måndag, april 18, 2011

DUMT ATT KLAGA IDAG *LER*

Visst blev det bilder på en cykelpumpande Greta *ler*.  Vilken dag! Rena sommaren. Bara sådär pang på. Men jag tycker förstås lite synd om de som var tvungna att jobba idag, speciellt de som inte hade så fint väder under helgen. Men jag försöker ju lära mig att glädjas åt min egen lycka och inte bara tycka synd om andra. Så istället för att ha samvetskval så har jag försökt att suga i mig mesta möjliga av dagen.
Pumpade båda cyklarna, men det är helt klart något fel på den enes framdäck. Kan vara ventilen och det borde jag kunna fixa själv. Men jag tänkte ta med den imorgon när jag går till ettan och lämna in den på hemvägen. Ska lämna in även den andra cykeln för pumpning vid tillfälle, för det är svårt att få i luft ordentligt i ena däcket som har en annorlunda ventil. Det är därför jag har två olika pumpar och jag lyckades ju sist. Men inte idag.
Rädd för att solen skulle försvinna så bar jag ner solstolen redan vid halv ett och jäste till tre ungefär. Annars är bästa soltiden så här i början mellan två och fyra ( som enligt soltid då är ett och tre ). Jag var faktiskt ganska belåten av solning när jag kånkade in stolen igen. Och småhungrig.

Åt sista resterna av soppan. Tror den var ännu godare idag. Smörjde mina röda kinder ha,ha. Vet inte hur många gånger jag gått och smörjt in ansiktet ikväll. Vill ju inte se ut som ett stoppljus imorgon. Bytte kläder och svepte en Celsius, som ska vara bra för förbränningen vid träning. Jag går på ..inte allt, men en del. Iallafall är det kul att testa vissa saker och Celsius har jag sett att flera skrivit om. Ingen rök utan eld liksom. Tänker jag.
Stoppade sedan nyckeln i fickan, tog kameran i ena handen,satte solglasögonen på näsan och gick i rask takt upp till skogen. Satt en stund på " mitt" berg. Fotot blev lite tokigt för det var vingligt för kameran och jag fick snabba på att inta en pose innan självutlösaren knäppte av.
Körde sedan intervall tills jag kom till vägen som leder ut från skogen. Skogen som egentligen är mer som en dunge enligt mig, som är uppväxt i närheten av stora, riktiga skogar. Smörjde igen när jag kom och tog kort på solresultatet. Såg till min glädje att det syntes även på benen lite. Man är väl inte riktigt klok *ler*, men jag kan bli glad av så lite.

Dator och telefonprat har sedan kvällen bestått av. Jag är trött, men det blir man lätt när man varit i solen en hel dag. Nu ska jag ta tag i mailen som är kvar och kolla runt lite. Inget att se på tv-n så lägger mig nog skapligt och läser... om jag hinner öppna boken vill säga innan jag somnar.

Ingen sovmorgon i morgon. Har två stycken inbokade. Det blev bara så och då kan jag nog låta torsdagen få bli obokad. Hade en där som sedan ändrades och nu inser jag att det var bra. Hade ett brev i fredags att mina böcker till eftervärlden fanns i Norrköping. Jag ringde idag. Trodde att jag skulle vara tvungen att på något sätt hämta dem där. Men så var det inte som tur var. De levererar dem till dörren bara de vet när. Så jag bestämde torsdag. Onsdag vanligt jobb under hela eftermiddagen, om det inte blir ändrat i sista stund igen. Men det tror jag inte. 

Så det ser ut att bli en lika behändig vecka som förra veckan och flera lediga dagar på raken igen. Då måste jag bara skriva. Och sola. Och gå långa promenader. Och läsa. Och måla. Och kanske cykla till en gammal tjejkompis från ungdomsåren.  Påsk är det visst i helgen som kommer. Jag har varken köpt påskris eller påskägg och jag har inte blivit bortbjuden och jag har heller inte bjudit hem någon. Pratade med en avkomma ikväll om när man ska sluta med påskägg *ler*. Nu, fick jag till svar, så från och med i år köper jag inga påskägg till ungarna. Om det inte på något sätt faller sig förstås. Fast jag har ju i och för sig inte pratat med de andra ännu, men de tycker nog som jag och storasyster. 

4 kommentarer:

Svenne sa...

Man måste inte köpa varken påskris eller påskägg, man kan ha en trevlig påsk ändå. Det blir ju ändå som det blir ;-)

Benny sa...

Hej greta,håller med dig att det var ett fint väder i går,jag gick i kortbyxor o linne på jobbet,o bad tofflor o inga strumpor på mig,skönt att lufta fötterna,skönt att bli brun,jag blev det också,fina bilder,skickar en kram från lilla mig,"Benny"

Gretas Svammel sa...

Ja helt säkert så blir det påsk ändå...Svenne..och så skönt att slippa ta bort fjädrar och ris efteråt.

Gretas Svammel sa...

Ja...Benny...riktigt skönt är det.