måndag, april 25, 2011

SOLEN FÖRSVANN

Bild från i lördags. Kommer några till innan inlägget är slut. Bikinin är gammal som gatan. Borde ha kastats för länge sedan. Men vid varje rensning i bikinilådan så slänger jag tillbaka den till de övriga. Tycker det är lite snyggt med prickigt ibland.


Kanonväder har väl de flesta haft den här helgen. I lördags låg jag ute från 13.30 till 16.00. Jag har mina ritualer även när jag solar ha,ha, så avslutade med baksidan då. När jag kom in tyckte jag inte det tagit något alls. Det rättade jag till igår då. Idag var tanken att också ligga ute några timmar, men det verkar som att solen gömt sig nu. Förut var det soligt och fint. Det är bara att hoppas att den tittar fram igen och att molnen försvinner all världens väg. 


Inga problem så här tidigt på säsongen att jäsa i solen. Hände att jag nästan frös lite mellan varven. Nu kan jag hur lustigt det än låter även frysa i bastun ibland. För att kompensera jäsandet så gick jag ca 45 minuter med stavarna framåt kvällen, följt av hårtvätt och lång dusch medan färskpotatisen från Israel kokade.


 Avslutade aftonen i kvällsolen på balkongen med lite mat och en öl. Ganska behagligt om man bortser från de rökande och högljudda grannarna snett under mig och alla stojande ungar på lekplatsen. Men det är ju sådant man får på köpet när man bor så här.

Dagen igår skrev jag om inatt. Dagen idag började tidigt för att vara mig. Vaknade redan kvart över sju. Halv åtta kom sopgubbarna. Inget ledigt för dem tydligen fastän det är röd dag. Försökte somna om, men idag lyckades jag inte. Drack en halv Celsius. Tycker inte den smaken jag har, strawberry/kiwi, är så god. Ungarna förvånades igår när de såg mina burkar. Jag som alltid förmanat och mer eller mindre förbjudit dem att dricka energidrycker och så går jag själv och införskaffar det. - Du vet väl att det här är energidryck? sa den ena ungen. - Med en massa sötningsmedel, sa den andra. - Det här ska du vara försiktig med, sa ytterligare en. Med tillägget - jag kan ta med mig några hem.

Nåväl, jag är till viss del fortfarande anti mot sådant här. Skulle ju bara testa efter allt positivt jag läst om just Celsius. Men idag blev jag ännu mer anti faktiskt. När jag svept i mig sista slurken i glaset så tog jag en riktigt rask morgonpromenad. Knappt en människa var ute. Såg bara en dam med sin hund. Det var så skönt och fridfullt. Solen sken och fåglarna kvittrade.


Man förundras över hur snabbt naturen bara exploderar. Det är ju inte alls länge sedan jag undrade om det någonsin skulle bli vår. Nu plötsligt är det nästan tidigt med vissa saker. Häggens blomning tex. Sist jag gick den här rundan vilket inte är många dagar sedan, så hade buskarna precis blivit gröna. Idag var de översållade av blommor. Och vi har inte kommit in i maj än.

När jag kom hem och satte mig på stolen i hallen för att knyta upp skorna, så bara kom världens illamående över mig. Jag hatar att spy så jag svalde och svalde med tanken att det måste lugna ner sig snart. Men till slut var jag tvungen att rusa in på toaletten där jag säkert i fem minuter höll på att hulka utan att få upp något. Jag hade ju inget att få upp eftersom jag inte ätit något då. Jag kan inte se någon annan orsak än att magen gjorde motstånd mot att få ett glas Celsius som första intag på dagen. Dagens lärdom kan man säga *ler*.

Nu har jag fått i mig både kaffe och mackor utan minsta besvär och mår alldeles förträffligt. Jag skulle må ännu bättre om inte himlen täcktes av en massa vita moln. Kollade precis nu och det ser inte lovande ut för någon solning. Men jag är glad ändå. Extra glad är jag för att det var sol igår, så att de som inte var lediga i lördags kunde njuta av den. Tänker förstås främst på en liten avkomma.

Kanske ägnar jag då dagen istället åt att måla, eller skriva. Skulle vilja få klart det här pågående skrivprojektet innan sommaren och få iväg det till några olika bokförlag, för att se om och hur intressant det är. Veckan i övrigt ser väldigt behändig ut när jag tittar i almanackan. Ett åtagande om dagen utom på fredag. Antingen är jag lat eller så är det en naturlig avveckling eller så är det lugnet före stormen.

Har funderingar på att cykla bort till Tornby någon dag. Har ärenden lite överallt där så det kan ta en halv dag. Bla har jag en kredit som snart försvinner om jag inte använder den. Med tanke på min situation just nu och hur sannolikheten är för att få en ny kredit om exempelvis datorn skulle paja, så får jag väl använda lite av den till något. Vad vet jag inte. Något billigt och onödigt. Ny kamera vill jag ha, men det tänker jag skicka efter billigt från Onoff, någon gång.

Innan jag lämnar datorn nu för några timmar och gör annat, så ska jag surfa runt lite och se vad som skrivits under helgen och vad som hänt i världen. Vissa saker som tex elvaåringen som hängdes i ett träd, har ju inte undgått mig. Ofattbart att någon kan göra så. Kanske hittar jag några glada nyheter som motvikt till det tragiska. Chansen är väl liten, men man vet aldrig.

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta,det var en fin bikini som du hadde på dig,tragisk med killen som var nära döden med en snara om halsen att det finns så många otäcka människor i detta samhälle.Läste tidningen i morse att dom hadde slagit sönder fönster rutor i köpcentrumet där jag bor,o polis kom o dom blev hotade av ungdomarna också,dom begärde förstärkning.Håll med Greta när du o jag växte upp hände det inte sådana saker.Jag hadde en underbar dag på jobbet i måndags,somnade gott sen ringde kl halv 6 direkt i duschen o sen satt jag på cykeln vid 6,fina bilder i måndagens blogg Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Jag läste om vandaliseringen...Benny...och jag tror att det fanns frustration även när vi växte upp. Men den har ändrat karaktär. Jag försvarar inte det som hände, men det finns en anledning. Vi har bara så svårt att se vår medmänniska idag. Och att bry oss om.

Svenne sa...

Prickigt kan ibland vara pricken över i:et, precis som på dina bilder ;-)

Gretas Svammel sa...

Ja så kan det vara..Svenne..*ler*