måndag, april 25, 2011

PÅSKDAGEN...SÖNDAG ( en trevlig en )

Sent omsider så är jag då här igen. Eftersom påsken varar ännu så kör jag med en gammal påskbild. Jag har bilder från helgen, men tar dem i morgon, när jag troligtvis har mer tid att sitta och svamla. Tid har jag väl nu också, men inte lust och ork. Men bara så att ni inte ska tro att jag fastnat på blåkulla, kört vilse i universum eller annat, så tyckte jag ändå att det var bäst att ruttla ner lite här på bloggen som brukligt är på söndagar.

En väldigt trevlig söndag tillika påskdag har det varit. Solen var trevlig, värmen var trevlig, att få smutsig tvätt ren var trevligt. Men det allra bästa var att umgås med ungarna. Knappt en månad sedan vi sågs sist. Kanske inte är så lång tid, vad vet jag. Jag borde ha vant mig vid att inte se dem lika ofta som förr och ibland tror jag också att jag har det. Men det är nog mera något jag försöker intala mig *ler*. I ett försök att acceptera att de nu är självgående, självförsörjande, med ett eget liv. Något jag tror att alla föräldrar önskar sina barn, men som man ( läs jag ) samtidigt har svårt att släppa dem. 

Hur som helst. Kärleken som sköljer över en de gånger de finns runt om en, kan man naturligtvis inte släppa. Aldrig någonsin. Ibland tänker jag på hur det skulle kännas att få barnbarn. Inget som är aktuellt just nu. Men jag tror jag skulle bli som barn på nytt, som när jag själv blev förälder, fast utan samma krav. Gud så sentimentalt det här inlägget tenderar att bli. Uppryckning.

Innan barn och tvättstuga hann jag sola lite på min filt även idag. Sedan har eftermiddagen och kvällen då ägnats åt umgänge, med vissa avbrott för tvättstugan. Det är lite omvända roller *ler*. Jag köpte inga påskägg, men jag fick ett stort ägg fyllt med godis, plus att de även hade med fikabröd. Boken de fick med sig hem av mig verkade faktiskt väldigt uppskattad. Kanske inte så lustigt, då de själva figurerar i den ha,ha. Fast förutom det så är den ju lite speciell för den inre kretsen, alltså släkten. Men ingen annan släkt än ungarna kommer att ha ett exemplar i sin ägo, fast det finns ju några ex  till utlåning.

Ser att den här söndagen nu övergått i måndag, som förhoppningsvis kommer att bli ännu en solig dag. Jag är så glad för att den här långhelgen visat sig från sin allra bästa sida. Jag tror att de flesta i vårt avlånga land fått ny energi. Nu ska jag  förpassa mig till sängen för några timmars sömn, så jag orkar ta vara på solen även imorgon (idag). 

4 kommentarer:

Benny sa...

Hejsan greta,jag ska snart åka o jobba till kl 7 i kväll,jag kommer att vara ute o njuta av solen i dag,jag fick 2 påsk ägg,denna helg,har knappt ätit något godis,ska nog smaka 1 bit i kväll.Skönt med ren tvätt,o det luktar så gott,må så gott varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Ja då är din dag räddad då...Benny...*ler*

Svenne sa...

Bilden på dig är ju bara så läcker!
Vad innehöll ditt påskägg?
Kramis

Gretas Svammel sa...

Godis och en tialott...Svenne...nitlott. men tanken var god.
Tänker nu inte på ägget på bilden *ler*.