torsdag, april 21, 2011

SKÄRTORSDAG ( en lång en ) FOTAT UTE

Trots att det inte är långfredag idag, så känns det som det varit en lång dag, som nu närmar sig sitt slut. Knallade upp vid tio-tiden och när frukost och dator var avklarat runt tolv så väntade jag och väntade och väntade. På böckerna som skulle levereras idag. Men jag hade ju ingen aning när på dagen så jag kunde inte gå iväg någonstans. Tex någonstans där jag kunde bre ut min filt och ligga och jäsa i solen. Strax efter ett ringde killen så jag gick ut och hämtade paketet på parkeringen så slapp han krångla sig in med lastbilen. 

Upptäckte då att det inte var så mycket sol, mest dis. Jag hade fått två exemplar mer än jag beställt, men det lär jag säkert få betala för. Annars var det helt okej. Lite kul med en bok som man gjort alldeles själv, förutom tryckningen då. Var bara en sak jag missat. Att ha en blank sida innan innehållsförteckningen. Men man lär sig och jag har lärt mig en hel del på det här styret.

När jag kollat igenom boken, ändrat ett felaktigt datum i släkttavlan på alla ( fattar inte att jag inte sett det innan) , tagit kort på mig och böckerna, så funderade jag på vad jag skulle hitta på under resten av dagen. Kollade lite påskväder och blev osäker på morgondagen. På något ställe stod det att det kunde bli regn i mitt område, men alla lovade sol utan moln på lördag. Jag hoppas nu det stämmer för då ska jag ägna den dagen helt åt att sola. Bak och fram och sidor och allt. Hur varmt det än blir och hur svettigt, klibbigt och jobbigt det kanske känns efter några timmar så ska jag inte ge mig *ler*. På söndag då jag har tvättstugan och det kommer barn får huden ta igen sig med gott samvete. 

Men då det var olika bud för morgondagen så bestämde jag mig för att cykla iväg och fota lite utebilder i dag. Kompisen struntar jag i, så det var väl bara bra att jag inte ringde och halvt lovade något. Jag tog med några få trasor i onsdags från ettan. Plagg jag aldrig använder. Men jag hade inte tänkt ut några poser, mer än en och den fungerade inte sedan, visade det sig. Eftersom jag inte hade något klart eller någorlunda klart i huvudet så blev ju kläderna inte heller helt okej. Skor eller stövlar passade inte riktigt in i vårstuket. Men finns bara lusten så brukar resten komma av sig självt. Det blev väl sisådär med det idag, för jag blev helt uppslukad av känslan efter ett tag.

Jag går händelserna i förväg. Cyklade iväg och målet var badet. Räknade inte med att det skulle finnas någon där så här års och skärtorsdag dessutom. Klart som sjutton det fanns folk så mitt humör åkte ner några pinnhål. En hel familj som picknickade och ett par unga föräldrar med ett mindre barn. Det var liksom inte läge att börja klä av sig och palla upp kameran. Klockan var halv fyra och jag bestämde mig för att vänta till fyra. Så jag strosade runt och njöt av vattnet och solen som mer och mer trängde igenom diset. Det var så himla, himla skönt. Gud vad jag vill hitta en lägenhet närmare vatten och helst också i närheten av skog och natur. 

Tog ett kort på vattnet där solen glittrade som diamanter. De unga föräldrarna gav sig snart iväg och till slut även den picknickade familjen.

Men på åkern precis i närheten åkte en traktor fram och tillbaka och sådde ( antar jag). Ibland var han en bit bort och ibland jättenära. Skit samma, tänkte jag, nu fotar jag lite. Och så gjorde jag det. 31 bilder tog jag och av dem kunde jag använda nio. Jag har alltså redan fixat dem. Det blev ju inte speciellt sexiga bilder utan mer sensuella. Jag snabbade på för jag visste ju inte om det skulle komma nytt folk. Förr iallafall var det ganska populärt att åka dit och grilla. Något jag själv gjort ett antal gånger med olika kompisgäng. Jag drog med cykeln överallt för det fanns liksom ingenstans att ställa kameran, så det fick bli pakethållaren. Fast på bryggan som jag också ville ha bilder ifrån fick jag ställa den på bryggan, smyga försiktigt så den inte skulle ramla och så ner med hela mig på bryggan en bit därifrån. 

Med kläder. På bryggan.

Utan kläder. Det är svårt att se i kameran hur bilderna blir. När jag la in dem på datorn så föll flera bort på grund av motljus eller att jag stod i skugga så bilden var för mörk. Posen jag tänkt ut och som jag tog med en särskild ej använd trasa blev skit. Men jag beskar och behöll min ända som kommer att kunna beskådas på hemsidan vad det lider. I mitt huvud skulle jag ha en lite vidare kjol/klänning och liksom klättra uppför någonting med kameran under, så bilden blev tagen underifrån. Det gick inte riktigt att få till, eftersom allt var platt. 

Ja, sedan var jag ju tvungen att känna på vattnet också när jag fotat klart. Fast jag fotade det också naturligtvis. Det var inte alls så kallt. Fast inte heller badvarmt så jag väntar nog några veckor innan jag doppar hela mig.

Satt sedan en stund på bryggan och bara njöt, innan jag cyklade hem. Var hemma runt halv sex-sex. Innan jag bänkade mig här för att lägga in dagens skörd av bilder så sköljde jag av mig, tog på en klänning, hällde upp ett glas rött och sippade i mig det på balkongen. Kort på det också förstås *ler*. 


Nu har det nya programmet börjat, där par ska visa hur mycket de känner varandra. Det är inget nytt, för det har jag själv kört på en fest en gång. Det var rätt kul som jag minns. Få se vad morgondagen har i sitt sköte.       

3 kommentarer:

Svenne sa...

Nedersta bilden gillar jag, bara så himla somrigt!
Hade du sen höjt glaset och visat lite mer så hade det varit ultimalt ;-)

Gretas Svammel sa...

Ha, ja så kan man ju tycka...Svenne...*ler*. Så tyckte även jag så tog ett kort på det ultimata också. Men det läggs inte ut på bloggen utan på hemsidan nästa gång.

Benny sa...

Hej Alla bilder blev mycket bra,kram Benny