onsdag, april 06, 2011

RFSL, NORSKA HOTELL, NY 100 KR SEDEL BL.A och LITE OM MIN DAG

Känner mig ganska slut ikväll. Kom hem strax efter sex och hällde faktiskt upp ett glas vin nyss för att slappna av i skallen. Har ägnat eftermiddagen åt det vanliga jobbet och det är fantastiskt vad det går framåt. Idag lossnade det rejält och med hjälp av mitt sista "hemmajobb" så tror jag faktiskt att jag kan börja avsluta det hela nästa vecka. Om inget oförutsett dyker upp förstås, men det har jag ingen känsla av. Det är än så länge bara min egna tanke och jag vet inte alls hur det kommer att tas emot, men jag tror det kommer att bli så bra, så bra.

Skickade in mitt manus inatt, för jag vet inte vilken gång i ordningen. Hade ett svar imorse, så nu hoppas jag att jag snart kan lägga det här åt sidan och fokusera på det pågående skrivprojektet. Alla vet väl hur skönt det känns när man rott något i hamn. Men jag ska inte ropa hej ännu.

Ibland ( men väldigt sällan...tror jag )  har jag en förmåga att röra till tillvaron en smula. När jag vill göra allt på en gång. Lite så är det nu för tillfället. Mitt i det hade jag igår ett mail från en gammal manlig bekant, inte kund. Den som känner till min hobby och som jag efter kk-förhållandet har en vänskaplig relation till. Det är säkert över ett år sedan vi hörde av varandra och jag trodde nog att det runnit ut i sanden helt. Jag är ju inte den som själv tar kontakt med folk, förutom ungarna förstås. Men nu bjöd han hem mig, nu i helgen som kommer. Det går ju inte för jag måste bara städa som jag har bestämt mig för, fast jag vill gärna träffa honom också. Varför skulle hans möjlighet till återseende inträffa just den här helgen? Det är väl inte meningen vi ska ses antagligen.

Annat som rör ihop sig, eller som jag rör ihop, är vårstädningen här och vårstädningen i ettan. Jag har redan frångått min ursprungliga plan. Skit, skit , skit, plötsligt bara bleknar sidan bort och jag får börja om. Fast ingen större fara egentligen. Jag älskar Blogger som sparar hela tiden medan man skriver. Bara att fortsätta när man startat om och loggar in på nytt. Jag passade på att fylla på glaset.

Röra ihop, om jag då ska fortsätta. Jag fick inget återbud på dagens massage, som jag inte blivit förvånad om jag fått. Det här är alltså en kund från tidernas begynnelse. En fd strulpelle, som tydligen blivit väldigt skötsam de sista åren. En myskille, som säkert är anledningen till mitt tålamod. Inget återbud, men däremot önskan om tidigare tid hade jag mail om i måndags. Kör för det, tänkte jag, så flexibel kan jag väl vara, även om det innebär längre väntan emellan, innan det vanliga jobbet. Så jag sa okej.

Tänkte att vad sjutton ska jag göra dessa timmar. Jag tog med kameran ifall lusten infall sig. Tog nitton kort varav jag raderade tio nu när jag lade in dem på datorn i kväll. Fy sjutton så jag ser ut på vissa. Kanske kan jag använda fem av de som är kvar. Nåväl, långt därinne fanns en ide att också  påbörja städningen i ettan, så bokade igår tvättstugan med den stora maskinen till söndag, för tvätt av mattor mm. Tanken var och är, att då få med även ettans mattor, överkast, sofföverdrag och pläd. Så jag satte igång med det efter fotandet. Det känns en aning rörigt faktiskt. Men jag tror att jag kommer att vara glad när det är klart och när tiden för den ursprungliga planeringen kommer så är jag redan klar med allt. Resten i ettan, fönstertvätt, gardinbyte etc, tänker jag ta nästa onsdag, efter den dagens inbokade besök.

 De sista 40 minutrarna tog jag igen mig och förberedde och fokuserade mig på det som komma skulle. Åt sista halvan av laxen och drack en naturdiet latte och tog ett kort på det...förstås. Det blir en lika lång dag i morgon, nästan. Har en inbokad på förmiddagen och en på sena eftermiddagen, om det inte ändrats i sista stund. Har inte hunnit kolla mina mail ännu. Tänkte uträtta lite ärenden i mellantiden då, för att ha mer tid till datorn när jag kommer hem. Klockan åtta vill jag ju gärna vara klar och se programmet om Assange på ettan. Ikväll är det The Event kl.22.00 som jag inte vill missa. Jag tycker det är en så himla bra serie. Skulle gärna även vilja se Efterlyst för en gångs skull också, då de tar upp den här våldtäkten 2007, av polischefen. Få se hur långt jag hunnit till dess.
Kul att den här damen ska pryda våra 100 kronorssedlar *ler*. Andra nya sedlar kan ni som vill, läsa om här. 
Läser i min lokaltidning att norska hotell hamnat i blåsväder. Ja, det är inte mer än rätt. Deras sätt att stoppa prostitutionen är ett brott mot bla diskrimineringslagen. Jag har inte letat på Aftenposten efter originalartikeln. Kanske kommer den i en kommentar *ler*.  Norge har även sagt ja till datalagring.

I UNT som  jag inte ens vet vad det står för och inte vet jag vart jag fann länken, informeras det om RFSL:s rapport
"Hbt-personer som köper och säljer sex är en osynliggjord grupp. De stödverksamheter som bedrivs i dag är i alltför hög utsträckning inriktade på att nå kvinnor som säljer sex till män, säger hon.
Suzann Larsdotter pekar ut ett exempel i utvärderingen av den nya sexköpslagen där män som säljer sex till andra män endast nämns på en halv sida i den 300-sidiga rapporten."

Rapporten i sin helhet kan ni läsa här. Jag har inte hunnit, inte orkat, inte haft lust ännu att skumma igenom den ordentligt. Kanske återkommer jag i ämnet vad det lider. Glädjande är iallafall att flera olika aktörer medverkat, vilket då inte ger ett ensidigt resultat. Pye är en av dem som gett sin åsikt bla.

RFSL är ju inte de enda som klankat ner på Skarhedens utvärdering. Ibland får jag känslan av att den gjordes för att användas i lobbyingen av sexköpslagen här, men framförallt i andra länder. Därför var direktiven tvungna att vara klara från start. Därför manipulerades det med siffror och statistik. Därför gjordes ingen ordentlig faktakoll över tex manlig prostitution. Därför togs ingen hänsyn till de frivilliga sexsäljarnas åsikter. Därför ägnade man istället större utrymme åt de som lämnat sexsäljandet och nu avskyr det de gjorde.

Den här "falska" utvärderingen sprids ju nu över världen och troligtvis är det lättare att ta till sig och tro på en statlig utvärdering än tex Socialstyrelsens rapport eller RFSL:s dito. Jag kan ju hoppas att jag har fel, men faan trort.

Ja ni, klockan går. Jag har tv-n på för att kunna gå iväg när våldtäkten tas upp. Ännu återstår lite att göra här vid computern, men jag hoppas jag hinner till tio. Det bästa är att ha allt klart och stänga av datorn innan jag övergår till soffan. Inte alltid är det ju så och då är det så himla lätt att bli sittande sedan när man ska stänga av vid midnatt. Då kan klockan bli både ett och två innan man borstar tänderna och kryper i säng. Hur det blir ikväll återstår att se.

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Ha ha .. ja du, her skal du få artikkelen i Aftenposten:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4084516.ece

Den norske kampen mot prostitusjon er helt sjuk.

Svenne sa...

Kul att du fick en egen sedel ;-)
Kraaam

Gunnar sa...

En artikkel til, her om stenging av websider:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4085664.ece

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar..jag har läst dem båda och förundras över tokigheterna.

Gretas Svammel sa...

Javisst...Svenne..sedan måste alla betala mitt arvode i hundralappar. Jag skojar *ler*

Benny sa...

Grattis rara Greta,nu blir min idol i Hollywood världen 100 kr,s sedel,du är min stora idol,också
Varma kramar Benny'