söndag, april 03, 2011

KÖRT HÅRT I HELGEN

Hittade provtrycket av "boken till eftervärlden" i postboxen i fredag. Så olika tryckerier jobbar. I det här fallet består det av lösa blad, omslutet av omslaget. En hel del som måste ändras. Jag ska ta itu med det när jag har mer tid. Ska kolla hur mitt inskickade manus ser ut, men vet nästan att det inte är så som det är på vissa sidor här. Speciellt släktdelen i slutet är katastrofal. Två bilder överlappar varandra och varje sida där börjar mitt på sidan. Ser man inte det när man trycker? Så man kan rätta till det direkt. Fast jag kan inte klaga egentligen, för jag betalar inte för korrigering, bara för tryckning. Annars får väl resten duga. Fast på några ställen är texten plötsligt en storlek mindre i ett stycke för att sedan bli normal igen. Man blir så jätte, jättetrött när man hållit på och ändrat och ändrat och det liksom aldrig blir klart ändå. Jag vill ju att det jag lämnar efter mig ska hålla en relativt god standard. Det här är ju inte speciellt intressant att läsa förrän om 100 år. Men jag är iallafall nöjd med mitt omslaget. Kan bara visa baksidan på bilden, då mitt namn och bild av mig finns på framsidan.

Någon sol har jag inte sett till i helgen, mer än en liten, liten glimt som plötsligt uppenbarade sig igår eftermiddag, precis när jag steg ut genom porten. Men plusgraderna har iallafall stigit lite. På ett sätt är det bra att solen gömt sig för då har jag sluppit att brottats med mig själv. Eftersom jag inte vet när det plötsligt blir läge att ta plats ute och njuta de första varma strålarna, så har jag kört hårt inne. 

Vaknade strax efter åtta igår morse och låg och funderade på olika alternativ att möblera om. Var tvungen att gå upp och börja mäta lite i rummet. Det är ju ofta så, att när en process startat i tanken så är det svårt att stoppa den. Skrev ny görandelista till frukosten och satte sedan igång. Eftersom jag tänker flytta bokhyllorna till en annan vägg, så innebär det att jag måste plocka ur om inte alla så kanske ändå hälften av böckerna. Det är bra för då kan jag torka alla hyllor, men det kommer att ta tid. Därför tog jag köket och en del av sovrummet redan igår.

Tvättade fönstren och bytte gardiner. Flyttade de fristående garderoberna i sovrummet. Sängen flyttar jag nästa helg, men jag bytte till rena sängkläder. Sorterade alla gardiner eftersom jag lyckades få till tre tomma hyllor i linnegarderoben. Så nu har jag kappor på en hylla, panellängder på en och veckbandslängder på en och så två tomma överskåp. Ändrade plats på köksmöblemanget. Har byte av sofföverdraget kvar, som jag ska ta itu med idag,så jag kan få med det gamla i tvätten senare i eftermiddag.

När man är mitt i sådant här så ser det alltid ut som ett bombnedslag, innan man fått allt på plats igen. Igår var naturligtvis inget undantag. Till slut vet man inte vad man ska ta tag i och fortsätta med så, åtminstone jag, kan börja med något för att sedan mitt i det börja med något annat osv. Mycket lättade när jag varit ute och kastat tre sopsäckar som tagit plats i hallen. Men fyra kassar kasserade kläder stod kvar. En ska en bekant ha och den skulle jag gått bort med i veckan som var, vilket jag förstås aldrig gjorde. Hon har erbjudit sig att komma och hämta den, men jag lämnar den hellre. Det är liksom lättare att gå själv när jag tröttnat på pratet än att be någon gå *ler*. De andra tre kassarna ska till UFF kontainern. 

Så beslutade mig framåt sena eftermiddagen att ta ett break, leverera kassen och komma ut och andas lite. Tog en dusch, fixade qournfärsen som skramlat ett bra tag i frysen till en sås och kokade spagetti, innan jag gick iväg. Men det är inte gott längre med qournfärs. Inte med spagetti heller för den delen. Var mätt innan jag ens börjat äta, så slängde det efter några tuggor. När jag sedan steg ut genom porten så skingrades molnen för en stund och solen bröt fram. Det var snudd på lycka. 

Idag ska jag göra klart jobbet till nästa vecka. Det är ett måste. Helst vill jag ha hälften gjort innan det är dags att gå ut och ladda de första maskinerna tvätt. Ledig i morgon och inga ärenden i stan, så beroende på sol eller inte, så blir det antingen att sitta med näsan i vädret på en stol ute, eller ta tag i bokmanuset. Plus mail och blogg förstås. Fotbad och lite skönhetsvård borde jag kanske också ägna mig åt imorgonkväll. Finns även lite annat småplock att göra, flytta duschdraperier, plädar och soffkuddsöverdrag till en annan garderob, samtidigt som jag då kollar över, rensar och bestämmer vad jag ska byta med till nästa helg och vad jag ska ta med till ettan. Samma sak med mattorna. Badrumsskåpen ska rensas och städas. Papper sorteras på skrivbordet. Jag behöver således inte vara sysslolös om jag inte vill. Men sedan hänger ju som bekant en hel del på lusten.

Har inte hunnit fara runt så mycket på nätet idag. Har medvetet undvikit det, då jag inte har tid att fastna. Har inte heller varit inne på mina mail. Tar det ikväll. Men innan jag klickade in mig hit, så klickade jag in på några bloggar, bla samtycke.nu, som tar upp det jag själv undrat sedan polischefen blev fast. Våldtäkten 2007. Jag har nämnt mina funderingar här tidigare, men då granskningen de gjorde inte ledde till något så har jag stoppat undan de här funderingarna i ett fack långt in i hjärndatorn. Men tankar på korrumption och att hålla sina egna om ryggen finns ju ständigt i mina tankar. Inte bara i det här fallet. När jag läser det här, blir jag inte precis lugnad på den punkten. 

I ett annat inlägg skrivs det om att tidningen Neo granskat förbuden i vårt frigjorda Sverige, bla BDSM-målet i höstas. Som jag nämnt tidigare är jag lite rädd för hur den nya skärpta sexköpslagen kommer att behandla mål av den här typen. Kommer det att tolkas som grovt och ge ett års fängelse, trots att det handlar om en samtyckande och frivillig aktivitet?    

6 kommentarer:

Benny sa...

Vad duktig du är,man känner sig stolt när man har städat klart o rensat bland grejerna man sparar genom åren,kram Benny

Svenne sa...

Snygga bilder som vanligt ;-)

Gretas Svammel sa...

Stolt vet jag inte...Benny...men himla nöjd.

Gretas Svammel sa...

Tackar...Svenne

spinglover sa...

......kanske skulle varit en bild utan trosor?

Gretas Svammel sa...

Inte i en allmän och offentlig blogg...spinglover