onsdag, april 27, 2011

BLANDADE ONSDAGSFUNDERINGAR

Under de senaste åren har Victoria gång på gång fångats på bild tillsammans med förmögne Maurice . Vad för typ av relation de har vill hon inte prata om i pressen, men avslöjade i en intervju under förra året att de är "vänner med fördelar".

Vad har då jag med det att göra? kan man undra. Ingenting. Absolut ingenting. Men jag tänker lite för mig själv, att vi kanske har samma hobby, jag och Victoria Silvstedt.

Jag har inte så lång tid på mig att skriva. Vid två måste jag gå och duscha och klä på mig. Men som vanligt när jag vet att det blir sent och att jag kommer att vara trött när jag kommer hem, så är det skönt att ha gjort det mesta. När jag nu har tid och möjlighet att ruttla ner lite.

Jag har fixat mina räkningar, alltså sorterat dem i högar. Hittade deklarationsblanketten samtidigt. Jo då, jag visste att den låg där, men jag har inte känt mig dragen att ta tag i det heller. Idag gjorde jag det. Så himla skönt alltså, att slippa allt bök runt deklaration som tidigare. Slippa revisor, slippa att räkna och räkna om, slippa alla dessa papper, slippa verifieringar, bokslut och allt vad det skulle vara. Jag trodde ju förra året att jag skulle kunna deklarera med ett sms, men det hängde ju kvar från företaget tydligen en del, så det sket sig. Men nu. Nu tryckte jag bara i lite siffror på mobilen och sände iväg. Gött. Gött också att jag får tillbaka lite och gött att slippa vänta till december på det.

Jag har surfat runt lite, men det händer inte så mycket som jag tycker är något att skriva om. Påskupproret i helgen var ju en värdefull protest och det skrivs det ju om överallt, vilket förstås är bra. Bra att det uppmärksammas och bra att folk till slut försöker protestera gemensamt. Tyvärr tror jag inte att det kommer att hända så mycket mer. 

Fas3 togs upp i gårdagens Rapport som jag kikade på i brist på annat, medan jag inväntade Plura. I det fallet kan man väl hoppas på förändring. Jag hoppas iallafall på det. Att sedan den inbjudna politikern eller vad hon var mest pratade typ...goddag yxskaft...är en sak. Det var ändå bra att nyhetsförmedlaren hade lite go i sig och stod på sig i sina frågor. 

Det kungliga kommande brölloppet i England intresserar mig inte, men kan inte undgå att se rubrikerna. För mig är det lite tokigt hur världen egentligen är. Äntligen gör förtryckta folk uppror och vill ha bort diktatorer som tillsammans med släkten haft enskild makt över landet i åratal. Världens folk tar då avstånd helt naturligt mot ledare som tex Khadaffi. En ledare som vissa länder helt oförståeligt tidigare har stöttat.  Och nu bjuds andra diktatorer in till det här brölloppet. Vad är det världen egentligen tar avstånd mot? Undrar jag. 

En länk till ett  inlägg på Flashback  får avsluta det här snabba blogginlägget. En ganska trolig teori från skribenten som han fått genom att läsa dels en uppsats och dels en Newsmillartikel av Jenny Westerstrand. Länkarna till respektive hittar ni i flashbacksinlägget.  

"...juridiskt så ses sexköp i den svenska sexköpslagen som "brott mot samhällelliga intressen" och inte som "brott mot person". Det Westerstrand som skolad jurist ser är att om Schyman med fleras åsikt att de prostituerade ska ha rätt till skadestånd vunne gehör så skulle sexköps ses som "brott mot person"."

"Det som Westerstrand, med sin juridiska skolning, ser som problematisk är att om sexköp förvandlas till "brott mot person" så måste man dels lyssna på de prostituerade, dels så skulle det om man följer vedertagna rättsprinciper inte vara åtalbart om sexköp var en följd av en frivillig överenskommelse! Finns det samtycke så kan det rent juridiskt (med några få undantag) inte vara något "brott mot person". "

En sannolik teori anser jag. Något att fundera på. Men inte nu. Nu är det annat som kommer att uppta mina tankar hela eftermiddagen. 

8 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta nu har du gjort din plikt o deklarerat,jag gjorde det över internet,skönt att det är avklarat,måste berätta en sak,som hände i går,hadde kort byxor,o linne,jag hadde stånd innanför byxorna,så det var lite lustigt att gå o handla ,undrar om nån såg det,jag skäms inte för det,varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Sånt händer...Benny...men jag råder dig att inte vara så personlig i kommentarerna.
En egen blogg kanske vore något för dig ändå *ler*

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Jag håller med Vesterstrand. Sexköp är ett avtal mellan två myndiga personer. Bra att det finnd juridiskt stöd för det.

Jag tror att Victoria Silvstedt och hennes kavaljer trivs med varandra. Om hon fungerar som hans betalda älskarinna är det väl inget fel med det.

Gretas Svammel sa...

Säger Westerstrand verkligen det...Hans-E..? Hon menar att om sexköp ses som brott mot person, som Scyman gör gällande med sitt skadeståndstjat ( vilket det inte gör utan det ses som brott mot samhället), då skulle frivilligt sexköp inte kunna bli kriminellt.

Westerstrand är en av de driftigaste prostitutionsmotståndarna, som bla gav sig på Dodillet när hon gav ut sin avhandling "Är sex arbete?"

Gunnar sa...

Ja du skal se at Victoria Silvstedt har samme hobby som deg, og det er etter mitt syn veldig fint.
Men det er klart at pressen skal grave i privatlivet, og visse saker fører jo til fullstendig skandale ;)

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Ser det nu! Pinsamt att jag tolkade denna dam så positivt. Det gäller att läsa juridiska texter noggrannt.

Men hursomhelt. Verkligeheten och troligtvis majoritetn av svenskarna stödjer din och min åsikt om att sexköp/prostitution är ett avtal mellan två myndiga personer. Myndiheterna skall inte vara inne i sängkammaren och bedömma relation mellab vuxna personer. R

Gretas Svammel sa...

Ja vi har ju ingen aning...Gunnar..det var bara något som slog mig. Nu grävde inte pressen just i det här fallet utan det var en serie paparazzibilder.

Men hon är väl inte dum *ler* utan tar vara på sina behag.

Gretas Svammel sa...

Vi kan hoppas...Hans-E..att det är så. Men jag tror också att folk börjar se med nya ögon på det här.

Westerstrand kan ju vara trevlig och positiv ändå ha,ha, men i prostitutionsfrågan står vi långt ifrån varandra.