tisdag, mars 22, 2011

SOLEN SKEN, VINDEN VEN och TANDEN ÄR HEL


Nu har jag ätit lite ( lök och äggröra ), tvättat bort sminket, tjattrat i telefon och fart runt lite på nätet innan jag slutligen hamnade här igen. Såg någon rubrik att Libyen vägrar släppa in hjälp och medicin från bla Läkare utan gränser. Om det kunde bli ett slut någongång på Khadaffi och hans medlöpare, så inte fler oskyldiga behöver sätta livet till.

Det blev ingen utefika på stan. Inte på grund av att det blåste. Utan för att det bara fanns fyra fem bord ute och alla var upptagna. Likadant på det andra stället. Det tredje och fjärde stället hade inte ens plockat fram utemöblerna. 1:a April brukar de normalt slå upp uteserveringarna på riktigt. Men bortser man från blåsten så var det riktigt skönt idag i solen. 

Placerade mig en sväng i solen på balkongen. Men där blåste det för mycket så det blev en ganska kort stund. Ett kort blev det iallafall. Min trasiga tand är hel och fin igen. Inget mer störningsmoment för tungan. Halva priset ungefär gick det på, för att det fortsatte på förra perioden, som inte är så länge sedan. Ibland har man tur. 

Som jag skrev tidigare så ägnade jag sedan återstoden av dagen till att beta av en del göranden vid datorn. Men de två måstesakerna lät jag förstås bli att göra *ler*. Jag gjorde bara det som jag tyckte var någorlunda kul. Det jag måste göra är att skicka iväg ett redovisningsmail till AF innan veckan är slut och fixa några papper innan torsdag. Men jag har sovmorgon i morgon, så tar papperen då. Hela eftermiddagen i morgon är jag i mitt krypin och styr med det vanliga jobbet. Det kan bli lite intressant imorgon då vi börjar komma till tidpunkten för ett närmande av resultat. 

Nu ikväll blir det inte mer än det här blogginlägget och radering av gamla länkar. Sedan tar jag med något ätbart, frukt, mandlar, chokladbit 70% eller en hög pepparkakor och lägger mig i soffan för att se Veckans Brott. Ikväll skulle väl hela programmet handla om styckmordet på Catrin Da Costa. Ser nu att jag bara har tio minuter på mig. Skit vad tiden går. Pluras kök drar igång ikväll igen. Det får jag se på datorn någongång, för samtidigt är reprisen på Gynekologen i Askim. Det kör ihop sig ha,ha.

Jag hade ju tänkt för ett tag sedan att nämna en liten lustig tillfällighet. Om man nu tycker det är så. En dag förra veckan vid ett hobbybesök så pratade vi pengar och att man inte ska samla på hög utan unna sig saker. Jag drog mig då till minnes att jag hade läst om en som dött och alla trodde han var urfattig. Det visade sig att han hade miljoner sparade.

Samma kväll satt jag vid tv-n och zappade runt innan jag skulle lägga mig. Hamnade då plötsligt och lustigt i en repris, kan ha varit Landet runt eller Sverige och där intervjuas en man Åke Lundgren. Han hade skrivit en bok om en man som dog. Ett original och som efterlämnade massor av pengar fast alla trodde han var fattig. Om det är samma man som jag hade läst om vet jag inte, men lite lustigt var det.

Gick ju förstås in och kollade på AdLibris. Burkcurt heter boken. Jag har skrivit upp den på min nya boklista för att inhandlas någon gång i höst. Nu är det dags för tv. Hög tid.   


5 kommentarer:

Benny sa...

Hejsan,skönt att få koppla av en stund på balkongen,o bilden på dig var toppen som vanligt.Det ska bli skönt att ta o sitta på ett ute cafe i sommar,jag har ett speciellt ställe i Linköping,vaknade tidigt i dag onsdag morgon,redan kl 4,ska ta en varm dusch,kram
Benny

Gretas Svammel sa...

Du är morgonpigg du...Benny

Svenne sa...

Burk-Curt tänker jag köpa. Gillar att läsa om människor som är lite udda i samhället. Tack för tipset min vän...

Gretas Svammel sa...

Vassego

Svenne sa...

Vassego är ett härligt uttryck som tydligen inte bara sägs där jag bor. Kramis