tisdag, mars 22, 2011

DIVERSE LÄNKAR och DIVERSE BLOGGCITAT

Jag satte mig här vid datorn när jag kommit hem från stan för att få lite gjort. Ni vet hur det är kanske...nu har jag lite sammanhängande tid så nu fixar jag det här.... och det här borde jag ta tag i så jag kan lägga det bakom mig....och det här måste jag göra innan veckan är slut....kanske hinner jag också påbörja det här..osv, osv. Jodå, jag har fått en hel del gjort. Långt ifrån allt, men vaddå? 

Kände mig lite lätt småhungrig, men inte tillräckligt för att ha lust att avbryta för att börja dona med det. Tog istället den nästsista julölen från i julas. Öl mättar ju. Hittade några halvmjuka körsbärstomater  i kylen som jag faktiskt glömt bort. Men de dög bra som tilltugg med lite örtsalt på. Nu är ölen slut och jag är sugen på vin och ost. Men jag har ingen ost hemma, så det blev nygjort citronvatten och pepparkakor istället. Några mandlar ligger här och glor på mig också. 

Jag har varit inne på Expressenbloggen och ruttlat lite. Den är ju avslutad, jag vet. Men jag kände mig bara tvungen att nämna det där utbildningsmaterialet från Socialstyrelsen, då den bloggen syns på fler ställen än den här. Jag länkade i stort sett bara till gårdagens inlägg här. För mig är det här viktigt material, men det är kanske bara jag som anser det. Visserligen har jag inte letat efter åsikter på nätet, men det borde väl diskuteras på något sätt i något media. Tycker jag alltså. 

Kanske platsar det inte in i den politiskt korrekta åsikten, för det som återigen är på tapeten är förslaget att kriminalisera sexköp utomlands, så som Norge klämde in i sin lag. Trots att jag försöker att förstå synsättet, så förstår jag inte. Varför ska sex mot ersättning överhuvudtaget räknas som grovt brott? Ja  ens som brott. Och varför ska våra lagar gälla i länder där det inte räknas som brott? Vem blir skyddad, vem blir skadad, vem gynnar det? Länk till SvD.  Länk till SvD:s fråga om sexköp ska kriminaliseras utomlands. Av 1919 personer tycker 68 % nej. Länk till Blogges  inlägg i frågan. Länk till fler blogglänkar i ämnet. Även sossar vill införa en sådan lag. Länk till Sveriges radio.  

Det kommer ett inlägg till efter detta. Men nu tänkte jag citera några blogginlägg som jag tycker är rätt tänkvärda. 

Alex Schulmans blogg läser jag några gånger i veckan. I lördags skrev han om hur den snabba tekniska utvecklingen gör oss mer och mer rastlösa och stressiga. Han hade samma text som krönika i AB.

 "Att nå ut till oss som var unga på 80-talet var enkelt. Vi tittade på allt som inte var pausfågeln i tv. I dagens totala brus är det svårare att få kontakt.

Vi är visserligen bättre på mångkonsumtion, vi kan surfa på datorn samtidigt som vi lyssnar på en låt i Ipoden samtidigt som en radio står på i köket samtidigt som tv:n visar ”Efter tio” med Malou von Sivers. Vi konsumerar mycket, men vi är rastlösa."

"Min dotter är ett år och åtta månader. Hon gillar ”Bolibompa”, men hon tycker inte om att titta på det i tv:n. Hon tycker att det går för långsamt, hon vill hela tiden se nästa inslag. Hon tycker att vår tv är hopplöst gammalmodig. Hon går ibland fram till den och försöker bläddra på den genom att dra fingret över skärmen."
"Hon föredrar datorn. Där kan hon välja bland korta klipp. Hon tittar 15 sekunder på när Nina åker med kossan till rymden, sen blir hon otålig och trycker på nästa."

Hans fru Amanda läser jag då och då när jag inte har något speciellt att göra, eller vill göra. Ingen särskilt märkvärdig blogg, men så ibland ploppar det upp något tänkvärt. Som idag.

 "Så fort det blir några plusgrader och sol tar man på sig vårjackan för att fira att våren är här. Vilket resluterar i att jag fryser mer än jag gjorde när det var vargavinter. Istället skulle jag ha tagit vinterjackan så jag kunde njutit av denna vårdag."

".... när man väl fått en högre lön så ska man köpa större lägenhet eller hus och skaffa en bil på det så man blir fattigare än nånsin. "

"...när vi skaffar barnvakt. Då slår vi på stort och går ut så att vi vaknar tröttare än någonsin och är två vrak den lilla tid vi är barnlediga. Istället för att skaffa barnvakt och göra allt det där andra som vi aldrig kan göra. Läsa en bok, ta ett långt bad, vakna utvilad."
"Man skulle njuta så mycket mer i livet om man inte var så satans ivrig."


Jonas Gardell skriver inte så ofta längre, men jag kikar in ibland även hos honom när jag har tid och tillfälle. Idag var ett sådant tillfälle och jag läser det han skrev i fredags om moderatpolitikern. Kanske inte så tänkvärt, men lite kul ändå.

Apropå gårdagens löp


"TOPPMODERAT FAST I SEXRAZZIA och TIO STEG TILL BÄTTRE HY!"

"Gillar ordet. Toppmoderat. Det går Toppmoderater lösa på gatorna. It’s a jungle, out there!
Tio små toppmoderater skulle gå på bio, men det vart en razzia så var de bara nio.
Nio små toppmoderater ville få skott sin råtta, en fick en snut-träff så var de bara åtta.
Åtta små toppmoderater var otrogna mot sin fru, en åkte dit, så var de bara sju.
Sju små toppmoderater hade peniskomplex, en fastna i en rävsax, så var de bara sex.
Sex små toppmoderater fick klåda i sin lem, en sökte hjälp hos doktorn, så var de bara fem.
Fem små toppmoderater hela landet ville styra, en blev haffad av polisen, så var de bara fyra.
Fyra små toppmoderater raggade på kroppskontakt.se, en började att twittra, så var de bara tre.
Tre små toppmoderater till en sexklubb skulle gå, en av misstag gick till riksdagen, så var de bara två.
Två små toppmoderater var brunstiga på män, en slarva med kondomen, så var de bara en.
En liten toppmoderat sa, när han stod med rumpan bar: ”för barnens skull jag avgår”, så var det ingen kvar."

Jag måste nämna broder Schulman också. Calle. Hans blogg läser jag inte alls egentligen, om inte Alex någongång länkat. Men nu kör han tydligen någon drive där varje besök genererar 15 öre och de pengarna går till något välgörenhetsprojekt. En god tanke, tycker jag så gör ett besök.

Nu ska jag lätta en stund från stolen och gå och riva lite i kylskåpet. Återkommer om en stund med ännu ett inlägg. Kanske lite kortare och behändigare. Men det vet man inte förrän efteråt.  

2 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Hejsan,

Det var ett tag sedan jag var här - och jag ser att Du är pålitlig - i meningen att Du ej ger upp din upplysning om hur urbota korkad sexköpslagen ÄR !

Jag hoppas på att Du fortsätter med det så länge som faenskapet gäller.

Själv har jag just skrivit lite om åt hållet samma ämne HÄR.

Ha det... / hälsar Josef

Gretas Svammel sa...

Hej..Josef...nej inte ger jag upp inte. Kul att hälsar på *ler*