fredag, mars 25, 2011

INGEN STRUKTUR MEN DET KOMMER MER

Bilden är från den gången jag tog några kort med morgonrocken på, när det nu var. Förra veckan någongång. En dålig bild som blev rätt okej när jag beskar den så här. För de som vill se mer *ler*.

Fredag. Solen skiner och innefrån kan man tro att det är en riktigt fin vårdag. Sticker man ut huvudet så blir man varse verkligheten. Det är alltså ganska kallt. 6 grader plus visar min termometer, som då är i solen just nu.  Ledig dag, utan några direkta åtaganden av måstekaraktär. Däremot är skallen full av saker jag vill och som jag med tanke på välbefinnandet borde ägna denna dag åt och kanske även morgondagen. Jag gick ut hårt vid uppstigningen... i tanken...med starka planer på hur jag skulle lägga upp dagen.

Men än har jag inte kommit längre än hit. Gick nyss ut med frukostens kaffemugg och bytte den mot kallt vatten där gårdagens citronskivor får simma omkring en dag till. Min förutsättning denna kalla, soliga dag, var att som vanligt inta frukosten vid datorn, men bara lite snabbt kolla in på Corren, sedan skriva dagens blogginlägg och som sista punkt innan jag gick härifrån kolla mailen, inte svara. Därefter skulle jag skissera upp motivet jag ska måla på duken och sedan sätta mig vid skrivdatorn och påbörja det projekt som hänger lite ihop med det jag nyligen avslutade. Det är visserligen två helt separata böcker men inom samma kategori och de här tänker jag skicka till olika bokförlag i ett försök att få de utgivna. Jag vet att det är snudd på omöjligt att som okänd få något utgivet. Men försöka måste man och de här är lite annorlunda.

Jag har ännu inte hört något från tryckeriet som ska trycka upp boken till eftervärlden, men jag får nog ha lite tålamod. Det är väl bara någon vecka sedan jag skickade in efter sista ändringen. Idag har jag inte ( trots förutsättningarna ) kommit så långt som till mailen, så vet inte om jag har något livstecken där. Icke ovanligt så fastnade jag vid annat.

Och otroligt nog så började jag nu mitt i skrivandet här att styra med ännu något annat. Det är lite lätt rörigt i skallen. Jag borde egentligen stänga av datorn, tända ljus, sätta på lugn musik och ta en längre meditation för att rensa och få fokus på tankarna. Men det ska jag inte. Inte just nu iallafall.

När jag skulle skriva vad jag fastnat vid så slog det mig att det blir både långt och rörigt, så jag beslutade mig för att köra ett nytt inlägg till det. I tanken började jag då fundera på vilken bild jag ska ha till det och klickar upp en ny sida för att börja leta bilder. Vilket jag då styrt med de sista 45 minutrarna. Nu är det svårt att koncentrera mig på annat än det jag ska skriva sedan.


Avslutar inlägget med den här snubben. Bilden lånade jag från Tobbes blogg, Torbjörn Gustavsson. Sosse som tidigare hade en spalt i Corren. Det finns de som inte gillar att han härjar i en borgerlig tidning. Men jag tycker han är skön. Nu länkas det bara till hans blogg, tror jag. Nåväl, idag har ju sossarna sin kongress, eller som Tobbe kallar det indoktrinering(S)party, där han själv tydligen ska närvara, när Juholt blir ny partiledare. Jag har fortfarande inte bildat mig någon uppfattning om hans politik och egentligen bryr jag mig inte så där jätte. Kan det bli sämre än det är nu? Men jag tycker det är kul när det rör på sig och jag tycker det är kul att den här Juholt ( iallafall än så länge ) verkar vara mänsklig. Att han sedan är stor fan av Elvis gör det ju inte mindre kul *ler*.  

4 kommentarer:

Svenne sa...

Den bilden "tänder" jag på!
Öppna morgonrocken och visa "meeer" nästa gång ;-)

Gretas Svammel sa...

Lagom är bäst...Svenne

Benny sa...

Måste köpa din nya bok som kommer ut sen,ha en toppen söndag,fin bild,kram Benny

Gretas Svammel sa...

Det vet ju ingen...Benny...om det kommer ut någon bok.