söndag, mars 27, 2011

DET VAR DEN HELGEN

Sitter med t-shirt, stickad tröja och på det en fleecetröja. Jag fryser alltså. Men det finns anledning till det. Jag öppnade sovrumsfönstret lite när jag gick iväg förut och när jag sedan kom hem efter några timmar hade jag fullständigt glömt bort det. Tills jag började tycka att det var ovanligt kallt härinne.

Trött är jag också och även det finns det en anledning till. Satte mig vid köksbordet med min skrivdator framåt dagen igår. Blev ju ingenting av mina föresatser i fredags så nu jäklar skulle jag komma igång. Satt och glodde på ett tomt dokument, skrev lite, raderade, hämtade vatten, kollade termometern, glodde på ett tomt dokument, skrev lite, raderade, gick på toa, rotade i kylen, vattnade blommor, åt lite nötter och så samma visa igen. 

I det här projektet är tanken att jag ska skriva nytt för att binda samman sådant som redan är skrivet. Alla som läser mina rader här vet hur lätt jag har för att sväva iväg och skriva tio gånger mer än vad som egentligen behövs för kontentan. Så ock igår. Totalt ovidkommande saker. Vid 19- tiden gav jag upp, för att fixa lite mat till "femteklassprogrammet började". Jag tycker det är lite underhållande och lättsamt.

Jag var egentligen inte speciellt hungrig efter alla nötter och vatten, men tyckte att jag nog borde äta lite riktig mat ändå. Hade köpt färska lasagneplattor med tanken att göra en lasagne i helgen. Orkade inte bry mig med att bryna quornfärs, utan körde med bara pastasåsen på burk, lite tinad bladspenat som smakade gräs och som säkert legat ett år i frysen. Smakade gräs första gången jag använde den också, men snål som jag är ville jag inte kasta det som var kvar i påsen. Blandade den med grädde och kryddor och  gjorde en ostsås på grädde och riven ost. Osten var kvar sedan i julas, men var inget fel på den. 


Det såg inte alls otäckt ut när jag trixade och varvade och strödde över ost. Nästan lite gott. Men resultatet när det kom från ugnen var ingen höjdare. Nu var jag ju inte speciellt sugen från början, men den blev väldigt rinnig och jag hade varit ganska frikostig med örtsaltet. Jag åt upp det jag lade på tallriken. Sedan kastade jag resten. Utan att skryta så är det sällan jag misslyckas med mat. Men då misslyckades jag med både skrivandet och maten.

Jag var inte speciellt ledsen för det, då jag hade sista avsnittet på Downton Abbey att se fram emot efter femteklassarna och efter det sedan, den galna tjejen som har cancer, men inget har sagt till någon. Vid det sedvanliga zappandet efter det så hamnade jag i någon film på 8-an, som var rätt bra. När jag väl stängde av tv-n var klockan ganska mycket, men jag kunde ändå inte låta bli att kolla vad jag skrivit sist innan jag också skulle stänga av skrivdatorn. 

Bra eller dåligt kan ju diskuteras. Plötsligt lossnade det och jag skrev och skrev och skrev. Visst kommer jag att få korta ner det en del, men orden bara rann ur mig och jag lät det förstås ske, trots att jag inte kunde sova halva dagen idag då jag hade bokat in ett hobbybesök. Jag slutade inte förrän blicken föll på datorklockan, 04.16. Jag var inte alls trött, men insåg att jag var tvungen att försöka få lite sömn. 

När jag står och borstar tänderna slår det mig, att vi går ju för sjutton över till sommartid nu. Så istället för halv fem måste klockan vara halv sex på morgon. Börjar räkna på hur många timmar jag får sova och får lätt panik, speciellt som jag inte är det minsta trött. Jag har fortfarandet det där flowet kvar i kroppen. Bryr mig inte om att ändra någon mer klocka än väckarklockan och armbandsuret. Men då blir jag så glad. Datorn ändrar ju tiden automatiskt, vilket jag ju egentligen vet, om jag hade tänkt så långt. Så istället för fyra timmar, kunde jag sova fem. Det är ju för lite även det och det är därför jag är trött nu.

Koden var fortfarande inte fixad. Så himla dåligt. Skickade iväg ytterligare en felanmälan via hemsidan när jag kom hem. Kanske bryr de sig inte eftersom just det här området går över i annan ägare på tisdag. Besöket kom iallafall och stenen jag lagt emellan låg kvar. Det är väldigt sällan jag ber om betalningen innan, men idag sa min inre röst klart och tydligt att jag skulle det. Så då gjorde jag det. Jag tror så här efteråt att det hade gått bra ändå, men det är dumt att chansa. Personen var trevlig och mötet till belåtenhet för oss båda, fastän det inte riktigt var mitt vanliga klientel. Vissa funderingar efterlämnade det dock, med tanke på mailkonversationen innan, alla sms halvtimmen innan han kom och förklaringen när han gick, som inte riktigt stämde med försöket till förhandling vid mötets början. Men det är bara i mitt huvud dessa funderingar finns. Man kan inte alltid förstå allt, även om jag gärna vill det *ler*.  

Hur ofta handlar jag på en söndag? Aldrig i stort sett. Men idag gjorde jag det på vägen hem eftersom jag inte gjorde det i fredags och är ledig i morgon. Har haft ett pantkvitto ett bra tag nu, som jag ständigt glömmer bort när jag väl står i kassan. Sist skrev jag det på notan, men glömde det ändå. Idag kom jag ihåg det äntligen. 32 kronor är inte så mycket, men idag betalade jag bara 160 kronor och då köpte jag ändå olika sorters frukt, ganska dyra mandlar och pecannötter, dubbel husman och några burkar av diverse sort. Pastasås bla, det ska alltid finnas i kylen. Smått sug efter smörgåsgurka igen och dagens middag... grönsakssoppa. Direkt ur burken. Mycket godare än gårdagens lasagne och enklare framförallt.

Någon nedsläckning igårkväll, som det promotats om, skedde inte hos mig. Jag skrev nog samma sak förra året, att jag är så anti mot dylika jippon. Inte att vi ska värna om miljön, för det är jätteviktigt. Men det här är för mig samma strunt som alla dessa dagar..mors, fars, kvinnors, barns osv. Värna om miljön ska vi göra varje dag året om. Inte en timme en gång om året. 

Sedan hade jag hoppats att få sett Frank som vinnare i Lets dance. Men så tänkte jag. Vem tar en andraplats bäst? Ikväll ska jag nog se Uri Geller nu vid åtta, troligtvis hoppar jag mellan det och Stockholm/Båstad.

Om kommande vecka håller sin planering, blir det en superperfekt vecka. Lite dubbelt då det är flera nya som betyder massage och som då innebär att jag ändå kan ha några hela lediga dagar, plus ett vanligt jobb. Hur det blir återstår att se.     

Inga kommentarer: