måndag, mars 28, 2011

DAGAR KOMMER, DAGAR GÅR

Dagar kommer, dagar går och min längtan den består. Låt det snarast nu bli vår. Det rimmade jag nu i skrivande stund. Den första strofen hade jag tänkt att börja med, men så kom resten på köpet av sig självt. Dagar kommer, dagar går... javisst, så även denna måndag. Jag måste på något sätt sluta med att fördriva så mycket tid vid datorn och slösa bort en massa tid. Det är ju inte precis så att jag inte har något annat att göra. Men det är så lätt att bli sittande när man väl satt sig här. Kanske just för att jag vet att jag kan. När jag har annat inplanerat måste jag ju resa mig från stolen. Förr läste jag alltid dagens tidning (papperstidning) till frukosten. Nu läser jag dagens tidning på nätet till frukosten. Sedan följer resten...svara på mail, söka jobb, söka lägenhet, läsa bloggar, skriva blogg, leta bilder, leta info, läsa forum, läsa artiklar man stöter på, kolla mailen igen, lägga in bilder jag tagit själv, sitta vid photoshop och beskära mm, kanske rita på paint.Vips har en hel dag gått.

Visst, jag ägnade mycket tid åt foton förr också. Klippte för hand och klistrade in i album. Många album. Alla ungarna hade varsitt och så vårt gemensamma. Men man fotade inte lika mycket och ofta, som nu med digitalkameran. Klippte ut artiklar och skrev insändare gjorde jag också och jag ägnade mer tid till att prata i telefon än jag gör nu när mail är ett bättre alternativ. Ritade och målade gjorde jag också och jag skrev faktiskt mycket mer förr än jag gör idag och då för hand som ju tar längre tid. Idag sammanställer jag ju bara i princip det jag skrev då. Ändå känner jag mig "förtappad" när jag sitter timmar vid datorn. Som om det skulle vara sämre att söka info på nätet, än att gå till biblioteket till exempel. Sämre att skriva mail, än att skriva brev alternativt ringa. Sämre att leka på paint än att skissa i block. Sämre att läsa tidningen på nätet än att bläddra i papperstidningen. Sämre att kategorisera foton i mappar på datorn än att klista in i album. 

Jag tror inte att folk som är uppväxta med datorn känner så här. De vet ju inte om så mycket annat. Fast jag vet att det finns ungdomar som hellre går till bibblan än sitter hemma vid datorn och söker info ensamma och vad gäller mail så är åtminstone mina ungar urdåliga på att kolla sina. Fast å andra sidan har alla Facebook och då kanske mail är onödigt. Det som är en perfekt revolution för mig är redan ute för den yngre generationen ha,ha. 

Sicka funderingar det blev att det här. Jag hade en helt annan sak i huvudet som jag tänkte skriva lite om. Tar det en annan dag eller i ett senare inlägg så att jag kan fördriva ännu en stund här vid datorn *ler*. 

Jag har inte kommit in i sommartiden ännu. Det brukar ta lång tid, fast jag kommer egentligen aldrig in i den. Jag fortsätter att tänka i vintertid hela sommartidsperioden. Har alltid gjort. Vaknade vid elva idag, som alltså är en naturlig tid att vakna vid när jag har sovmorgon, för klockan är ju egentligen bara tio då. Låg och funderade på ditten och datten så slängde inte benen över sängkanten förrän halv tolv. Solen sken så fint, men den luras ju bara vilket gör mig snudd på frustrerad. En pyttestund på balkongen så inser jag att jag inte vill sticka ut näsan alls idag.

Men innan jag kom till balkongen så tänkte jag att jag måste röra på mig och ta en promenad. Mina gåstavar eller en av dem funkar inte att låsa i den höjd jag ska ha. Har försökt med allt, olja, varmt vatten, skiftnyckel, slå. Ska införskaffa ett par nya vid tillfälle. Så jag funderade på att gå bort med de kasserade kläderna och sedan ta långa vägen tillbaka. Men jag lade alltså den tanken på hyllan, när jag kände hur kallt det var. Förresten var det snö på marken här när jag drog ner persiennerna i natt. Jättekul. 

För att då ändå känna mig lite nyttig, eftersom jag inte gör det när jag sitter vid datorn, så började jag sortera mina t-shirt och linnen. Det blev också som en ursäkt för att inte gå bort med klädkassarna. Utan vänta så att jag kunde ha med även dessa. Innan jag tog tag i det körde jag lite rockring och annat hopp och studs ( för att döva samvetet lite).

Sedan tog jag kort på sängen här som jag ska lägga ut på Blocket, men så långt som till annons har jag inte kommit. Började rita dagens bild och så ännu en och sedan kom jag hit till bloggen och här är jag fortfarande. Under frukostdatorsessionen sökte jag ett jobb som jag verkligen vill ha. Så mycket så att jag skrev ett särskilt meddelande om det, förutom det personliga brevet och cv-t alltså. Det är något nytt som ska starta upp här och de sökte några stycken. Det här skulle passa mig perfekt. Jag är glad att jag inte tappat hoppet alldeles ännu *ler*.  

Så hittade jag en lägenhet som faktiskt är ännu bättre än den senaste som jag inte fick. Nu lär jag inte få den här heller, så är egentligen inget att skriva om. Jag har inte ens anmält mitt intresse. Hyresvärden till denna kör med poäng och för mig fattas det några hundra. Området är samma som den förra med närhet till vatten och natur, men platsen är en annan. Men snart så. Då dyker den perfekta lägenheten upp. Jag hoppas så iallafall. Det skulle vara guld värt att slippa en sommar till här.

Uri Geller igår var skit, enligt min smak. Jag hade inte fattat att det var en tävling och inte var det textat när han pratade på engelska och näää. Jag trodde det skulle handla om något helt annat. Kollade lite istället på Stenmark i Mästarnas mästare. Inget program i min smak det heller men bättre. Stockholm-Båstad var sådär. Förstod inte riktigt det roliga och vad det går ut på. Hur många Ola Rapach hinner sätta på under de här avsnitten, eller?    

Inga kommentarer: