tisdag, mars 29, 2011

NEKA KUNDER och så NÅGRA LÄNKAR

Det är liksom tomt i min bloggmapp för tillfället. Den här bilden är från 2006 och tagen med webkameran när jag hade besök av en regelbundet, återkommande person. Ja, vi ses fortfarande. Kanske är den gränsfall att lägga ut på en blogg, men ganska oskyldig ändå tycker jag. Kanhända bäst att påpeka att personen, trots att han inte syns, godkände publiceringen på hemsidan och då även att jag använder den i bloggen. Det kan låta lustigt, men jag har fått mail där intressenter ångrat sin tid då de sett att jag haft bild på någon kund. De är rädda att jag har någon gömd kamera inmonterad ha,ha. Det är sant, en trodde det allvarligt. Jag lägger ju aldrig ut en bild utan godkännande från berörd person och aldrig en bild där personen skulle kunna identifieras.

Kan tillägga att jag vid nästa byte på hemsidan kommer att lägga ut en nytagen bild med samma person som ovan. Det är ju bara med ett fåtal som jag vill leka med kameran och bara om jag just då har lust.

Naturligtvis sprack den perfekta veckan direkt. Hade ett mail idag med återbud till dagens första besök, enligt personen på grund av sjukdom. Vi har setts tidigare så jag väljer att tro på det. Nu spelar inte orsakerna till återbud någon roll, det viktigaste är att jag meddelas, så jag slipper gå iväg förjäves. Istället kunde jag i lugn och ro idag fortsätta att beta av alla nyinkomna mail och jag kan som ni märker skriva dagens blogginlägg. Sminkade mig gjorde jag när kaffet rann ned och jag behöver inte gå iväg ännu på ett bra tag för att möta kvällens inbokade besök. Ikväll när jag kommit hem låter jag datorn få förbli avstängd. Aldrig kul med återbud, men ibland känns det som att man fått extratid. Vilket man ju egentligen också fått.

Neka kunder, tänke jag skriva lite om nu. Det var det jag tänkte skriva om igår. Det är inte alls ofta jag gör det, men ibland händer det, till exempel om det visar sig vara en väldigt ung person, eller om personen skriver på ett för mig vulgärt och respektlöst sätt, eller om personen vägrar att förstå det jag skriver, eller om personen redan i de första mailen börjar förhandla om tiden, priset eller hittar på ett eget upplägg. I sådana situationer är det inte så svårt att förklara för personen varför jag inte vill boka in en tid. 

Men någon gång och det har lustigt nog hänt två gånger på sista tiden, nekar jag utan att egentligen ha något att ta på, mer än min känsla som då visat sig vara väldigt stark. Det är inte så lätt att förklara sådant för berörda personer, utan att de känner sig orättvist behandlade. De kan ju vara världens trevligaste, det vet jag ju inte, men jag väljer ändå att lita på känslan. Ofta blir man då kallad dum och flummig och du vet inte vad du går miste om typ. En gång ändrade jag mitt beslut, vilket inte blev bra. Jag skrev om det och har nu precis suttit och letat och försökt hitta det inlägget. Men det tar sådan tid då jag inte minns om det var förra året eller året innan, så jag gav upp. Hur som helst så är det viktigt att inte göra något som inte känns hundraprocentigt okej, även om man kan känna sig lite elak när man nekar utan egentlig grund, förutom känslan då. 

Lite länkar får avsluta dagens inlägg. Förra veckan skrev Karlskogakuriren om att Örebro, Värmland och Dalarna samarbetar i kampen mot människohandel och prostitution. Där räknas det som samma sak. De borde läsa Socialstyrelsens rapport *ler*.  Nedanstående rader i artikeln gör mig lätt förbryllad. Är det verkligen enligt praxis rätt att göra så här? Får man verkligen göra så när det inte handlar om något grovt brott och där det bara är en privatpersons misstanke? Jag har fetmarkerat det jag reagerat på.

"Det är just tipsen som polisen är beroende av. Därför hade representanter från Sveriges hotell- och restaurangförbund och Svenska taxiförbundet bjudits in. Det är branscher som ser mycket i sina arbeten och i Örebro kunde ett tips från just en hotellanställd leda till ett gripande, på bar gärning, under pågående akt på ett hotellrum förra hösten.

– Det kan vi tacka den uppmärksamma anställde för, säger Svensson."


Nästa länk är Per Hagwalls replik i SvD om förslaget att sexköp utomlands ska straffas enligt vår lag. Hagwall vill precis som jag ha bort nuvarande sexköpslag. Nu blir det nog inget med det här förslaget, då inte heller Ask köper det.

" Det är fascinerande hur många feltänk som får plats i ett enda förslag: Det är könsdiskriminerande, det är praktiskt ogenomförbart och, det allvarligaste, det bryter mot legalitetsprincipen. För att vara straffbar skall en handling vara det där – och när – den begås. Det skall till mycket starka skäl att frångå denna princip,"
"Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är dock villiga att montera ner rättsstatens själva fundament för ett moralbrott utan offer. Sexköpslagen, som de vill utsträcka att gälla hela jordklotet, handlar uttryckligen enbart om att förbjuda tillfälligt sex mot ersättning mellan myndiga, samtyckande människor, inget annat."


Federley ska tydligen figurera i en talkshow i någon ny radiokanal. Själv lyssnar jag aldrig på radio, mer än när jag kör bil och hur ofta gör jag det numera. Iallafall på tisdagar 13-15.00 är han där och får prata om vad han vill. Man kan ju kanske hoppas att sexköpslagen tas upp någon gång *ler*. Första gången blir nästa tisdag 5/4.

Nu ska jag nog knäppa ett kort på skrivbordstolen. Funderar på att sälja den ihop med sängen. Sedan tänker jag ta en halvtimmes avslappning i soffan och efter det är det nog dags att traska iväg till oasen. Kanske stoppa något i magen också, så den inte kurrar när jag masserar. Vädret är inte mycket att orda om. Har det någonsin varit så segt för våren att få fäste? Vet inte om jag vågar lite på väderexperterna, men om, så står mitt hopp till söndag. 15 grader varmt. Låter som en saga.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Den norske sexkjøpsloven forbyr sexkjøp i utlandet.
Men det er jo kun en moral-lov, for det kan ikke håndheves i praksis.

Gretas Svammel sa...

Nää, det är ju det är som så tokigt...Gunnar...och andra länder skrattar åt oss.