fredag, februari 04, 2011

FREDAG IGEN


När jag ändå var inne och for runt  bland gamla bilder på den externa disken i går, så förde jag över ett antal att ha vid behov. Både hit till bloggen och eventuellt till hemsidan. Feb-07 stod det på den här bilden, som är tagen på ett hotell under en av mina njutningstripper. Tripper som jag slutade med när jag hittade min nuvarande oas 2008. Då behövde jag inte längre åka iväg för att få hela menyn så att säga. I lokalen jag hade till den seriösa verksamheten funkade det inte med annat än massage med avslut. Det här vet väl de flesta kanske, men inte de nya. Om det nu är något att veta *ler*.

Vilken deprimerande dag detta är. Fast det beror ju på hur man väljer att se det. För några är det kanske en jättelycklig dag. För mig ter den sig bara mörk och grå (trots en glimt av solljus tidigare) och med vindtjut stundtals som letar sig in genom fönstren. Höstlikt. 

Lite deprimerande är det väl också att jag inte kommit till skott med mina förutsättningar denna dag. Inget ovanligt i och för sig. Letat jobb har jag iallafall gjort och har ett som jag ska söka. Fast jag har inte rätt merit som enligt annonsen är ett kognitivt förhållandesätt. Jag är inte så intresserad av det sättet att tänka, vilket kan ligga mig i fatet ibland...rätt ofta. Fast jag förkastar inte den formen av terapi alls. Ibland är det helt rätt att använda den. Men jag tycker inte man ska låsa fast sig och se något som det enda rätta, för ibland kan den även vara totalt värdelös. Men söka kan jag göra och jobbet är intressant och skulle passa mig ypperligt.

Jag skulle också göra ett ryck med lägenhetssökande, men så långt har jag inte kommit och lär inte heller göra idag. Mailen däremot är avklarade, förutom ett mail angående ett av skrivprojekten. Det får också vara så länge. Jag ska gå och blanda ihop en sallad om en stund. Får besök av en tjejbekant ett tag ikväll och sallad är väl vad jag har lust och ork att fixa till, men en lite matig sallad med oliver, bönor, fetaost mm och två olika såser. På flaska förstås, lat som jag är och brödet får vi bara tänka oss.

Idag tog jag duschen före bloggandet iallafall, så sitter just nu osminkad med vått hår i rena myskläder. Det blir kvällens outfit ha,ha, förutom håret då som väl hinner torka. Tog en sväng in till Poliometern vilket var ett tag sedan. Såg att Motpol också skrivit om Irland. Hittade en blogg  med väldigt bra svar på argument som sexköpslagsivrare gärna dräller omkring sig. Karl Malmqvist som bloggaren heter hade varit på ett möte anordnat av CUF där de såg dokumentären  "Som en Pascha". Ni vet den som även visades på tv om en av Europas största bordell. Min reflektion efter programmet kan läsas här

På det här mötet blev det sedan en efterföljande diskussion där centerkvinnorna , ej förvånande,  tog största platsen och utmärkte sig negativt. Gå gärna in och läs hans åsikter angående argumenten vi ofta hör från de som är emot sexköp.

Jag tycker ju ibland att vi i vissa saker går mer och mer mot en diktatur, än det demokratiska land vi ändå är. Trots yttrande och tryckfrihet så kan vi inte alltid uttala oss om de åsikter vi har. Åsikter får vi tack och lov ännu ha, men inte alltid offentliggöra dem. Gör vi det ändå så kan vi bli av med jobbet, bli utfrusna, bli mobbade etc. Det här är ju inget jag bara tror, utan vi vet att det händer... även inom politiken.

Men jämfört med riktiga diktaturstater, typ Egyptien, är detta bara ett litet frö. (men många frön kan bli starka och rota sig ).  Det som nu händer i Egyptien, tycker jag är rent otroligt förfärligt hemskt. Jag hoppas verkligen de orkar fortsätta kämpa och att världen tar avstånd från diktatorn och hans anhängare. Att ge sig på journalister för att hindra att omvärlden får insyn får även mig att känna ett slags hat. Hat finns annars inte hos mig. Jag kan inte komma på något som skulle kunna få mig att hata. Att inte bli trodd gör mig frustrerad, men jag hatar inte. Om någon skulle mörda eller skada något av mina barn vore det naturligtvis hemskt och en mardröm, men hat skulle bara sänka mig än mer. Jag skulle nog vilja träffa personen som gjort det och få en bild av bakgrund, ev sjukdom, motiv mm. Vilja förstå. Hat får ju inte barnet tillbaka.  

Men det här i Egyptien är så utstuderat jävligt och handlar bara om makt. Skjut de jävlarna som inte står på vår sida typ. Kanske blir de själva straffade om de inte lyder order? Ungefär som de hos oss kan bli straffade om de frångår det politiskt korrekta. Men ondskan är sjufalt större i Egyptien. Låt den snart ersättas av godare krafter.

Nu måste jag nog dra mig mot köket och skärbrädet och kniven och salladen. Jag tror jag tar ett glas rött att smutta på medan jag donar i köket. Håret är nästan torrt så jag tar en avstickare till badrummet innan köket för att massera in lite mousse. Morgondagen tillbringar jag nog vid köksbordet med skrivdatorn. På söndag ska solen skina och det ska vara minst fem grader varmt och då ska jag gå upp till skogen ( jättelänge sedan) och hämta kraft från naturen. Jag hoppas det blir så *ler*. Måndag vet jag inte. Tisdag blev inbokat idag, men inte med den som fått förslaget. Nästa helg ska jag på föreläsning. 

Men nu är det fredag och jag hoppas ni får en trevlig kväll och en skön helg.

6 kommentarer:

Karl Malmqvist sa...

Hej! Kul att du gillade inlägget. Hoppas att du får en trevlig helg!

// Karl

Svenne sa...

Finns folk som både bryr sig och tycker om dig, glöm aldrig det!!!
/Kraaam

Gunnar sa...

Det har vært nokså stille den senere tid ang. sexkjøp o.l.
Men nå er det i gang igjen, så her er et par artikler:

Åpner for å avkriminalisere sexkjøp
http://www.ba.no/nyheter/article5478088.ece

Vil forby stripping
http://www.ba.no/nyheter/article5480351.ece

Gretas Svammel sa...

Tack för kommentar...Karl M

Gretas Svammel sa...

Tror du det...Svenne?..*ler*.. jo det hoppas jag väl verkligen att det finns.

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar...jag har varit inne och läst artiklarna. Kanske kommenterar dem i morgondagens inlägg.