torsdag, februari 03, 2011

SUGEN, KUNDMÖTEN, IRLAND PÅ G, DANSK GUIDE och NEWSMILL


Först åt jag risgrynsgröt när jag kom hem. Sedan satte jag mig här och for runt lite. Var bla inne på både Aftonblaskan och Expressen och läste rubrikerna. Två gånger nickade jag till och till och med drömde. Båda gångerna vaknade jag med ett ryck när huvudet for nedåt. Lämnade datorn en stund och styrde med lite annat. Ville göra klart det jag skulle här för att sedan lägga mig i soffan utan att behöva tänka på vad jag borde göra. Tog med pyttelite glass på ett fat och bänkade mig här igen.

Nu tog det ändå en stund innan jag började blogga för klickade in mig på och läste diverse sidor, som jag snart ska länka till. Blev efter en stund så himla sugen på något. Inte hungrig och hade ingen aning om vad jag var sugen på. Gick igenom kyl och skåp utan att något föll mig i smaken. Ett glas vin är ju alltid gott att smutta på, men jag var inte ett dugg sugen på vin. Kanske för att jag vet att jag skulle bli ännu tröttare av det och så hade jag inte heller någon ost att äta till. Har ni varit med om den där känslan att man nästan blir lite ledsen när man inte hittar något man vill ha? 

Jag sneglade på julölen i kylen, men nej. Inte öl. Fyllde på vattenglaset och tänkte att det är ju skit att jag inte har något gott att stoppa i mun. Jordnötter tex. Mandlar och pumpafrön äter jag dagligen så det var inget som hägrade. Så slog det mig att kanske, kanske låg det någon gammal påse mikropop i överskåpet över kylen. Upp på en stol och rev omkring bland florsocker, pärlsocker, majzenamjöl och diverse andra påsar och paket och visst. Där låg en gammal dammig popcornspåse. Inget fel på den och en flaska mörk 8.5 % julöl blev plötsligt tilltalande. Efter en skål popcorn var den även riktig god. Ja, nu är den urdrucken och popcornen står mig nästan upp i halsen *ler*, så det som var kvar i påsen slängde jag i soporna. Men suget är borta.


Jag letade efter bild också förut, som jag nämnde igår. Hittade den inte först, så trodde jag kastat den. Men så gick jag igenom de gamla hemsidesmapparna och där fanns den. Har tydligen haft den på hemsidan 2006 och av naturliga skäl svärtat ansiket.  Den platsade inte riktigt för bloggen så jag photoshoppade till trosorna lite. Den är väl inte så jättebra, men togs en gång när jag hade bestämt möte i en skog med gårdagens kund, halvvägs mellan våra bostadsorter. Sådant styr jag inte med nu alltså och dessutom har jag ju ingen bil nu. Att jag vågade kan man ju tänka. Men i det här fallet var jag 99.9 % säker på att det var helt ofarligt, vilket det också var och vi träffas ju fortfarande. Sedan ska man ha i åtanke att vi hade träffats flera gånger innan. Det var en kul grej ( vi gjorde så några gånger när jag hade tid) och det gav liksom en extra krydda även för mig. 

En annan kund som jag inte träffar längre. Tyvärr tror jag det kom sjukdom i vägen, det framgick lite så i senaste mailkontakten för något år sedan. Det är rätt många jag har mailkontakt med mellan träffarna och även efter att de slutat komma på besök. Det är något jag uppskattar mycket. Att få fortsätta ta del av deras liv och att veta att jag har en liten plats där inne hos dem. Den här kunden kom regelbundet på massage, under den tiden när jag inte kunde erbjuda något annat och då jag själv åkte iväg då och då för att få lite mer. Både han och jag ville ju mer, så då kom han på iden att ta med husvagnen. Han hämtade upp mig på parkeringen och så åkte vi iväg någonstans där vi kunde vara ifred och så hade vi en skön stund där i husvagnen. Ofta avslutade vi med fika och något bröd som han inhandlat på vägen. Riktigt mysigt faktiskt. 

Jag skulle kunna dra många sådana här gamla minnen som frångår det gängse sättet att som sexsäljare träffa sina betalande sexpartners. Någon gång kan det bli en bok som jag tror att jag nämt någongång, om "mina betalande älskare och andra". Men det blir i såfall inte förrän jag lämnat branchen. 


Okidoki, nu drar det iväg till att bli så där hiskeligt långt igen. I gårdagens kommentarer fick jag en del länkar. Bla att Irland funderar på en liknande lag som vår. Jag hoppas verkligen att de tänker till ordentligt. Artikeln är förstås på engelska, men även jag förstår en del ha,ha. Enligt svenska politiker har lagen reducerat hälften av gatuprostitutionen och att trafficking inte är utbredd. Typ så, enligt min översättning. Är det verkligen med sanningen överensstämmande?  

"The laws were introduced in Sweden in 1999 and since then there has been greatly reduced demand for prostitutes, with half the number of women working on the streets. Trafficking into Sweden for the purposes of sexual exploitation has also declined. Norway and Iceland have introduced similar legislation and a report on the Swedish-style laws is being considered here by the Attorney General."

En annan länk går till danska sexarbetare som gjort en guide för nya sexarbetare. Tolkar det som att en har gjort det, så läs gärna kommentarerna om ni är intresserade. Samma diskussion som ibland poppar upp även här på bla sexforumet..vad vi vill bli kallade. Tillägg några timmar senare. Första guiden var visst gammal så här är nya . Nu har ju även vi en sådan guide, dels den på Rose Allianse och dels den som Anna08 gjort. Läser på den här danska sidan en väldigt bra kommentar.

 "Tag imod. Bliv en fuldblods glædespige. Giv og tag. Bare sørg for at være i fred med dig selv. Og sig aldrig ja til 1000 kr på en dårlig dag, hvis det indebærer, at du skal overskride dine egne grænser. De piger ( der var den igen ) der går fra denne branche med en dårlig smag i munden og en allerhelvedes dårlig samvittighed, har for mange gange overtrådt egne grænser."

Såg att de länkar till SANS som inte längre finns, så ska nog ta och maila länken till Rose Allianse någon dag. Sedan som avslutning var jag inne hos Niklas alias Blogge och länkades där vidare till Newsmill. Den "liberala" kvinnan Bonnie Bernström bemöter Helenas tidigare artikel. Läs den här artikeln  med Bonnie och gå sedan in och läs Blogges inlägg om det hela. Om ni vill förstås. Att jag har ansang runt liberal är för att jag inte anser att artikeln är speciellt liberalt skriven. 

Nu blir det svensk maffia, följt av Debatt.   

8 kommentarer:

Gunnar sa...

Jeg ser at lenken til Danmark går til guiden som ble skrevet i 2008.
I det siste innlegget på denne danske bloggen så lenkes det til en helt ny side:

www.sexarbejderkarriere.dk

Denne siden har skapt en del debatt, hehe..
Men jeg liker meget godt at danskene bruker de metodene for å få folk til og forstå! :-)

Gretas Svammel sa...

Jaha....Gunnar...jag var ju inne på den sidan, men tyckte det var så smått så klickade mig vidare lite överallt från hennes länklista.

Men jag har lagt till den här också nu i inlägget.

Benny sa...

Hej alltid gott med popcorn o kall öl,skål

Svenne sa...

Popcorn och öl är ju rena hälsokosten;-)
Vad beträffar sex i husvagn så är det en av mina favoritplatser men går inte in på detaljer:-)
Fin bild på dig som vanligt!
Ha en skön helg

Unknown sa...

Greta,
Spännande länk till Danmark. Sexhandel fungerar tydligen bra och utan större problem 15 km väster om Sverige.

Det är klart att de svenska politikerna säger att att blivit bättre genom deras lagar. Men jag tror inte att svenska folket håller med om det förträffliga att lagstifta om vuxnar människors förhållanden och affärer i sängkammaren.

Din första bok är bra! En uppföljare tror jag blir minst lika bra. Du är en bra författare!

Läckert foto!

Gretas Svammel sa...

En stund iallafall... Benny...sen är det inte gott längre.

Gretas Svammel sa...

Alla har vi våra favoriter...Svenne.. ha en skön helg själv.

Gretas Svammel sa...

Alla röstningar...Hans-E...visar ju att majoriteten är emot lagen. Inget vetenskapligt, men det ger ändå en vink.
Tack för superlativen.