lördag, januari 01, 2011

ÖNSKAR ALLA EN BRA START PÅ NYA ÅRET och ETT JÄTTEFINT 2011

Ett helt nytt oskrivet år ligger framför oss. Bara att bestämma vad man vill fylla det med och lita på ödet att det blir som man vill. Ja, naturligtvis kan man inte sitta hemma och förlita sig på ödet *ler*. Egen ansträngning och egen kraft krävs förstås också. Jag planerade ju att ta en funderare på mitt framtida liv, vad är möjligt och vad är inte realistiskt, för och nackdelar etc. Men så långt har jag inte kommit ännu. Det blir väl som det blir. Men några små mål vill jag ha och har, som jag önskar blir förverkligade. Hur det ska gå till är en annan femma.

Två och ett halvt glas vin blev det igårkväll, ändå är jag både trött, seg och energilös idag. Ingen bra start på nya året. Jag som tänkte vakna pigg och på alerten, fixa hemsidan och bloggen och redigera bilderna från förra veckan och sortera, rensa och föra över förra årets bilder och dokument till den externa. Ja dagen är inte slut ännu, men den är ganska långt framskriden och jag har i stort sett bara ätit frukost och kollat runt på nätet bland nyheter och bloggar.

 Oscar Swartz tex, som skriver om självmordsbombare och avsikten med det. Intressant, gå in och läs. Ett annat exempel är Rick Falkvinge som skriver om Wikileaksdokument som bekräftar det många långt tidigare spekulerat i. Nämnligen att Usa ger direktiv till vår regering vad de vill få gjort angående fildelning och Ipred. "Rent praktiskt fungerar det så att branschorganisationerna i USA går till det amerikanska näringsdepartementet, som i sin tur går till det amerikanska utrikesdepartementet, som går till ambassaderna, som i sin tur pratar med regeringar, bland annat den svenska, och kräver lagändringar för att gynna de amerikanska företagen." Det är också intressant, men framförallt skrämmande, så jag rekommenderar er att klicka in och läsa även det. De har listat sex krav på den svenska regeringen, som står att finna i det länkade dokumentet i inlägget.

Annat jag tagit del av denna för ovanlighetens skull milda, men mörka nyårsdag är nya ekonomiska lagar som börjar gälla idag. Bla ny norm för hyressättning i hyreshus. Enklare regler för löpande bokföring, räkenskapsår, årsredovosningar för mindre företag. Ny socialförsäkringsbalk ersätter ett 30-tal lagar inom socialförsäkringsområdet. Detta enligt E 24, som tydligen inte gick att länka till.
Att sedan Per Oscarssons hus brunnit ned har ni säkert redan läst själva och att både han och frun befaras ha befunnit sig i huset och omkommit. De kan ju även vara på semester någonstans. Vad vet jag. Jag vet inte heller varför jag får känslan att det vore typiskt Oscarsson att bestämma sig för att lämna in på ett dramatiskt och teatralistiskt sätt.


2010 års sista dag blev inte riktigt som jag tänkt mig den, men riktigt bra ändå. Kanske till och med bättre. Hämtade frukost och låg i sängen och läste tre fjärdedelar av "Hundraåringen som försvann". Jag kunde lätt ha läst sista fjärdedelen också om inte klockan blivit så mycket och jag hade lite annat att göra som tillkommit under tiden jag läste.

Ägnade sedan ett par timmar åt lite hemmaspa, men ställde tillbaka förpackningen med hårtoning, det orkade jag inte just då. Fick för mig att prova ett par gamla fuskskinnbrallor som jag egentligen har kasserat (åtminstone till hälften). De har hängt i garderoben i sju år. Finns liksom inget passande tillfälle att ha dem. Nu har jag fått för mig att jag gått ner i vikt de senaste veckorna. Vågar inte väga mig, men den tighta hobbytrasan funkade ju sådär förra veckan. Till min förvåning kunde jag även ha de här brallorna och tog förstås kort på det.




Bestämde mig för att lämna det gamla året i de här gamla byxorna och tog ännu ett kort i hela klädseln.
Fixade sedan till lite ätbart av det som fanns hemma och då hade klockan hunnit bli åtta på kvällen. Potatismos, ( men glömde gräslöken,)  morotsbiff, stekt rödlök och stekta squashskivor. Inte alls dumt och vin till det.

Någon dvd med " Mord i Midsommer" blev det inte, som min tanke från början var. Har massor av dvd med den serien som jag fick av en kund i höstas, men blir så sällan av att jag sätter mig och tittar på dvd. Hur som helst, tiden försvann i ett nafs eftersom jag hade ett sent påkommit besök här också. Plötsligt var klockan 23.47 och en del hade redan tjuvstartat med att smälla. Klockan tolv exalterade det hela. Från fönstret hade jag i sju-åtta minuter raketer från höger, rakt fram och från vänster. När den ena slutade hade en annan börjat. Hela himlen var ett enda stort fyrverkeri. Det är ju fint, men jag hoppas verkligen att mattar och hussar tänkte på sina husdjur. Det fantastiska är att tio minuter över tolv var det tyst.


Inte fantastiskt, men mystiskt var det som skedde med mina brallor, som nu är slängda i soppåsen. Jag har funderat och funderat på vad som orsakade det hela. Ja ett kort förstås blev det på det mystiska. Halva låren precis uppruggade. Tänkte först om det kunde varit värmen från spisen när jag lade upp maten. Men när jag tog av dem var även baken likadan och insidan av låren. Kanske ett tecken *ler* att jag ska ta itu med garderoberna och göra mig av med kläder jag aldrig använder. Kändes faktiskt skönt att jag fick en anledning att kasta de här.  Deras liv tog slut ungefär samtidigt som det gamla året tog slut. 

6 kommentarer:

Svenne sa...

Potatismos är gott!
Den var väl hemlagad?
Kraaam

MustaPekka sa...

Önskar dej ett härligt 2011 med många äventyr...(.)(.)

Gretas Svammel sa...

Självklart...Svenne...var det hemlagat mos. Något annat mos är inte ätvänligt. Men morotsbiffen var färdigköpt.

Gretas Svammel sa...

Önskar dig detsamma..Mustapekka

Svenne sa...

Om du vill piffa upp ditt hemlagade mos så finhacka ett syrligt äpple (Gärna Inrid Marie) med en rödlök. Stek det försiktigt och blanda ner det i moset. Bara ett litet tips!

Gretas Svammel sa...

Det kan nog också vara gott...Svenne..rödlök hade ju i och för sig bredvid.