måndag, december 27, 2010

NU ÄR GLADA JULEN SLUT, SLUT, SLUT


Yes, nu är julen slut. Hallelulia. Men disken är kvar. Det kanske låter knasigt, men jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Jag har väldigt svårt att koppla av om jag inte diskar upp efter maten, eller diskar grytor och pannor direkt innan jag sätter mig och äter. Överhuvudtaget svårt att komma till ro ordentligt om jag vet att det finns saker jag ska göra. Men jag bestämde innan att strunta i allt och bara umgås med ungarna och sedan ta hand om skiten när de åkt. Jag har aldrig haft så här mycket disk *ler*, så kortet togs inte enbart för bloggen, utan också för att ha som minne. 

Jag kör lite i omgångar. Har tallrikar, skålar och gratängform kvar. Känner mig ganska slak idag. Nästan glad att ingen ville vara kvar och äta idag. Efter en senare frukost droppade de av den ena efter den andra och jag började iordningsställa till det vanliga. Bord och stolar väntar jag med att gå ner till källaren med, för eventuellt ska ena avkomman låna ett bord till deras nyårsfest. Om de får en lucka där de kan hämta det. Jag får nästan hjärtsnörp av deras pressade schema. Två dagar denna jul har de varit helt lediga. Men jag är ju naturligtvis även glad, med tanke på hur många ungdomar det finns som inte har något jobb att gå till alls. 


Hur som helst har det varit trevliga dagar, om än något intensivt. Jag blev väldigt nöjd med mina klappar. De är helt fantastiska ungarna på att ge det jag verkligen behöver. Inget krimskrams för sakens skull utan verkligen genomtänkt. Omvänt, så tror jag att även de blev nöjda med sina klappar från mig. Den lilla skitungen tyckte idag att jag skulle göra det till tradition att köpa en sak de fick, till varje jul. Nej, inte almanackan ha,ha.  Nu ska vi inte instifta nya traditioner när jag som bäst försöker lämna de gamla, så nej, nej, nej. Gårdagkvällen avslutade vi med att spela ett nytt sällskapsspel. Julklapp från mig till mig själv. 

Som sagt, väldigt trött och avslagen idag. Saknar katterna redan litegrann. Förra julen när bara den äldsta katten var här, följde han mig överallt. Varje gång jag gick på toa kom han efter och när jag tvättade händerna var han där i handfatet. I våras var han här igen och då även den lilla kattungen. Men då var han så sjuk. Riktigt sjuk, med problem med hjärta och lungor, så jag trodde knappt han skulle klara det och då fanns helt naturligt inget intresse varken för vatten eller annat. Han orkade knappt förflytta sig från ett ställe till ett annat.


Därför var det lite kul att han plötsligt i lördags kom farande när jag spolade på toan. Hoppar upp på toalocket och väntar att jag ska sätta på kran. Jag hämtade kameran förstås. Undrar om han kommer ihåg, eller om det bara är intresse för vatten?


Nu ser jag fram emot att sätta mig i soffan ikväll och titta på nya svenska "Drottningoffret".  Själv. Såg slottsstjärnorna i lördags men då var kattägarna här så missade massor av vad de sa i programmet. Inte bara deras fel. Jag var nog den som pratade mest. Men innan dess ska jag tvätta av håret och ta tag i sista disken. Håret är tvång, då jag eldade lite på det igårkväll. Har vägglampetter med värmeljus och när jag skulle knäppa ett kort lutade jag mig bakåt för att få med alla. Plötsligt såg jag bara ett eldsken snett bakom mig. Instinktivt reagerade jag, för trodde att tunikan tagit eld. Nu var det inte så, turligt nog så det slocknade direkt. Ungdomarna blev lite skraja så de släckte ljusen. Risken fanns ju att jag skulle göra om det *ler*.

Tog ett kort idag på hur jag såg ut igår. Togs 75 kort de här sista dagarna, men på varje kort där jag figurerar visar jag hela ansiktet eller annars är de olämpliga på annat sätt att lägga in här. Tunikan är så kort så hade en svart kort kjol också, fast den slopade jag idag 

Ingen sovmorgon imorgon som planeringen ser ut. Jag har visserligen inte ännu kollat mailen. Ny stjärna imorgon om inget oförutsätt inträffat och nästa vecka, efter nyår, är det bara nya som är inbokade. Ja det ska bli spännande att se om och vad det blir av det.
     

8 kommentarer:

Gunnar sa...

Ja, nå er julehelgen over, og det er bra, haha..

Jeg har ikke fulgt med på debatten omkring sexkjøp den siste tiden, men i dag gjorde jeg noen Google-søk. Der får jeg se at en representant for Arbeiderpartiet i Stavanger også vil åpne for et forbud mot salg av sex:

http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article5417618.ece

Anonym sa...

Hur kan jag komma i kontakt med dig angående massage då? Har du nån speciell email jag ska skriva till?

Kram hoppas du har ett bra nyår framför dig.

Gretas Svammel sa...

Jag läste artikeln...Gunnar..men förstår inte varför man måste göra så stort problem av det.

Jag tycker inte heller det är trevligt om sexsäljare bjuder ut sig öppet och offentligt bland folk. Men man kan inte förbjuda folk att ta kontakt.

Jag tycker inte det är trevligt om folk kissar öppet heller, men man kan inte förbjuda folk att kissa.

Hos oss är det förbjudet att kissa offentligt på allmän plats. Ni har kanske något liknande. Hur svårt är det att kopiera det till sexsälj? Trots att kunden är kriminell. Det hänger på vilja och attityd och sättet att se på människor.

Gretas Svammel sa...

Se dig omkring...Anonym..på bloggen här. Så hittar du säkert det du efterfrågar.

Sedan är Google ett bra verktyg också om man vill söka efter något specifikt.
Jag önskar dig ett bra nyår också.

Svenne sa...

Kattbilden är ju så fin!
Men nedersta bilden på dig är ju ännu finare!
God fortsättning på dig min vän

Gretas Svammel sa...

Detsamma önskar jag dig...Svenne.

Anonym sa...

Greta har sett din email addres, och skickat ett mail ditt dig för ett tag sen men inte fått nån respons på mitt mail.

Gretas Svammel sa...

Anonym...jag vet inte vad "ett tag" sedan betyder. Jag rensade mailboxen nu innan helgen (torsdag) och ikväll ska jag beta av den igen.

Jag svarar oftast inom tre dagar om det inte är något speciellt, som nu julfirande tex. Då kan det gå ytterligare någon dag.