fredag, december 24, 2010

NU ÄR DET JUL IGEN


Vad passar bättre än röd text en dag som denna *ler*. Bilden är ett julkort som jag hittade på nätet för några år sedan. Har det på min bildskärm nu ett par dagar. Ett kort som ligger i tiden. Tomtefar är hemma med nissen, kissen och musen, medan tomtemor ger sig iväg och jobbar. Jämlikheten syftar jag på förstås.

Inte gick den här fredagen saktare än andra dagar, trots att jag spenderar julafton med mig själv. Inget jag har något emot alls.  Fattar inte att klockan är halv sju redan. Väcktes av smspip på min privata mobil vid tio i morse. Jag hade i och för sig blivit väckte en gång tidigare, av att en katt buffade mig i ansiktet. Men öppnade bara ena ögat då och sa sov åt katten och så somnade jag igen själv. Vet inte vad klockan var då. 

Fixade frukost och gav katterna frukost. Har insett att jag ger dem för mycket mat. Den äldre äter bara så han blir mätt, men den lilla äter och äter. Så spyr han. Å andra sidan fick han bara lite nu i eftermiddags och spydde upp det också. Nu ligger han och sover i min säng. Han kanske har vinterkärksjukan *ler*. 


Intog min frukost vid datorn och när jag sitter här ser jag toaletten rakt över hallen. Hör plötsligt ett krafsande och slänger ett öga åt toaletten till. Den lilla är ibland överallt och har ner både det ena och det andra. Men nu såg jag bara ett huvud bakom toan.


Undrade för mig själv vad han styrde med, men ville inte gå och störa. Hade jag rest på mig hade han sprungit iväg. Han är lite skygg fortfarande ibland. Satt beredd med kameran i stället och förstod snart vad han höll på med. Gud vad han kämpade för att få upp locket. Fick upp det en liten, liten bit sedan for det ner. Nytt försök och sådär höll han på. Helt inne i det han gjorde så han märkte inte ens kamerablixtarna. 


För rättvisans skull var jag tvungen att fota den äldre katten också. Han kan hitta på hyss även han. Nu låg han på kökssoffan och pillade med sladden till adventstjärnan. När jag kom slutade han tvärt och tittade på mig hur oskyldigt som helst, med ena tassen fortfarande på sladden. 


Ge hundan i sladden ,sa jag och då flyttande han sig till stolen istället. Duktig kisse, sa jag då och kelade lite med honom.

Byltade sedan på mig ordentligt för att gå och hämta paketet. Tog vägen till återvinningen samtidigt, med flaskor och glasburkar. Var riktigt bistert om kinderna och inte en endaste tomte såg jag. Fast det var kanske lite för tidigt. Jag hade fått två avier, men trodde det var dubbelt, men det visade sig vara två paket. Öppade när jag kom hem, det ena. Eftersom det innehöll allt jag beställt förstod jag att min första beställning ändå hade gått vägen, trots att personen skrev att ingen order fanns. Annars har jag själv vimsat till det hela vid andra försöket. Jag vet inte. Öppnade till slut även det andra och ser då att det är olika storlekar.


Funderade på att skicka tillbaka det ena, men så blir jag så himla velig. Bestämde mig sedan för att ungarna får två likadana i olika storlek och så får de själva bestämma vilken storlek de vill ha och kasta den andra. Ekonomiskt slöseri för mig, men vad sjutton. Det är ingen stor summa. Att det är almanackor förstod ni kanske när jag skrev fotogrej i tidigare inlägg. Tog sin lilla tid att leta kort, scanna in, fixa rätt storlek och organisera i vardera mapp och månad. Jag har ju fler än två barn så det var några kort. Just besväret med att göra dem har gjort att jag tänkt, redan förra året, men sedan avstått. Tills nu, då jag bara hade några dagar på mig. Men riktigt fina blev de. Det var värt besväret.


Efter att jag slagit in dem så gjorde jag en ägg, kräftstjärt och räkmacka med cremefrech och dill. Katterna fick lite räkor. Egentligen har jag slutat äta skaldjur med tanke på tillagningen. Men jag tycker det är gott ibland och det är en kanonbra proteinkälla, så jag försökte inte att tänka idag på annat än det. Slog mig ned i soffan med macka, några feferoni och en öl och tittade på en film på trean. Det är ju bara skit på tv-n en dag som denna, efter min smak alltså. Den här var sådär, men rörande i slutet. Nu tänkte jag titta på Ghostbusters snart. Tror att jag sett den, men lite spöken kan väl inte vara fel på julafton.


I morgon har jag lite att göra så sätter nog klockan på åtta eller halv nio. Katternas husse och matte dyker då upp under dagen, så vill få det mesta gjort innan. Ifall ni glömt att det var snö även förra julen, får ni en sista bild. Precis ett år sedan, då den nu större katten var unge och vi var ute och lekte i snön. Vi och vi. Katten lekte. Jag frös. Återkommer på måndag någongång när ordningen är återställd och julen är slut. Till dess hoppas jag ni som läser får en fin fortsättning på helgen.

6 kommentarer:

Svenne sa...

Det finns väl inget mysigare än när en katt "buffar". Spinner den samtidigt så är det ganska lyckosamt!

Gunnar sa...

Katter er herlige. Mine to ligger bare inne og sover nå om dagene. De vil ikke ut når det er så kaldt. he he..

Anonym sa...

Hej

Hade du en trevlig Jul? Hoppas jag iallafall :)

Men är lite nyfiken har du slutat med din Hobby eller håller du fortfarande på med Massage som på en av dina videon? :)

Gretas Svammel sa...

Ja det är jättemysigt...Svenne

Gretas Svammel sa...

Jag förstår dem fullständigt...Gunnar...katter är ju inte dumma *ler*. Vem vill gå ut i kylan?

Gretas Svammel sa...

Hej Anonym...bläddrar du lite bakåt i inläggen så förstår du säkert att jag inte slutat. Eller kollar hemsidan.

När jag anser att det är dags att lägga den här hobbyn på hyllan så lär jag meddela det i god tid.

Ja julen var trevlig.