torsdag, december 23, 2010

STRYKER FRÅN LISTAN och FICK HJÄLP MED GLÖGGEN


Hur har ni det så här dan före dan? Provsmakar ni skinkan och tar en glögg kanske. Hos mig finns ingen skinka och ingen mat som är specifikt för julen. Köttbullar ska stekas på lördag, men det äter man ju året om. Jag gör mig till lite, för jag inbillar mig att ungarna vill ha mammas köttbullar ha,ha. Fast det kvittar nog om jag ska vara helt ärlig. Jag tror inte de bryr sig. Huvudsaken är att alla får något som faller just den personen på läppen. Så det bjuds på lite gott och blandat om några dagar.

Glögg är ju inte riktigt mitt element, men jag fick överraskande besök idag som nyss, innan dennes skjuts kom, hjälpte mig att göra slut på gåvoflaskan. Den här personen har hållit mig sällskap nästa hela dagen. Ändå har jag kunnat pricka av på min görandelista allteftersom. Bakat en kaka som förr var lite av en tradition, men som jag på senare år gjort ibland, ibland inte. I år när alla är samlade tyckte jag att jag ville göra den. Det lustiga är att jag fick reda på att ena avkomman också gjort den. Hon trodde nog inte att jag skulle göra den i år heller. Men det blir då en hos pappan och en hos mig. 

Dammsugit och torkat golv har jag också gjort och placerat ut ett fåtal tomtar. Hängt upp en apelsin med nejlikor för doftens skull. När besöket blev hungrigt beställdes hämtpizza, jag nöjde mig med sallad. Bäddat sängar och förberett några genom att dra på påslakanen över täckena och örngott på kuddar. Min säng och sängen här i datorrummet kan jag inte göra iordning förrän på söndag. Sedan juldusch med tvagning från topp till tå och nu till sist delade vi den sista glöggen. 


Resandefolket dyker snart upp. En aning ( = mycket) senare än vad de sagt. Men det är inget som förvånar mig *ler*. Kanske lite synd om gänget hos pappan som väntar, kan jag tycka. Jag längtar efter att få ha de här buskatterna, som de kommer hit och lämpar av, för mig själv ett par dagar. Undrar hur det ska bli den dagen jag eventuellt får barnbarn? 

Trodde inte att jag skulle hinna få det här fotogrejset jag hittade på i sista stund, innan jul då det blev fel vid första beställningen. Men idag låg avin i postboxen. Glad blev jag förstås. Hoppas nu att det är öppet i morgon så jag kan hämta ut det. Jag hade ju tänkt mig att bara vara och göra ingenting i morgon. Men nu måste jag ju bara ge mig ut och hämta det här. Om det går, vill säga. Men jag tror det.


Nu klantade jag mig. Beror nog på glöggen. Jag skulle ta upp en annan sida för att länka och råkade trycka på publicera istället. Så de som kikar in nu på bloggen, innan jag skrivit klart, ser ett inlägg utan bild och utan rubrik.

Det jag skulle länka till var en artikel i Expressen om slavhandel, människohandel. Inte prostitution!  

"Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik (ISDP) har på uppdrag av Sida undersökt handeln med människor för arbetskraftsexploatering. Erik Leijonmarck, en av rapportens författare, säger till Svenska Dagbladet, att Sverige saknar beredskap för hur det ska hantera problemet. Polisen får in få anmälningar och ännu finns inga fällande domar.

Rapporten slår också fast att handeln med arbetskraft ökat i och med finanskrisen."


Jämför man då med prostitution och sextrafficking, vilket jag automatiskt gör nästan alltid, så för att gå på det receptet så borde man förbjuda arbete. Eller?


Jag hade lite mer, men tar det någon annan gång. Assange och sexleksaker bla. Ni såg kanske Debatt i tisdags? Då diskuterades en blandning av allt tycktes det som. Dels Assange, våldtäkten den misstänkta, nätgrejen "prata om det" och gråzoner i lagen. Det var ingen riktig struktur i programmet. Men roligt att se både Camilla Lindberg, Pelle Billing och Göran från  http://www.samtycke.se/  i samma debatt. 


Ikväll blir det Debatt igen. Det enda jag tyckte var något att se idag. Men antagligen kommer katterna mitt i det. Fast de borde varit här nu egentligen. Det blir ett inlägg i morgon också. För mig är det en vanlig fredag. Men sedan blir det inget förrän senare delen av måndagen. Fick precis ett sms att det var kö på vägen. Vem vet. Jag hinner kanske se hela Debatt klart.    

6 kommentarer:

Svenne sa...

Mammas köttbullar? jag kommer direkt!!! Du har väl köpt julklappar till dina fyrbenta vänner:-)

Gunnar sa...

Jeg ønsker deg en god jul! ;-)

Gretas Svammel sa...

Men jag är ju inte din mamma...Svenne. Fyrfotingarna får ingen sak i år, bara räkor.

Gretas Svammel sa...

Detsamma önskar jag dig...Gunnar.

Benny sa...

Hoppas du får en trevlig jul,jag o sambon ska knyt kalas med ett annat par som vi ska hos oss i helgen till söndag kväll,må så gott varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Då önskar jag er en trevlig kväll och helg...Benny