onsdag, december 15, 2010

FÖR TRÖTT FÖR ATT KOMMA PÅ EN BRA RUBRIK

Skriver jag att jag är trött även ikväll, så är jag tjatig och gnällig. Men så förhåller det sig iallafall. Risgrynsgröt fick det bli när jag kom hem. Enkelt och smidigt. En lussebulle köpte jag också. Den första i år faktiskt och troligtvis den enda. Låg bara två kvar i lussebullefacket i affären och skramlade. Få se om jag vågar mig på en liten kopp kaffe till Maria Wern senare ikväll. Testade för några dagar sedan, en morgon och det var inte helt lyckat erfor jag efter några timmar. Men jag vill ha kaffe till lussebullen.

En trevlig ny bekantskap gjorde jag idag. Tiden rann snabbt iväg vilket är vanligt när man har mycket att prata om. Det här var den person jag först misstänkte vara någon yngre förmåga. Men så var det ju inte alls. Kan informera personen som jag vet läser här, att det utföll ingen vinst. Tyvärr.
Många olika upplevelser har jag hört från kunder när de får massage. Men jag tror inte att svävandekänslan varit så påtaglig tidigare. Som att ligga i en hammock, sa dagens person. Men det är bra, då vet jag att det gör nytta. En del känner inget speciellt alls och vissa tror jag känner men inget säger.


Igår hade jag ryggsäcken full med öl. Idag travade jag hem med ryggsäcken full med matvaror, plus att jag också hade två fulla kassar i händerna. Två sådana omgångar till så har jag kanske fått hem det mesta till jul. Det tyngsta och otympligaste är kvar typ potatis, apelsiner och kattsand. Och nu sitter jag då alltså här, trött och inte med den minsta lust att fortsätta med ungarnas fotoprojekt. Helst vill jag lägga mig i soffan under en filt och läsa tills tv-n börjar.

Nu fick jag återbud idag till morgondagens inbokade, som också var en ny. Jag har en annan sedan länge känd kund som vill komma innan jul, men det är inte riktigt realistiskt att tro att han kan komma med så kort varsel. Så jag tar ledigt i morgon och föreslår fredag till honom istället. Det är ju inte säkert att det passar heller, men då har jag hela morgondagen på mig att slutföra den här fotogrejen. Sedan bör jag ta hand om mina egna foton också, så jag kan plocka in lite julbilder på hemsidan i helgen. 


Försökte få ordning på styckeindelningen i förra inlägget, men det funkade inte så bra. Kopierade och klistrande in i morse så det beror nog på det. Att jag inte skrev det på plats liksom. Vad vet jag. Lite störande kan jag tycka, men det finns ju saker som är mer störande.

Assanges frigivning till exempel, som ändrades då svenska myndigheter överklagade frigivningen. Jag läste det i natt. Det här med borgen fattar inte jag. Det är ju som mutor egentligen. Ge oss 200 000 pund så blir du släppt typ. Nu såg jag att det fattades 100 000, men det fixar de nog. Men den 11 januari börjar det om igen. 200 000 pund är mycket för en månads frist, kan jag tycka. Fast jag är ju då inte det minsta insatt i sådant här. 

På svt debatt har Camilla Lindberg en artikel om FRA och övervakning, vilket ni vet som klickade in er på hennes blogglänk i förra inlägget. Jag är inte så insatt i det heller, men det känns så himla fel med avlyssning och övervakning av alla. Det är mycket jag anser vara fel och mycket jag inte vill ta del av, men ändå inte kan låta bli. På något sätt känns det som att jag, trots att jag helst vill undvika all skit, ändå måste hålla mig medveten om vad som händer och sker. För min egen säkerhets skull alltså. Låter väl knäppt *ler*. Ingen skulle väl komma och ta mig. Men det är ändå en slags trygghet att känna till åtminstone lite. Fast det är jobbigt också. Jobbigt att världen är som den är .


Bilderna idag är alltså från förra torsdagen. Letade fram en kjol för att jag ville visa strumbyxorna, som jag tycker är lite fräsiga. Har ingen aning om ifall det någonsin kommer en situation där det platsar att ha dem. Men tills dess ligger de bra i min låda. Bagge hade dem ju i tv under Idolsändning, fast jag är kanske lite för konservativ ha,ha. Igår köpte jag ett par knallröda (vanliga), men dem ska jag ha i jul. Nu ska jag ta mig an mailen, sedan får jag se vad klockan är. Kanske blir det soffan, tända ljus, kaffe och lussebulle. Tillsammans med bok eller tv.  Bäst att komma ihåg att ta med telefon. Igår hade jag pallat upp under benen, lagt mig tillrätta och precis börjat titta på veckans brott när signalerna började ljuda. Skit, tänkte jag. Men var tvungen att gå upp och kolla om det var något barn. Det var det.     

9 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars horungar.Du är ju inte normal.stackasr horungar vilken jävla sjuk morsa !!

Gunnar sa...

I Norge diskuteres EU's datalagringsdirektiv. Regjeringens største parti, Arbeiderpartiet, ønsker dette innført.

Jeg er motstander av det, så jeg håper at det blir stoppet av Stortinget.

Vi har for mye overvåkning allerede slik det er i dag.

Unknown sa...

Greta,

Tror att Assanges vänner klarar av att få ihop borgenssumman. Men han kommer att bli utlämnad till Sverige. Fattar inte att en annars förståndig man kan våldföra sig på kvinnor.

Tråkigt att du fått ett trist anonymnt inlägg

Dina strumpbyxor ser fina ut! Du har snygga ben. Grattis!

Gretas Svammel sa...

Om det stärker dig...Anonym...och du mår bra av att tycka så, är inte jag den som tänker ta ifrån dig den åsikten.

Men jag tvivlar på att du vet så mycket, vare sig om horungar (vad det nu är?) eller om mig och mina barn.

Gretas Svammel sa...

Då...Gunnar...är det bara att hålla tummarna för Stortinget *ler*

Gretas Svammel sa...

Jag hoppas väl...Hans-E...att han inte blir utlämnad hit.
Vad gäller våldtäktsanklagelserna är jag tvivlande på dess sanningshalt. Men det är väl det vi har rättsväsendet till.

Svenne sa...

Fin bild!
Slå gärna in en julklapp till mig också-:)

Gretas Svammel sa...

Nja du...Svenne...julklapp av mig får bara de allra, allra, allra närmaste och kära.

Fast jag ger helst små klappar hela året till alla jag just då vill ge...och där kan ju du då komma på tal kanske.

Svenne sa...

Små klappar hela året är också min grej!Hoppas jag finns i din tomtesäck i jul???