torsdag, december 16, 2010

ASSANGE, KRÄNKNING, GÅ I LEDBAND

En lugn och skön start på denna lätt snöiga decembertorsdag. Jag har farit runt en del på nätet och läst både här och där. Sitter just nu med fler sidor öppna bla Expressens livesändning från Assangeförhandlingarna. Han sitter i en gallerbur säger de. I förrgår satt han i en glasbur. Twitter ifrån rättssalen är förbjudet, liksom mobil och dator. 

Borgensumman är ihopskrapad. Jag bara hoppas, hoppas hoppas att han blir fri, åtminstone tillfälligt. Om jag fattat det hela rätt handlar det här endast om misstankarna om våldtäkt här i Sverige. Något, om man kollar runt på specifika sidor, är högst tivelaktigt. Anna Ardin och SW som hon benäms gick till polisen för att få råd hur man ska få någon att testa sig för könssjukdomar och sedan rullade det hela på. Båda har fått ta mycket skit helt förståeligt och läser man Annas twitter från dagen då våldtäkten skulle ägt rum blir man än mer tvivlande till vad det hela egentligen handlar om. Inte våldtäkt allafall. Svartsjuka kanske, eller skam och skuld eftersom hon är inbiten kristen, bitterhet kanhända när det uppdagades att Julian hade ännu en kvinna. 

Det senaste hon skrev var:  .... "Är så less på allt som händer, tar det aldrig slut? Vill iaf meddela teoretikerna att ”den andra” var lika mycket drivande."  Klicka gärna in er på denna sida och bilda er egen uppfattning. Det är inget hittepå utan ren fakta vad Anna skrivit plus ett mail till skribenten.

 Sedan kan man ju även undra varför de inte ville förhöra honom medan han var här i Sverige, utan istället vänta och sedan dra igång en sanslös efterlysning långt senare.


Nåväl, jag var inne och läste Blogges senaste inlägg, som han kallar Blasgyni, kränkning av kvinnan som kollektiv varelse. Intressant och kommentarerna är också intressanta. (länk i högerspalten) 
" Det är ett angrepp på alla kvinnor att spruta en tjej i fejan, oavsett hur denna enskilda kvinna faktiskt ställer sig till detta (eller till gang-bang och andra sexuella företeelser utanför vaniljsexets domäner). En man som sprutar en annan man i fejset i en bögporrfilm påverkar inte mig eller andra enskilda män, inte heller den allmänna bilden av mannen."

Jag tycker det ligger något i det han skriver utan tvekan.
"Denna kollektivistiska syn är således unik för kvinnor och saknar motsvarighet bland män. Den kommer sig naturligtvis av att svensk feminism är definierad som en kollektivistisk kvinnokamp snarare än som en strävan att lyfta kvinnor som individer till samma frihetliga nivå som män."

Jag gjorde även ett inhopp hos Rebhinder som ännu en gång blivit avstängd från Facebook. Här var det mest kommentarerna som fick mig att fundera lite. Någon tyckte inte man skulle ställa krav när det handlar om en gratistjänst. Det är liksom bara att gilla läget. Men gäller bara vanligt hyfs och respekt för sin medmänniska när de betalar för en tjänst?

Likna detta vid betalsex så märker ni hur det resonemanget haltar. Samma person ansåg även att man får räkna med att bli avstängd om man går utanför ramarna och är kontroversiell och inte inordnar sig i ledet. Vilken hemsk tanke! Det är just sådant tänk jag vänder mig emot. Många människor, kanske de flesta, går hela sitt liv och gör saker som andra förväntar sig att de ska göra. Inte vad de själva helst vill göra. ( naturligtvis utan att skada sak eller person)  En slags tvångströja, enligt mig och samhället går faktiskt i mycket, mer och mer åt till att bli en ännu större tvångströja.


Klockan närmar sig halv två och ännu är inte förhandlingarna i London klara. Jag ska sitta här tills jag vet resultatet. Sedan måste jag faktiskt gå ut. Fick se påsen med julkorten på soffan igårkväll. Visst ja, sista dagen att posta dem är idag, vilket jag skulle gjort på väg till ettan. Nu blev det ju inget besök i oasen idag och jag såg fram emot att hålla mig inomhus och fixa klart fotogrejen. Men tji, så blev det inte riktigt. Jo, jag måste få klart grejen, men jag måste också gå ut i snövädret.

Eskortlänkarna jag lade in här på högersidan för någon vecka sedan, rekommenderar jag er att gå in och läsa ibland. Både Emma och Jasmine uppdaterar sina bloggar. Två olika innehåll. Jasmine skriver mycket eller endast om sina funderingar och åsikter kring vårt stigma, kring lagen, kring sexköp. Typ som min Expressenblogg. Mycket känns igen, men det är bra, jättebra att fler ifrågasätter. Önskar att tjejen fixar länkning till någon bloggportal så fler hittar hennes blogg. Emma skriver om sina upplevelser. 


Inget resultat ännu. Folk står med paraplyer, så antagligen regnar det i London. Kan nämna att  EU igår röstade igenom   med stor majoritet nya direktiv vad gäller människohandel som leder till påtvingad prostitution liksom inom jordbruks- eller byggsektorn, eller inom organiserad brottslighet. Det är jättebra. Kanske ett steg för de i Sverige som har svårt att skilja på frivillighet och tvång, att bli lite mer vidsynta. Bara en önskan *ler* och ett hopp.

Vilken tid denna förhandling tar. Nu har svenska reporterns röst försvunnit i dimman också. Jag övergår till photoshop och mina bilder medan jag väntar på det resultat jag vill ha. Sedan blir det en promenad till brevlådan.

Yes... min önskan gick i uppfyllelse. Överklagan underkändes och han är tillfälligt fri. Nu kan jag ta min promenad på lätta steg ha,ha.

Inga kommentarer: