söndag, juli 18, 2010

VINSUG, DANSKT KOPPLERI, RENSNING, TRO

Här sitter jag med ett glas rött och en stor bit ost. Det är ju söndag men har flera gånger idag fått tänka till.... är det lördag eller är det söndag? Det här med vinsuget är lite knäppt. Det är nog som med rökning, en vana många gånger. Iallafall för mig. Hade med två enliters tetra plus en bag in box när jag åkte förra veckan. Bag in boxen var inte ämnad för mig men det andra tänkte jag kunde vara gott att sitta och smutta på om kvällarna.

Det visade sig att jag blev varken hungrig på mat eller sugen på vin en endaste gång. Hällde upp ett glas på tisdagskvällen när det regnade och åskade, men det tog hela kvällen att få i sig. När jag satt och målade en natt öppnade jag en liten öl istället som jag sedan kastade ut för det var inte så gott. Nu är jag ju ingen fan av öl normalt sett, mer än ibland. Inte ens på torsdagsnatten när ägarna kommit var det speciellt gott med vin. Men vi pratade så mycket så jag hann inte med att dricka ha,ha. Så jag tog med mig hem tetran som var kvar och kastade ut skvätten som var kvar i den öppnade.

Men nu var det riktigt gott att mellan tangentslagen ta sig en klunk. Det måste vara datorn helt klart som påverkar *ler*. Jag vet inte hur ni gör när ni läser bloggar. Om ni läser kommentarerna också? Jag gör det ibland beroende på vad som skrivs i blogginlägget för då kan det vara intressant att följa ev diskussion. Men oftast gör jag det inte. Hur som helst. Någon kanske har sett i kommentar här att danska polisen nu skickar ut brev till hyresvärldar som hyr ut lägenheter som används till prostitution.

Först blev jag lite förvånad då det i Danmark är legalt att både köpa och sälja sex. Jag försökte komma ihåg vad det danska tv teamet sa när vi pratade om skillnaderna mellan länderna. Kanhända är det så att koppleri är förbjudet. I artikeln som är lite svår att riktigt förstå nämns något om att man inte får tjäna pengar på någons prostitution. Iden har de tagit från Norge som hade en stor auktion med att få bort sexsäljande hyresgäster.

Jag försökte vända och vrida lite i mina tankar. Om meningen är att på det här sättet komma åt folk från den organiserade brottsligheten typ människohandlare så är det väl bra. Men om tanken är att på det här sättet minska all prostituion är jag väldigt tveksam. Då slänger de precis som Norge ut frivilliga sexsäljare till den mer otrygga gatan och gatuprostitution vill väl alla ha så lite som möjligt av. Den var ju en stor anledning till att Norge anammade vår lag.

Trots att Anna Skarhed så käckt proklamerade att skade reduktion inte är något som Sverige sysslar med, så undrar jag om det inte är där man måste börja, oavsett om det är här, i Danmark, eller i Norge. En lag ska ju inte förvärra situationen som det eventuellt gör i detta fall. Jag är alltså inte helt säker på Danmarks syfte.

Jag lämnar det. Åtminstone för stunden. Innan jag drar vidare med saker som far runt i huvudet vill jag länka till ett blogginlägg. Såg i natt bara rubriken och var liksom tvungen att klicka in mig och fick både lite skratt och lite eftertänksamhet. Aftonbladets källa "Anna"avslöjad.

Jag har nu ikväll suttit och rensat på datorn. Herregud vilken tid det tar. Dels har jag rensat bilder och mappar, framförallt på den externa disken, men även här. Inte raderat sparade saker så. Men när jag fört över till den externa blir det till slut en enda röra där. Typ hemsidesmappen för i år. Efter att jag lagt in ännu mer bilder nu till nästa byte, så raderade jag hela mappen på den externa och förde över den kompletta som den är just idag. Gjorde likadant med familjemappen för detta år.

Raderade även bilder jag tänkt ha till hemsidan, för ju fler andra bilder jag tar som i mina ögon är bättre, mycket bättre desto sämre blir de andra. Jag skriver i mina ögon. Jag själv anser ju att en naturlig bild från vardagen är hundra gånger bättre än en bild där jag har stövlar och stay-ups och poserar lite halvt onaturligt. Men jag vet att alla inte tycker så, så allt raderade jag förstås inte. Gick sedan över till mina favoriter och gjorde fler mappar och raderade gamla länkar jag sparat. Ser fram emot den dagen jag kan klicka in dit och inte behöva scrolla för att komma till den sista länken. Om den någonsin kommer.

Borde kanske sluta innan inlägget blir åt helsicke för långt för att orkas läsas. Men mitt huvud är inte tomt ännu, så sorry. Lundell min stora idol och själsfrände skulle jag enligt planering se i Göteborg 31 juli. Bokade två biljetter. Optimist som jag är trodde jag att någon av de jag känner, vilka är två, i Götet skulle hänga på. Men ni som läst här regelbundet vet att så blev det inte alls.

Nu har jag sett den här mannen hur många gånger som helst och tanken att ta tid med resan dit och ensam gå och se honom var inget tilltalande. Därför la jag, innan jag åkte iväg, in en annons på blocket. I måndags när jag gick för att hämta hyrbilen ringde mobilen. En snubbe som ville köpa biljetterna. Jag var på väg bort och när jag kom hem skulle han vara på väg bort, ungefär så. Han åkte i går. Men han ringde i fredagskväll igen och skulle sätta in pengarna och jag skickar biljetterna när jag sett att pengarna finns där. Har ännu inte kollat, men han gjorde det under vårt samtal så tror det är grönt. Han verkade seriös.

I kväll får jag då ett telefonsamtal med frågan vad jag gör fredag 30 juli. Jag har funderat på att vara helt ledig den veckan trots att jag inte ska åka till Göteborg, så jag har inget inplanerat. Vad bra, säger personen, då kan du komma hit så går vi och ser Ulf Lundell på Grönan, vi har kort som gäller för alla konserter. Jag borde inte förvånas för det är långt ifrån första gången saker liksom bara sker. Men visst är det lite märkligt? Frågan är varför jag skulle ta omvägen att beställa och betala de första biljetterna. Kanske var det inte för min skull utan för de som nu köpt "mina" biljetter. Man kan inte förstå allt och ska inte heller det.

Det här att saker ofta löser sig händer även i hobbyn. Så också nu. Jag behövde aldrig ta ställning till varken det ena eller andra vad gäller kommande vecka och de återbud som fanns bland mailen. Ska jag vara ledig V.30 behöver jag faktiskt få in lite extra för att klara utgifterna denna månad, så jag funderade på att lägga ut några tider på hemsidan idag. Vilket jag då aldrig behövde, för intresserade hann att maila innan. Så att som det ser ut nu blir det en helt ordinär, vanlig vecka trots allt. Jag kan inte annat än höja blicken mot universum och säga tack.

Låter som om jag vore värsta troende, kyrkliga eller kristet religösa personen ha,ha. Det handlar nog inte riktigt om det, enligt min syn. Jag är inte ens med i svenska kyrkan och är inte konfirmerad just för att jag inte trodde och inte ville. Barnens pappa var inte heller med i kyrkan så det var lite bök när vi skulle döpa ungarna. Tron har jag, den är stark, men det är min tro och jag tror på mitt alldeles egna sätt. Och det verkar ju fungera alldeles utmärkt *ler*.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Aksjonene i Danmark går ut over helt vanlige sexarbeidere, akkurat slik det gjør i Norge.
Det er også slik i Danmark at utenlandske sexarbeidere ikke får lovlig arbeidstillatelse, og politiet er ute etter dem pga det.

Om man leier ut et hus som det selges sex fra, så kan man straffes med inntil 5 års fengsel i Norge. Man tjener penger på andres salg av sex.

Gretas Svammel sa...

Egentligen...Gunnar...tycker jag att det är ett tokigt sätt att resonera på. Är det tillåtet att sälja sex borde det även vara tillåtet att hyra ut till detsamma.

En annan sak är det om man hyr ut till någon som i sin tur tog dit sexsäjare för att denne någon ska tjäna pengar på dessa sexsäljare.