lördag, juli 17, 2010

SVAMLET TILLBAKA. GLAD ÖVER ANDRAS ENGAGEMANG.


Jaha, jahapp...tredje gången idag som jag slår på datorn. När jag precis öppnat upp photoshop strax efter sex för att fixa veckans alla bilder, blinkade lamporna igen. Vågade inte fortsätta utan stängde av och drog ur kontakten. La mig i soffan och läste och inte helt oväntat slumrade jag förstås till. Vaknade efter en halvtimma av att det blixtrade, mullrade och regnet öste ner. Rätt uppfriskande måste jag nog säga och det tyckte nog naturen också.

Efter någon timma hade det avtaget såpass att jag kunde gå ut och hämta in tvätten. Har sedan tittat på Anne Lundgrens Sommarkväll. Tycker det är ganska bra. Tyckte jag förra året också minns jag. Tanken var att fortsätta glo på programmet efter om sextitalet och sjuttitalets rock och pop. Riktigt så blev det inte och nu tog jag då plats här vid min skärm igen. Bilden är tagen genom ett fönster en dag när jag hade för lite att göra ha,ha.


Kom alltså hem i gårkväll och efter att ha återlämnat bilen, ätit en Solero (glass) under promenaden tillbaka hit och packat upp, kunde jag naturligtvis inte låta bli att ta en tur in på nätet. Orkade inte svamla något och inte svara på mail, utan förde över veckans bilder och fixade de till dagens inlägg och surfade sedan bara runt en stund. Blev glatt överraskad över att några under veckan engagerat sig mer i sexköpslagens utvärdering. Även Rose Allianse hade skrivit en artikel såg jag i ett mail. Jag hoppas verkligen att den tas in i någon tidning. Littorinaffären har tydligen också satt lite fart på prostitutionsdebatten för ett tag. Det är inte fel oavsett om det är för eller emot. Huvudsaken att båda sidorna får samma utrymme.


"Den lagstiftning vi har nu leder till att kvinnor som sålt sex förväntas se på sig själva ungefär som våldtäktsoffer: Offer som blivit irreversibelt berövade en del av sin själ.
I vår posttraditionalistiska tid när religionen inte längre är samma viktiga socialiseringsagent som förr så förlitar vi oss i stället på medierna och staten när vi vill hämta värderingar om rätt och fel.
Jag tror att det är farligt att låta dem definiera hur vi bör leva när de skapar lagar och lagförslag endast för att ingjuta skamkänslor och godtycklig moral".

Lisa Magnusson skriver på samma ställe om hyckleriet.

"Alternativet, att Sven Otto Littorin i själva verket inte tycker att sexköp är fel men har hållit tand för tunga i alla dessa år, skulle innebära att han politiskt är en ryggradslös fegis. Oavsett vilket vore han ju en hycklare. Därför gör han rätt i att säga upp sig.
Och om han faktiskt är oskyldig till anklagelserna? Ja, då är den här affären ett medialt haveri utan like."

Såg precis nyss när jag var inne på Aftonbladet att någon anmält tidningen. Inte Littorin och då gills det väl inte.


"En utvärdering måste redogöra för detaljerna kring urvalet av informanterna man konsulterat. Det är omöjligt i sådana här studier att tala med alla, och därför krävs redogörelser för hur ett representativt urval gått till. Vi behöver veta hur och varför de har valts ut, under vilka villkor, vilka frågor som ställts och på vilket sätt. Vi behöver också få veta vilken etisk bedömning som gjorts för att försäkra sig om att dessa personer har sagt vad de faktiskt tycker och tänker, hur olika intressen balanserats, hur många som tillfrågats och hur många som avstod på något vis. "

"En grundprincip för forskning är att sträva efter objektivitet, men regeringens direktiv var: ”En utgångspunkt för vårt arbete har varit att köp av sexuell tjänst fortfarande ska vara kriminaliserat.” Det skapar läge för en partisk inlaga."

Jag blir så glad att kritiken nu förs fram i media. De som har mod och lust att publicera det vill säga. De som har en bestämd uppfattning ändrar förstås inte den ändå. Men alla ska ha rätt att få information och upplysning från båda håll och utifrån den bilda sin egen åsikt. Det är så fel att man i ett modernt och upplyst land som vårt inte får kritisera och ha en avvikande syn på det som staten och politikerna vill föra ut. När jag som sexsäljare inte får medverka i det mediala offentliga rummet är jag därför så himla tacksam mot de som anstränger sig och engagerar sig för att typ föra min och andra sexsäljares talan. Det betyder otroligt mycket för åtminstone mig.


"Som jurist är jag bekant med många av de lagar och regler som enligt ovan ska tillförsäkra oss våra rättigheter och skyldigheter som medborgare. Bland dessa lagar finns dock en del som kan betecknas som morallagar, det vill säga lagar som är en produkt av lagstiftarnas för stunden rådande politiska korrekthet, fördomar och föreställningar. I vissa delar av världen stenas kvinnor som visar benen, i Sverige straffbeläggs män som köper sex. I båda fallen är det fråga om moral."

Hamnade även på Henrik Axelssons blogg utifrån någon av artiklarna där man ser vilka som bloggat om just den artikeln. Henrik jobbar åt Piratpartiet i Europaparlamentet. I just det här inlägget nämner han de flera gånger ifrågasättande traffickingsiffrorna. Flera andra bloggare dryftar också sina åsikter om både sexköp, utvärdering och Littorinhistorien. Jag kan omöjligt länka till alla likasinnade, likväl är jag väldigt tacksam även där. Men för att vara lite patriotisk nämner jag Erik Svansbo (fp) Norrköping och den nya bloggbekantskapen Helena von Schantz ordförande för liberala kvinnor i Östergötland.

För rättvisans skull länkar jag även till Schymans inlägg på newsmill "Nu måste sexköpslagen skärpas." Klickar ni in er hit ser ni också andra inlägg om sexköpslagen. Bla detta av författaren och utrikeskorrespondenten NATHAN SHACHAR. Heja honom *ler*. Jag skrev själv om just korrumption i ett tidigare inlägg här på bloggen.

Många länkar blev det och som ni regelbundna läsare som nästan känner mig vid det här laget märker, så tror jag återigen på en ljusning och ett öppnare samhälle och attityd. Jag pendlar ständigt mellan hopp och förtvivlan i den här frågan. Men nu är det huvudet upp.

Man kan ju undra hur normalt funtad jag är ha,ha, som efter fem dagars frånvaro av allt vad nyheter, tv mm heter (förutom onsdagens pappersupplaga av Aftonblaskan) slänger mig över nätet när jag kommer hem för att se vad och om det hänt något i debatten. Jag kan helt enkelt inte låta bli att engagera mig och kanske är det inte så konstigt då det ju handlar om mig och mitt människovärde och mina kunders värde.

Annars är det väldigt deprimerande att nu gå in på nyhetssidor. Många drunkningsolyckor och dödsfall, mord på både små och stora och vårdnonchalans som i flera fall lett till döden. Förutom att jag är tacksam mot de som agerar mot sexköpslagen är jag även tacksam att jag inte upplevde någon olycka nu när jag var ute och åkte. Såg knappt till ens någon polis.

Som ni nog säkert förstått av förra inlägget med bilderna så har jag haft en kanonvecka. Mycket sol och bad, men även åska, regn och halv storm. Jag gillar ju variation *ler *. Inga problem att köra heller efter att inte ha suttit bakom en ratt på ett år. Var riktigt skönt och mediativt att susa iväg med AC-n och radion på.

Insåg när jag kollade mailen att nästa vecka innebär en hel del förändringar i planeringen jag hade. Men jag tar det med en klackspark även fast jag behöver förstärkningen som ett sexmöte ger. Få se i morgon vad jag fattar för beslut angående det. Tog sin tid att tota ihop det här inlägget. Men jag sitter nog kvar och beskär och minskar ner bilderna från veckan och placerar i mapp så jag kan föra över dem till den externa. Ett par stycken hamnar nog också i hemsidesmappen.

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Jeg legger inn et par artikler fra Danmark i dag. Der har nå politiet begynt å sende ut brev til personer som leier ut hus/leiligheter til sexarbeidere for og på den måten fjerne bordeller. Ideen til dette kommer fra Norge (Operasjon Husløs).

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/kriminalitet/2010/05/20/142756.htm

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/07/18/084218.htm

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar...så tokigt att de gör så i Danmark.

Gunnar sa...

Ja, der er mye grums i Danmark når det gjelder prostitusjonspolitikk.
De har ikke kommet helt på nivå med Sverige og Norge enda, men jeg er redd det vil bli store forandringer etter neste Folketingsvalg. Mye tyder på at det da vil bli et makt-skifte, og da er sannsynligheten stor for at sexkjøp blir forbudt også der.
Blant andre Socialdemokraterne jobber hardt for å innføre forbud.

Gretas Svammel sa...

Då hoppas vi ..Gunnar...att inte socialdemokraterna vinner valet där i Danmark. Om jag minns rätt vad det danska tv-teamet sa, så var det bara ett parti som ville förbjuda prostituion. De andra var för.

Gunnar sa...

Jeg leser daglig danske sider, og det er flere partier i Danmark som vil forby sexkjøp.
Danmark er ikke så veldig mye bedre enn oss på dette området når alt kommer til stykket.

Les også på http://www.s-i-o.dk

Gretas Svammel sa...

Det låter inte bra..Gunnar