måndag, juli 19, 2010

VAD HAR HÄNT IDAG DÅ ?

Vad har hänt i min lilla värld i dag då? Tja, inget överväldigande, inget fantastiskt, inget otroligt. Vädret är väldigt behagligt med runt 24 grader. Solångesten börjar lägga sig. Alltså mitt förhållande till sommar, sol och bad går nu in i ett mer befriande, lättare stadie.
Under augusti, september brukar det kulminera i ett lugnt höstförhållande då jag ofta sätter de inte alltför högtflygande ideerna i verket. Eller så bara är jag och njuter av det. Till skillnad mot de sedan kommande månaderna då jag bara finns men inte njuter. Då jag bara försöker stå ut i väntan på att livet ska återkomma fram i april. Kanske redan i mars.

Vad hade allt det med dagens styrande att göra? Vaknade alldeles för tidigt av någon anledning, men somnade om och sov alldeles för länge. Nää, vad är för länge när man inte har något att passa eller som måste göras. Frukost, kaffe och dator. Läste om någon som försökte våldta gamla tanter i Lund. Den äldsta var visst över sjuttio. Alla fick krishantering. Lustig värld vi lever i.

När jag var ung fantiserade jag om att bli våldtagen. Jag blev alltså kåt av det. Hade det hänt på riktigt skulle jag kanske inte blivit så kåt. Jag var på väg att bli det en gång. Men drar inte det nu. Kanske någon annan gång. Läste även om en konferens i Berlin om Ekonomi i ljuset av begär och sexualitet. Några veckor gammal artikel, men var lite intressant.

"Det förekom allt från hyperteoretiska tal till aktivistiska sexarbetare som utförde en kupp genom att gå in på konferensen och erbjuda sina tjänster mot betalning. Med sina kroppar ville de i det intellektuella rummet påminna om hur verklighetens sexuella praktiker formas i världsekonomin, att kropp och
intellekt inte går att skilja åt, och att de som sexarbetare inte uppfattar sig som utsugna offer, utan snarare hyllar sexualitetens roll i sina egna och andra människors liv."

Sista dagen var det någon forskare kvinnlig som när hon var i färd med att skriva en bok om sexarbete upptäckte en helt annan värld än hon föreställt sig. Det ledde till en personlig frigörelseprocess. Tänk om alla som pratar i olika frågor skaffade sig kunskap innan de skaffar en åsikt. Det står nog bland det tio högsta på min önskelista *ler*.

"...det är revolutionerande att det intellektuella rummet kan vara så stort att det rymmer erfarenheter som annars brukar bli beskrivna utifrån akademiska begrepp, av människor som befinner sig långt bort från den verklighet de beskriver."

Ja, jag läste en hel del annat också. Att 1 av 5 flickor skär sig tex. Jag vet inte vad det betyder egentligen. Att 4 av 5 gör något annat destruktivt kanske. För så väl är det tyvärr inte, att 4 av 5 är harmoniska tjejer som mår bra.


När den sista skvätten kallnat kaffe var urdrucken och jag läst det mesta av intresse hade några timmar förflutet. Jag ställde mig då i duschen. Duschade i lördags men då blev det bara dusch. Idag blev det lite mer. Hårtvätt, könsrakning och massagestrålar. Rakningen var välbehövlig. Sparade en liten sträng vilket jag gjort förr och sedan aldrig orkat fortsätta spara ut. Få se hur det går nu. Massagestrålarna höll på att göra mig galen för det är så dåligt tryck här jämfört med ettan. Men jag gav mig inte och resultatet var också välbehövligt.

Medan håret torkade till lite, satte jag på hobbymobilen och extramobilen. De har varit avstängda över en vecka. En del missade samtal att radera. Att de aldrig lär sig att det inte är någon ide att ringa till mig. Planerade V.30 litegrann, kollade vad som behövdes fylla på i skåpen, drack ett glas proteinblandning. Blandade med vatten, men ska testa två delar sojamjölk och en del vatten i morgon. Chokladsmak är det. Var väl sådär. Även här får vi se hur länge jag tycker det är kul att hälla i sig det här.

Spatserade sedan iväg bort till affären. Hämtade mitt bokpaket som jag fick smsavisering till förra veckan. Förnyade Lottoraderna. Man måste ha tålamod *ler*. Boken jag läser nu av Håkan Nesser handlar just om en man som år efter år kört sina tipsrader och slutligen vann två miljoner. Raderna hade han ärvt efter sin far och han brukade säga ...man måste ha tålamod.


Nåväl, hem och packa upp och blev sedan sittandes som vanligt när jag fått nya böcker. Sex böcker att hugga tänderna i. Lundells är en diktbok plus en cd med 11 nya låtar. Första diktboken jag har av Lundell. Så den satt jag och läste länge. Det är mer små berättelser. Den får bli en sådan bok som jag har parallellt med just nu den jag håller på med. Måste läsa ut den först innan jag tar någon av de nya.

Fotade mig med böckerna innan jag la undan dem. Fotade mig med bigarråerna jag köpte för tio spänn. När jag hade familj och hus så hade vi ett stort bigarråträd som dignade av bär de första åren. Grannar och ungar kom och gick ständigt för att ta del av skörden. Finns ju inte så mycket man kan göra av bigarråer, mer än att äta och äta och äta och dela med sig.

Satte mig sedan här. Fixade korten jag tog och fixade de sista mailen, så för någon stund sedan var hotmailens inkorg tom. Det känns skönt. Nu har jag snart svamlat klart här på bloggen och då ska jag byta till shorts och gympaskor och ta långa rundan med stavarna. I morgon blir det att vakna till klockans alarm. Det känns länge sedan. Men lite skönt även det.

Vimsade ju till länkarna igår märkte jag idag. Nu är det rätt.

4 kommentarer:

Gunnar sa...

Det er mange merkelige fantasier folk kan ha. Noen fantaserer om å bli voldtatt, andre at de voldtar.

Jeg kjenner en kvinne som er veldig inne i det der SM-greiene, hun viste meg en del saker og ville ha meg med på et slikt treff i en klubb en gang. Men jeg takket nei, ha ha..

Anonym sa...

Hej en mycket intressant läsning o jag vart med om en händelse på tåget i dag.en som stal en väska från en sittplats.en tjej såg detta o tjuven blev tagen o tåg personalen.tog hand om honom o överlämnade honom till polisen i linköping.otäckt när det händer sånt.ang rakning jag har rakat mig också o det är så skönt att vara renrakad.ha en bra vecka.kram benny

Gretas Svammel sa...

Ja fantasier är inget fel ...Gunnar...tvärtom. Men man behöver ju inte, eller vill inte alltid låta det bli verklighet.

Känns det inte bra ska man säga nej, precis som du gjorde.

Gretas Svammel sa...

Oj vad du är med om mycket...Benny..men var ju bra att det blev ordning på tjuveriet.