fredag, juli 02, 2010

UTVÄRDERINGEN

Ett pyttekort inlägg bara så här i farten på väg ut i solen. Ska steka mig en eller två timmar och fundera lite över resultatet som Anna Skarhed förde fram idag, från utvärderingen av sexköpslagen. Har sedan tvättstugan i eftermiddag/kväll och ska försöka få till ett expresseninlägg då mellan maskinerna. Lindbergsåsikterna får jag lägga på hyllan ett tag.

Jag tittade på den direktsända websändningen kl.10.00. Ser nu att den finns utlagd på hemsidan.

Hela utvärderingen finns att läsa här. Men den är på 265 sidor så det krävs gott om tid. Jag har inte hunnit ens att skumma igenom den.

Vad jag snappade upp när hon redogjorde för sitt arbete i morse var bla att utformingen på lagen bör bli mer nyanserad, att maxstraffet från idag 6månader bör höjas till ett års fängelse.
Bötesstraffet idag är 50 dagsböter och även det bör höjas.

Vid frågorna efteråt frågade en engelsk journalist om Harm Reduction. Anna svarade då kort och koncist - Det jobbar vi inte med i Sverige.
En annan frågade om de diskuterat ett annat sätt än att bara kriminalisera köparna. Åter ett kort och bestämt svar. - Nej.

Nu väntar solen. Mer om mina åsikter mm om utvärderingen kommer framåt natten på Expressenbloggen och här kommer lite vanligt svammel när dagens åtaganden är avklarade.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Vi har fått nyheten i Norge også, at Anna Skarhed mener straffen bør økes til 1 års fengsel.

"Dagens straffenivå står ikke i forhold til forbrytelsens alvor", mener Anna Skarhed.

Jeg for min del mener at slike lover med slike straffer ikke hører hjemme i et moderne samfunn. Vi lever i 2010, ikke middelalderen.

Snart følger nok mitt kjære Norge etter!

Gretas Svammel sa...

Nää...Gunnar...det hör inte hemma i vår tid. Utvärderingen i sig hoppas jag kommer att kritiseras.