fredag, juli 02, 2010

MER OM UTVÄRDERINGEN plus ANNAT

Shiit vilken tid det tog. Kunde inte motstå frestelsen att ta med ett glas rött hit nu och en ostbit, för att komma ner i varv i mitt inre. Men borde inte dricka alkohol alls nu eftersom jag kör en Detoxkur för att rensa bort skit och slaggprodukter, i hopp om att bli piggare. Men gör ett avsteg just i kväll.

Låg ute i solen till tre ungefär. Lite jobbigt sista halvtimmen, trots lätt fläktande och trots min blomduschflaska. Satte mig med tanken att hinna skumma utvärderingen tills det var dags för tvättstugan kl.16.00. Inte en chans att jag hann. Mastiga 300 sidor och återkommande saker så scrollade halvt i hjäl mig upp och ner och upp och ner.

21.30 ungefär var jag klar med inlägget till Expressenbloggen. Visserligen med avbrott för tvättstugan, för matintag och för lite annat. Långt, långt blev det och det kunde lätt ha blivit ännu längre. Det är så lätt att man blir petig och vill ha med så mycket som möjligt, även om det inte är av så stor vikt. Borde egentigen ha väntat tills i morgon med att publicera det så jag kunnat läst det med andra ögon. Det jag inte fick med var folkets attityd till förbudet. Enligt Skarhed så var majoriteten för ett förbud enligt olika opinionsundersökningar. Nu visar ju alla undersökningar i media och press det motsatta.

Vad som är mest tillförlitligt vet jag inte. Medias eller andras. Antalet svarande är nästan mindre vid de andra undersökningarna än medias och man vet inte om de där vänt sig till en viss kategori. Just för att få det resultat man vill ha. Hur som helst ska jag inte dra vad jag tycker om utvärderingen här. Ni som är intresserade får klicka in er på min Expressenblogg. Enligt min mening är det här iallafall ingen opartisk, oberoende utvärdering och jag hoppas den kommer att kritiseras.

Jag har inte hunnit läsa så mycket av vad andra på nätet anser och vad som eventuellt stått i media. DN var jag inne på precis nu. Men vad media skriver är rätt ointressant eftersom de upprepar vad jag själv läst i utvärderingen. Men där syns också bloggare som skrivit om det och det är mer intressant. Vad tycker folk? Men jag har bara hunnit läsa Wagenius än så länge och därifrån länkat mig vidare till SvD och Sanna Raymans artikel. Båda stärkte min uppfattning och gav mig även nya infallsvinklar. Fast just nu är jag alltså upp över öronen trött på det hela. Trött över att även i en utvärdering inte existera. Inte ens bli kallad för det jag är, en sexsäljare, utan benämns som "utnyttjad i prostitution." Förstå att jag behöver det här glaset vin.

Sökte på Knuff, först på sexköp och sedan på utvärdering sexköpslag för att se vad och om folk haft synpunkter på det här. Finns en del men jag har som sagt inte hunnit ta del av något ännu. Få se i morgon. Jo Schymans blogg kikade jag in på och hon var förstås glad över det här med att vi kan ses som målsägande, alltså brottsoffer. Det har hon ju pläderat för om ni minns. Vad det skulle kunna resultera i skriver hon däremot inget om. Lätt sätt att förstärka ekonomin kanske, genom att äska skadestånd, även om det inte är sant att man ser sig som ett offer.

Efter det här engagemanget så hämtade jag in sista tvätten vid tio och ställde mig sedan i duschen. Inte för att jag precis hade lust, men håret var i stort behov av en tvätt och att smörja in en svettig kropp med lotion är ingen höjdare. Dessutom rev jag bort sängkläderna för att få med dem i tvätten och att lägga sig svettig på rena lakan vill jag inte heller, så jag kände mig nödd och tvungen. Fast det var riktigt skönt. Utan massagestrålar, för det orkade jag inte med nu ikväll.

Min hemmagjorda glass blev ingen succe. Jag ställde den ju i frysen vilket resulterade i en stenhård klump. Lät den stå i kylen hela dagen och efter solsessionen blev det test. Ätbar om än lite surt. Men inget jag gör om. Jo jag ska ta den andra Kesellan och blanda i choklad, men då ställer jag den i kylen direkt utan att ta vägen om frysen.

I morgon var tanken att testa ett annat bad än mitt vanliga. Lite längre att cykla men där finns både kiosk och cafe och troligtvis också mer folk, vilket i och för sig är en nackdel. Nu tog jag beslutet förut att helt strunta i bad och sol i morgon. Kändes faktiskt skönt. Stresskänslan blev märkbart mindre direkt. Jag hoppas på sol på söndag istället och så låter jag huden vila i morgon. Ingen promenad hann jag med i kväll, eller jag prioriterade inte det. Får ta tag i både Detoxen, promenad och intervall i morgon igen och förhoppningsvis cykling, bad och sol på söndag och återhämtning på måndag. Det blir bra.

7 kommentarer:

Gunnar sa...

Ja, jeg forstår godt at du trenger et glass vin, he he..

Den her utredningen kom vel fram til mye av det vi har visst hele tiden. Resultatet var klart på forhånd, så og si.
Så jeg håper den skaper en debatt, som kanskje fører til noe bedre med tiden. Det er lov og håpe!

Svenne sa...

Läcker bild! Skulle gärna hållt i den sprayflaskan:-)

Anonym sa...

En mycket intressant läsning för mig en lördag kväll i östersund.o som vanligt fina bilder på dig.kram benny

Gretas Svammel sa...

Ja du...Gunnar...man kan ju alltid hoppas att det blir något bra i slutänden av det här.

Gretas Svammel sa...

Ha ha...Svenne... det tror jag säkert du velat.

Gretas Svammel sa...

Tack...Benny...Hoppas du har det bra och att myggen är snälla *ler*

Anonym sa...

Myggen gillar mig.gillar östersund men saknar linköping.kram benny