söndag, juli 04, 2010

KOKT, STEKT eller GRILLAD

Ja, för min del känns hjärnan stundtals som kokt. Sedan är väl fläsket stekt och grillat om vartannat. Men det är helt fantastiskt, tycker jag. Fullkomligt underbart. Även om jag kan tycka att det vore skönt med lite balans också vad gäller värmen. Nu väger det nästan över en anings för mycket åt det för myckna. Naturen verkar också vara i stort behov av regn, om man ser till de bruna gräsmattorna. Igår stod min termometer på eftermiddagen, vilket betyder att den då är i skugga, på 33 grader inne och samma ute. I natt var det 25 grader ute. Nu står den på 30 ute och 28 inne.

Att innetemperaturen är lägre idag beror på att jag har totalt stängt ner hela lägenheten. Alla persienner neddragna och inget fönster öppet...än. Men jag får nästan dåligt samvete, för det här har jag ju väntat och längtat och sett fram emot och visualiserat om hela långa, kalla, hemska vintern. Såg något om att det blir sämre i veckan för att sedan till nästa helg braka lös igen med tropisk värme. Fast det vet man ju inget om ändå. Jag skulle förstås bli överlycklig om V.28 är så här, då när jag verkligen kan ta vara på allt det fantastiska. Men skulle den bara bli hälften av vad de här senaste dagarna bjudit på vore jag ändå lycklig.


Igår häckade jag inne för att låta huden få en återhämtningspaus. För 15-20 år sedan hade jag inte brytt mig, men för mycket av det goda (vad det än är) kan ju faktiskt skada. Fick en hel del gjort fastän att svetten flödade för minsta rörelse nästan. Förr svettades jag aldrig. Fick besök på eftermiddagen. Skönt att veta att det inte bara var jag som höll till inne, för jag kände mig nästan som en svikers. Mot solen. Låter kanske knäppt för en del, men sån är jag.

Vi satt i ett ganska svalt vardagsrum med minimalt med kläder och sippade på egenhändigt gjort iste och pratade skit några timmar. Runt 20-tiden när jag var ensam igen ville jag vara lite nyttig med tanke på fysisk rörelse. Så jag gick 5 km. Struntade i stavarna som tur var, för trodde nog att jag skulle bli alltför svettig i händerna. Rask takt gick jag de första 2 km, sedan var jag trött, men stålsatte mig att gå hela vägen utan att snedda av på någon genväg. Fingrarna var som övergödda prinskorvar när jag kom hem och hela jag var totalt slut. Kroppen var blöt som om jag hade duschat.

Bara gamla reprisfilmer på tv och de andra var inte i min smak. Hade Bob Dylan filmen på ett tag i bakgrunden när jag satt med den lilla lilla bärbara och tragglade med mitt projekt. Men stängde snart av. Är inte mycket kvar nu på projektet innan jag kan föra över det hit och slutföra det.


Idag har jag tillbringat en stor del i en skitig sjö. Jag cyklade alltså iväg till badet. Det vanliga, för orkade inte ens tänka på att cykla mer än nödvändigt. Redan på den lilla vägen fram till parkeringen förstod jag att det skulle vara fullproppat, för hela den vägen ca 1 km var det parkerade bilar vid kanten. Jag vill ju ligga så nära vattnet som möjligt och det var som om det var sparat en plats åt mig på ett helt perfekt ställe. Tog inte med kameran idag, men knäppte ett kort innan jag åkte när jag sveper sista vattenglaset före avfärd. Har naturligtvis med mig en vattenflaska plus lite annat smått och gott. Solat ca 20 min och badat ca 10 från 13.15 till 15.40. Skönt i vattnet idag och det är faktiskt ganska skitigt. Jag simmade ut och låg och guppade på solstrålarna i vattnet och njöt ändå, väldigt.


På hemvägen stannade jag och plockade lite blåklint och prästkragar. Efter lite plock, lite fotande, lite sms svar så duschade jag mig ren och smörjde in min stekta eller grillade kropp. Jag smörjer aldrig innan med solskydd, men är jättenoga att smörja efter solning. Börjar redan på våren att förbereda huden med peeling och lotion och smörjer i stort sett hela sommaren även om jag inte solat. Ska jag skryta lite så har jag en väldigt len hud. Men det beror nog inte bara på smörjning. Invändig fukt är minst lika viktigt, alltså vattenintag och sedan ligger nog även lite ärftlighet bakom också.

Svårt att veta vad man ska ta på sig när det är så här varmt, tycker jag. Naken är inte så skönt faktiskt. Men trosor är inte heller skönt. I ettan har jag ett par stora luftiga boxertrosor. De hade jag förresten här om dagen vid ett besök där. Här har jag bara vanliga. Så nu står det på en lista på köksbordet...stora boxertrosor. Vad jag har på mig nu får ni se i morgon. Måste fördela fotona lite *ler*. Ibland blir det massor och ibland inga alls.

Innan jag började skriva här for jag runt lite på nätet. Jag kan bara inte förstå och då menar jag verkligen det. Jag kan inte förstå hur man kan lämna ett djur, hund i det här fallet, i en bil i fyra timmar i det här vädret vi har nu. Hunden dog och ägarna blev chockade. Hur unga ägarna än är och trots att de öppnade bakluckan, så borde förnuftet säga att man gör inte så. Tänk om det vore ett barn? Skulle de lämnat ett barn ens en timma i en bil i denna värme? Hundar är inte tåligare än vad barn är. Kanske till och med mindre tåliga.

Jag pratade med bekanta igår som hade åkt ett antal mil med djur i bilen. De åkte alltså med rutor neddragna då de inte har air condition i bilen. Ändå blev ett av djuret så medtaget att de själva blev oroliga. De skvätte vatten på det för det ville inte dricka och blötte nosen osv. Då säger jag som tror att jag är så förnuftig ibland - kunde ni inte stannat och låtit det få vara i skuggan en stund?

Jag tänkte själv alltså inte så vidare långt. Om bilen fått stå stilla i gassande sol, för att vid en vägkant är det inte lätt att hitta skugga för bilen, då hade det förstås varit ännu mer olidligt för både djuret och människorna att sedan sätta sig i den och fortsätta färden. Det här djuret klarade sig och mår väl förhoppningsvis bra nu. Men man bör nog undvika längre sträckor i en bil utan AC både för djur och människor när det är så varmt som det är nu.


Utvärderingen har jag naturligtvis inte kunnat låta bli att fundera på de här dagarna. Nu har vissa saker satt sig och jag är lugnare i sinnet, vilket betyder att jag är än mer kritisk. Fast kanske lite mer sakligt kritisk, så jag borde ha väntat lite med att lägga ut inlägget på Expressenbloggen. Men efterklok är man alltid. Jag kan tycka att det är synd att inga sexsäljare höjer sin röst, fast jag vet att det inte är så lätt. Själv känner jag, att jag kan bara inte tolerera att i en statlig utvärdering i något som i allra högsta grad berör mig bli kallad utnyttjad. Det gör mig faktiskt mer ledsen än arg.

Louise har fått till det bra. Tack. Även andra har haft åsikter i sina bloggar och jag är tacksam för alla som ser det tokiga i det hela och som ger sin synpunkt på det. Men jag känner mig väldigt ensam som sexsäljare just nu. Jag vet inte hur jag ska agera. Som anonym sexsäljare har jag inte tillgång till den mediala offentligheten, men på något sätt måste min åsikt ut.

Anna Dahlberg skriver på Expressens ledarsida att sexköpslagen är en framgång. Men vad säger den artikeln? Ingenting. Hon upprepar bara samma gamla mantra om människohandelsoffer, ironiserar över om det vore ett yrke, fokuserar på att attityderna till sexköp förändrats. Det sista är inte statistiskt riktigt. Såg även att Schyman skrivit något på Newsmill, men har inte hunnit vara inne dit och läsa.

Jag har en ledig dag i morgon så får fundera lite. Kanske får jag någon vägledning i nattens drömmar *ler*.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt ett mycket fint skriven blogg av dig o fina bilder på dig.det blir ingen tv för mig under semestern.i kväll har vi grillat o drack kall cider.o i morgon ska vi åka ångbåt runt stor sjön o äta räkbuffe ombord på båten.o nu läggdags.kram o du är bäst.mvh benny

Gunnar sa...

Her er en artikkel om prostitusjon, tigging og narkotika i Oslo:
http://www.aftenposten.no/meninger/kommentatorer/hollie/article3719331.ece

Anonym sa...

Vilken otroligt fin kropp Du har, skulle vilja var "nära" denna.

Har Du någon relation

Hans-Erik sa...

Greta, Utvärderingen är typisk produkt från en politiskt korrekt ståndpunkt. Jag tror inte den att förbud mot sexköp/sälj har en folklig förankring. Jag tror att prostitution har stöd av en majoritet av befolkningen. Jag förde frågan på tal vid grillparty i helgen. Alla fem närvarande kvinnor tyckte att prostitution var acceptabelt och bra. 3 gifta/sambos och 2 singlar. Förutsatt att kvinnorna fick behålla pengarna, att kvinnorna var säkra mot våld, att de kunde skydda sig mot sjukdomar och de kunde välja sina kunder. Tre av tjejerna sa de själva skulle kunna tänka sig ta betalt för sex om de behövde pengar Två sa att de aldrig själva skulle göra det, Tjejerna sa också att det var ok att deras män gick till prostituerade ifall de kom överens med sin kvinna innan och att de då skyddade sig. Ifall de skulle bli bedragna med "en annan stadig" var helt tänkbart. Tror alltså inte på att det finns ett massivt folkligt motstånd med sexhandel.

Grattis till dina fina bröst! Läckra!

Svenne sa...

Jättefina bröst!
Dessutom ser dom riktigt kramvänliga ut:-)

Gretas Svammel sa...

Låter som du har det skönt...Benny

Gretas Svammel sa...

Tack...Gunnar...och där kan man då läsa att lagen inte haft den effekt som meningen var.

Gretas Svammel sa...

Tack...Anonym...vad nu min kropp har med ev relation att göra? Jag har många relationer med tanke på alla betalande älskare som jag har.

Gretas Svammel sa...

Det låter bra...Hans-E... och jag tror många "öppna" personer ser det så som du beskriver. Attitydförändringen som tas upp i utvärderingen är inte helt sann. det är bla det som jag skrivit om idag.

Gretas Svammel sa...

Hela jag är kramvänlig...Svenne.