måndag, juni 28, 2010

NU ÄR DET SOMMAR OCH SOL

Ja nu måste man väl säga att det är sommar. Riktigt hett har det varit idag. Inget jag klagar på. Tvärtom. Men nu kommer nästa fas *ler*. Hur länge är sommaren kvar? Hur många fler tillfällen blir det till bad och solande? Att sitta på balkongen, eller ligga en, ett par timmar på en filt utan tillgång till bad är inget att tänka på när det är så här varmt. Tänkte ta en längre promenad nu ikväll för att ta vara på de här sällsynta och fina kvällarna. Men jag orkade inte och hade inte heller lust.

Trots sol och sommarväder är jag lite lätt låg för tillfället. Men det är som vanligt bara att flyta med och tillåta sig vara det. Tillbringat eftermiddagen i stan idag. Hade inbokat informationsmöte med tredje coachen. Tiden var mitt på dan så dagen blev så att säga ändå sönderhackad. Bokade in ny tid för att gå igenom min situation. Dröjer rätt länge på grund av semestertider. Jag är inte ledsen för det ha,ha. Ett besök på banken efter det för att göra mig lite skuldfri. Åtminstone för ett tag. Om fjorton dar börjar räkningarna trilla in igen.

Om det var ett stressmoment och inre oro varje månad när jag hade företaget, så är det faktiskt inte så mycket bättre nu. I början var det okej. Första månaden typ, då jag hade förberett mig med egna medel för att klara den månaden. Men sedan när aktivitetsstödet kom igång och det borde bli lugna puckar blev det precis tvärtom. Det kommer inte på något bestämt datum, så jag vet aldrig om jag har till hyra och utgifter innan förfallodagen. Nu är den första på torsdag och än har jag inte fått in några pengar på kontot. Det är försäkringskassan som är utbetalare ifall det säger något.

Intäkterna från hobbyn då tänker ni kanske. Ja de går till de utgifter som inte aktivitetsstödet räcker till och till mat, busskort mm. Ska man bli rik på att sälja sex då får man nog göra på ett annat sätt än vad jag gör. En golvlampa kostade jag på mig iallafall idag. Min gamla vägrade en dag att lysa längre. Testade med tre olika lampor för att försäkra mig om att det inte var glödlamporna. Tror att det är något glapp i skjutkontakten som man tänder den med. Blev lite mörkt och trist vid soffan utan lampa, så haft i tankarna ett bra tag nu att införskaffa något vid tillfälle.

Ungdomarna pratar ibland om second hand och vilka fynd de gör osv. Jag är lite så där när det gäller saker till mig själv. Vem vet vilka energier som finns i sådant okända har använt och sedan förkastat. Själva principen tycker jag är jättebra, att återanvända. Iallafall fick jag ett infall idag att stega in på Myrorna. Bara för att kolla. Lätt illamående bara av lukten (som säkert var inbillning) letade jag mig efter anvisning fram till några golvlampor. 40 kr kostade de flesta, men ingen jag ville ha. Men så lite bakom fanns en tänkbar för 100 kr.

Bestämde mig för den, men kunde inte ta den med just idag eftersom jag hade inhandlat lite vin också både till mig själv och till att ge bort senare i sommar. Betalade och är tvungen att hämta den inom två dagar. Onsdag finns ingen chans att hinna med, så får ta en sväng ner även i morgon efter besöket. Kom på ikväll att det kan vara ide att be dem tända den så jag vet att den fungerar innan jag släpar hem den. På bussen. Det blir nog kul *ler*.

Var inne och läste hos Blogge. Kändes rätt skönt att läsa det här inlägget. Ibland får jag för mig att ingen tycker som jag. I det här fallet angående polischefen och åtalet mot honom. Rättegången startar i morgon och de släppte lite på hemlighetsmakeriet iallafall. Jag skrev ju lite vad jag ansåg om bla medias vinkling i fallet, i torsdagens inlägg 24/6. Det verkar som alla nästan skulle vilja se honom hängd och själv fattar jag inte varför folk inte kan se verkligheten utanför sin egen moral och egna skygglappar. Ibland funderar jag faktiskt på om det ändå inte är jag som tänker fel. Därför var det lite befriande att läsa Blogges åsikter om det hela, eftersom de tangerar mina.

Om jag ansåg att sexköpslagen i nuvarande utformning var idiotisk för några år sedan, så bekräftas det mer och mer för varje år. Även koppleribiten förstås. Allt som sker i samförstånd, med överenskommelse och fri vilja varken ska eller kan man förbjuda. Det är ett helt verkningslöst förbud. Det är de fula fiskarna man ska komma åt. De som tvingar andra för egen vinning, de som lurar, övertalar, hotar etc. Och det är de som far illa som ska ha hjälp. Nu straffas alla rakt över och de som vill ha hjälp får ingen hjälp om de inte rättar in sig i ledet och håller med om allt. Det är bara mig veterligt Malmö som har individuell hjälp. På onsdag ska ju utvärderingen av lagen vara klar om det blir som det är sagt. Passar ju bra ihop med rättegången *ler*.

Det här är en annan sida av lagen som kan drabba och straffa så fel. En man som åtalas för koppleri och även här skriver media som om det vore det värsta brottet. Man vet ingenting här heller, mer än det som media skriver då förstås och det är lika med noll sett ur verklighetssynpunkt. Jag vet flera sexsäljare som är gifta och som säljer sex med mannens välsignelse. Enligt mig är det en sak de båda emellan. Det kan vara olika orsaker som gör att de valt det. Skulle mannen vara behälplig med hemsida tex eller skjuts, så straffas han för koppleri om det kommer fram till polisens kännedom. Likaså om någon på min önskan hjälper mig att annonsera mina tjänster. Helt sinnessjukt. Med mitt sätt att se. I det här aktuella fallet vet vi som sagt inte alls hur det egentligen ligger till. Bara vad media vill få oss att tro.

Det blev längre än vad jag trodde från början det här inlägget. Gått ifrån några gånger och styrt med annat så nu är klockan rätt mycket. Dags för kvällstoalett och en kopp te kanske och en glass. Eller bara en glass. Det är jobbigt att värma vatten. Åtminstone just nu. Jag ska göra egen glass någon dag, tänkte jag. Med lättkesella och bär. Som en test.

6 kommentarer:

Gunnar sa...

Jeg synes som deg i mange saker. Om det hjelper da, ha ha ha!

Media vrir og vrenger på så mye, så det er ikke så enkelt å vite hva man skal tro.

;-)

Benny sa...

Visst är det härligt med sol,så länge den kommer varje dag,blir jag glad jobbet som jag har,o greta du vet jag har för jobb,så solen betyder mycket för mig att den finns.Second hand shop kan man hitta mycket fynd,jag brukar köpa böcker bla Historiska händelser bl.a o geografi,dom brukar kosta mellan 5 - 10 kr styck,ska gå in o köpa i veckan så jag har nått att läsa innan jag sätter mig på tåg på fredag kväll till Stockholm o sen tåg till östersund lördag morgon,Have a lovely and sunny day Greta/Hugs Benny

Svenne sa...

Egen glass???
Det finns väl fortfarande 88:an att köpa!!!
Kram på dig i sommarvärmen

Gretas Svammel sa...

Ja det hjälper..Gunnar. Tack *ler*

Gretas Svammel sa...

Böcker..Benny..är väl en typiskt bra second hand vara.

Gretas Svammel sa...

Variation...Svenne...variation