söndag, juni 27, 2010

HELGEN? JO TACK, SÅ DÄR

Ja, raderna i förra inlägget präntade jag ner idag vid badet och jag blev bönhörd. Vid 15.00 började molnen skingras och kvällen i kväll har väl varit till största delen molnfri. En fantastisk kväll. Ska jag sammanfatta helgen lätt och enkelt blir det:

Återhämtning

Rastlöshet

Frustration

Up & Down (sol &moln)

Återhämtning på så sätt att jag helt avstått internet, nyheter, inre krav och stress.

Rastlöshet kände jag av igår. Till och med telefon var tyst klippt hela dagen. Pratade inte med en enda människa. Men ser det ändå som lite positivt, lite retreat. Tror det är nyttigt.

Frustation över vädret, över SMHI, över mig själv.

Up & Down var mitt sinne när solen varje dag först lyste så fint, för att i nästa stund skymmas av en massa moln och så en liten solglimt igen följt av nya moln osv.


Cykeln blev hämtad i torsdags. Promenad dit och cykling hem. Hundra spänn tog han bara.

I fredags midsommarafton cykelutflykt med en halvbekant. Lovade det i ett svagt ögonblick, men med förbehållet att cykeln var klar och att det inte var badväder. Cykeln hann jag alltså få och något badväder var det inte. Ganska perfekt cykelväder däremot om än lite blåsigt.
Sällskapet var en tjej som jag sprang på för några månader sedan. Vi pluggade ihop för åtta år sedan, var ute ihop en del då tillsammans med andra, men inte setts sedan vi slutade. Det visade det sig att hon och mannen nu inte bodde så långt ifrån mig. Om det var hon som skulle vara snäll eller om det var jag som var det, vet jag inte *ler*. De skulle iallafall ut till bekanta vid Roxen. Andra sidan av sjön än där jag fotade mig. Så vi cyklade på i blåsten. Rätt trevlig måste jag väl erkänna. Helt okända människor. Hem cyklade jag själv eftersom hon förstås var kvar. Avslutade den kvällen med en dålig svensk film på tv.

Igår var jag inställd på sol och bad. Enligt SMHI skulle det vara en stor sol där jag bor. När jag vaknade lyste den så fint. Under tiden jag åt frukost skockade sig molnen. Korta stunder var solen framme igen, men det var inte tillräckligt bra väder för att cykla till badet ansåg jag. En lång, lång runda i skogen blev det istället framåt eftermiddagen och för en gång skull en riktigt bra film på tv "En dag i livet" avslutade den dagen. Tänkvärd och insiktsfull, enligt mig.


Idag var det också sol när jag vaknade och efter frukosten var det fortfarande ganska soligt. Så idag trampade jag iväg till badet. Men naturligtvis hann molnen ifatt mig återigen, som ni kan se på kortet. Stundtals var det nästan kallt där jag cyklade i shorts och bikinibh. Funderade nästan på att vända, men då glimtade solen fram igen. Ungefär som en liten peppning.

Stannade ett par gånger för att fota. Förra året minns jag att jag plockade Blåklint. Idag fotade jag den bara. Ska ha den på bildskärmen i vinter för att minnas sommaren. Ovanligt mycket var det och jag är jätteglad att den kommit tillbaka. Borde ju också betyda att de inte ogrässprutar lika energiskt som tidigare, vilket även det är positivt. Blåklint, Blåklocka och Prästkragar är sommarblommor för mig.
Cyklade även förbi lila fält med (tror) lin. Så otroligt vackert. Det var nästan så jag glömde molnen *ler*. Tyvärr syns inte den fina ljuslila färgen riktigt på kortet.

Som jag brukar så hoppade jag i vattnet direkt när jag var framme, innan jag la mig tillrätta i solen (som gömde sig). Hoppa är förstås lögn. Jag går i, sakta och försiktigt för att vänja kroppen ha,ha. Blaskar lite vatten i pannan och på armarna innan jag till slut håller andan och simmar ut. Om det är så kallt som det var idag vill säga. Mycket kallare än vad det var sist och så dessa jäkla moln på det. Små tunna, lätta moln kan vara skönt när man solar och lite svalkande, fläktande vindar. Men inte dessa stora, grå.

Det här badet badade jag vid som ung och jag badade med mina egna ungar här då det ligger ganska nära där vi då bodde, så ofta träffar man på någon man känner. Så också i dag. Det var rätt mycket folk idag och jag kan tycka att det är lite mysigt att ligga i lätt dvala och lyssna till folk runt omkring. Känna igen sig i barnfamiljernas dilemma, småsyskon som tjafsar, vuxnas planering inför något, tonåringar som resonerar mm.

Som jag skrev inledningsvis så vid 15.00 cirka var himlen plötsligt nästan helt blå. Okej, tänkte jag, solen är bara två och den borde ta fortfarande. Ännu ett dopp och sedan ryggläge för att pressa, pressa. Styrde kosan hemåt strax före halv fem.

Efter telefonprat med avkommor och andra, nagelklippning, dusch och insmorning så tog jag då åter plats vid datorn. Enda alkoholen jag druckit i helgen är ett glas vitt vin som jag blev bjuden på midsommarafton. Vitt vin är inte min grej så det tog lång tid att få i sig. Men si när det är dags för dator och därtill söndag då kommer suget efter ett glas rött. Tycker att jag kan unna mig det faktiskt, med gott samvete.
Att solen faktiskt tog, märkte jag efter duschen. Vet inte om det syns på kortet men kinderna är rätt så röda. Det var därför jag tog kortet. För att visa kinderna ha,ha.
Trots min solfrustation, så tittar man i backspegeln har vi väl inte haft en sådan här fin midsommar väderleksmässigt på flera år i mellersta Sverige. Det är bara jag som inte är 100 % nöjd. Och det är SMHI:s fel. Någon ska man skylla på.

2 kommentarer:

Benny sa...

Vilken underbar helg du har haft,o fina sommar bilder bl.a på blå klinten på ängen på ängen,Och som vanligt fina bilder på dig,skönt med att cykla ,så man får motion,o komma ut o koppla av.
Kram Benn

Gretas Svammel sa...

Ja cykla är bra motion...Benny...särskilt om man som jag har en gammal oväxlad stötting.