torsdag, juni 10, 2010

DAGEN IDAG... ÄR INTE SLUT ÄN

Blev lite glad idag. Nu behövs ju inte mycket för att göra mig glad *ler*. Det kan räcka med en gammal kjol som inte har använts på ett par år och som vid test förra sommaren satt obekvämt tight. Kände för kjol idag, men ingen kort, så rev lite i garderoben innan jag gick iväg ut förut. Jag har ingen halvlång, slappare sommarkjol insåg jag. Sneglade på den här jeanskjolen och tänkte att det är ingen mening att ens testa. Men så gjorde jag det och blev alltså så glad när den satt nästan perfekt. En centimeter mindre omkrets runt magen så skulle den sitta helt perfekt.


Med tanke på två dagars ätande blev jag också förvånad. I tisdagskväll bjöd värdparet jag sov hos på pasta, vin och jättegod sås. I går på lunchen beställde jag sallad och innan den kom åt jag mig nästan mätt på deras salladsbord. Det hade räckt med det för mig. Där fanns det mesta, blomkål, broccoli, rivna morötter, vitkålssallad. När jag kom till vitkålsalladen var mitt fat redan fullt så tog ännu en assiett och fyllde hela den med vitkålsallad.

När sedan min beställda sallad kom tog jag mig nästan för pannan. Det var liksom ingen liten sallad. Det syns kanske inte på bilden men det är en djup skål fylld med färskpotatis, blomkål, brynta champinjoner, rädisor, paprika, lök, rödbetor, tomater, gurka och sallad förstås. Hämtade vitlökssås från salladsbordet. Trots att jag redan var lagom mätt så åt jag naturligtvis. Hälften tvingade jag i mig för det var så guddomligt gott. Men satt sedan hela eftermiddagen med spänd och bubblande mage. Kändes som om maten var ända upp i halsen.

Var hemma vid halv nio i gårkväll. Det allra första jag gjorde var att byta om till slappkläder. Satt en timma vid datorn innan jag la mig och läste tills ögonen ramlade ihop. Men orkade varken blogga eller besvara mailen. Idag vaknade jag vid elva. Hade i stort sett sovit i ett streck ända till dess. Får nog tacka vädret lite för att jag inte vaknade tidigare *ler*. Ingen sol som hittat in mellan någon persiennspringa idag.

Frukostsessionen tog fram till halv tre drygt. Men då var bla alla mail besvarade. Kände lite stress tidigare för var så mycket jag ville och borde göra. Men nu får det ta den tid det tar. Jag kan sitta hela natten här om jag vill. Tror inte det är något som är värt att sätta på tv-n för. Tycker bara det är bröllop hit och bröllop dit och börjar nu också fotbollsvm så kan jag låna ut min tv i några veckor.

Tog en sväng bort till ettan. Inte för något besök utan för att bli av med de tvättade handdukarna och för att lämpa av lite böcker. Bankbesök på det. När jag var där i måndags märkte jag när det blev min tur att fakturan och kuvertet med pengarna låg kvar hemma på köksbordet. Idag var de med och jag blev en skuld mindre.

Var med bävan jag hällde mjölk i kaffet idag. Den luktade okej men man vet aldrig med utgången mjölk ha,ha. Det gick bra tack och lov och gurksnutten gick också att använda. Nu är det påfyllt så jag klarar mig i helgen och lite till. Det är så mysigt när fruktfatet är påfyllt med färsk frukt. Jag känner mig lite rik nästan. Äpple, päron (var länge sen), apelsin, banan (ifall) och några sharon. En knippe rädisor att äta senare med lite salt blev det också och förstås mandlar, nötter och rostade pumpafrön. Tänkt att jag skulle försöka sluta med det för det är ganska mycket fett, men med mitt kosthåll ger det också viktiga näringsämnen. Enklare att ta en näve mandlar än att laga mat *ler*.
Stod länge och höll i den där glassen jag skrivit om för länge sedan som är suveränt god. Har lyckats avstått nästan ett halvår tror jag. Kör ju med en åttiåtta då och då istället när jag blir sugen. Jag avstod idag också. Över 2000 kcal i hela byttan. Äter ju inte upp hela på en gång, men är jag hungrig skulle nog halva kunna slinka ner i omgångar. Blir många glas vin för att uppnå 1000 kcal. Är ju samma tomma kalorier i båda.

Men fick syn på ett paket med tre pinnar i och det såg ut som pistage, vilket jag gillar. Var lönlöst att se vad som stod på baksidan trots glasögon. Men lät den åka ner i korgen som omväxling till åttiåttan. Kollade med starkare glas när jag kom hem och inte sjutton var det pistage. Var vanlig vanilj, men det får väl gå. I brist på bröd osv. Nä, det passade kanske inte in riktigt.

Såg innan jag loggade in här nu att mailboxen fyllts på igen. Så på agendan nu står mail, söka jobb som jag hittade härom dagen, kolla nya jobbannonser, kolla kontot om jag fått tillbaka det jag la ut på kabeln från NetOnNet (enl mail borde jag det). Om så är fallet ska jag äntligen beställa böckerna på min lista här. Boken jag läser nu är en gammal pocket jag hittade i bokhyllan och som jag nog inte läst. Känner inte igen det jag läser iallafall. Har sedan inga olästa böcker, så det är hög tid. Vidare ska jag kolla lite annat viktigt på nätet kursanmälan och biluthyrning bla.

Klippa naglarna står på tur efter det. Dammsugningen jag skulle gjort för flera dagar sedan är ännu inte gjord och det blir den inte ikväll heller. I morgon kanske. Fotbad, klippning och lackning av tånaglar kan jag inte vänta med längre. Drar in alltihop hit till datorn för att göra två saker samtidigt vilket vi kvinnor ju kan..hm.

Ett glas vin eller med största sannolikhet två blir det då när bara fotbadet är kvar. Köpte lite fetare ädelost idag som jag ska ha som tilltugg. Det är bra att ha en morot för då degar jag inte så mycket, utan gör det jag ska för att fortare komma till moroten som i detta fall då är vin och ost.

Nu har jag skrivit ett långt inlägg och ni kanske läser och läser och tänker, att ska hon aldrig skriva något om seminariet? Jodå, det ska jag. Men inte just nu. Det tar jag till fotbadet.

Inga kommentarer: