söndag, maj 02, 2010

DAGEN GÅR MOT SITT SLUT

Ja, nu har jag snart gjort det jag ska för idag. Alla mailboxar är tömda, hemsidan uppdaterad, bloggen här uppdaterad, inlägget på Expressenbloggen publicerat, kistan inslagen och vägd och mätt, fraktsedel skriven, prat med barn avklarat, lediga jobb är kollade, håret är tvättat, kroppen skrubbad pielad och smord, benhåren borttagna, könet rakat.

Kvar är att betala de sista räkningarna och lägga rent i sängen innan jag kryper ner.

En kortare stavpromenad blev det innan jag bar ut en stol och satte mig i solen. Var inte så väldigt varmt, för blåste lite. Solen var ju skön så satt 20-25 minuter. Då var armen mot blåsten precis iskall och inte såg det ut som att jag fått någon färg heller.


Två sopsäckar hade jag kvar och de räckte precis att slå in kistan någorlunda med. Hittade en rulle eltejp som jag haft i bilen förut och virade runt. Maskeringstejp som annars var det enda jag hade som alternativ, hade nog inte gått så jättebra. Snälla ungdomar har lovat att köra ner mig till bussgodset imorgon eftermiddag, så det löser sig nog bra även detta.
Kletade in benen med hårborttagningskräm, vilket jag gör en gång per år. Varje vår. De flesta rakar väl sina ben titt som tätt, men inte jag. Jag tror inte på det. Tror att det skulle öka hårväxten. Fast säker är jag inte. Det är bara ett ställe jag rakar och det rakar jag varannan dag ungefär.

Satte mig sedan vid datorn med ett glas vin. Har tänkt på det hela dagen nästan, att jag skulle ta ett glas när jag pular med hemsidan med mera. Men det var inte alls så gott med vin i kväll, så det är fortfarande en skvätt kvar av det enda glas jag tog. Vinet var gott, men suget var inte det rätta just idag.

Tidig start imorgon. Ska befinna mig i stan alldeles för tidigt för att jag ska tycka det är kul. På tisdag blir det ytterligare en timma tidigare. Men på onsdag får jag sova och sedan dröjer det till lördag innan det blir sovmorgon igen. Jag tror jag skulle bli deprimerad om jag fick ett jobb som innebar tidiga morgnar varje dag *ler*.

Kom på ännu en sak nu som jag ska göra innan jag sover. Spalta ner frågor till Skatteverket. Har funderingar på att gå in dit i morgon efter mötet för att förhoppningsvis få svar på om det ens är realistiskt att fortsätta i de tankebanor jag har vad gäller sysselsättning.
Beställa hobbytrasor skulle jag ju också göra kom jag på nu.

Nycklarna som tanten upptäckte och som jag nu har här, är det tydligen ingen som saknar. Vet inte vad jag ska göra med dem riktigt. Sätta upp en lapp i centrumet kanske. Fast de som tappat dem kanske inte ens förstår svenska. Ja, ja det ordnar sig nog med det också.

Om jag avslutar nu kan det ju det här bli ett normalt och behändigt inlägg. Så, då gör jag det.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Tur att man är man och inte kvinna! Då slipper man både raka ben och könshår, eller vad tycker du? Jag gillar när håret växer vilt men smaken är ju som baken i det avseendet:-)
Kraaam

Gretas Svammel sa...

Tja...Svenne... man har väl det man trivs bäst med hoppas jag.

Anonym sa...

Jag som man tycker att bådde män och kvinnor borde raka sig... vem F__n vill ha en massa hår i munnen...

Gretas Svammel sa...

Visst...Anonym...så tycker du och flera med dig. Andra tycker tvärtom.Inget är fel inget är rätt, bara det känns bra för en själv.