onsdag, juli 01, 2009

NORDEN KOKAR SOPPA PÅ SVERIGES SPIK. TRASA 13 och 14

Jag klagar inte på värmen som så, men jag tror att det skulle behövas rensas ut lite. Ett uppfiskande regn under natten tex. Då skulle det bli lite lättare att andas. Det är nog inte så bara för mig, att både kraft och tankeförmåga går lite i ultrarapid. Ska ta en tur upp till skogen senare ikväll, tänkte jag. Så jag kan äta glass, utan att få dåligt samvete *ler*. Det här är nog den mest onyttiga glass man kan tänka sig och det är så dumt att jag fick nys om den. Jag som inte är någon glassmänniska men visst ser det gott ut? Ett kaffefat är lagom för mig. Tripletti heter den och är Willys egna. Tri antagligen för att det är tre olika chokladsmaker i den.

Oj, nu blinkar det till i mina lampor. Åska på väg kanske. Då avstår jag promenaden...och glassen.

Lyssnade på det där radiopratet innan jag stängde av inatt. Var väl kanske inte som jag trodde, men ändå bra att det pratas och debatteras lite här och var. Har för mig att denna dam figurerat tidigare i radion. Det är jättebra.

Fick en länk igen till Norsk media. Jag läste artikeln och tankarna började gå. Egentligen samma rundtänk som förut, men i ny tappning och i en ny situation. Funderade på ett nytt Expresseninlägg, men som jag skrev inledningsvis, det är rätt trögt däruppe just nu. 9000 kr i böter fick en man betala för sexköp och 7000 en annan för försök till sexköp. Snacka om att dra in pengar till staten, medan sexsäljarna blir utan. Ungefär i dessa banor gick mina tankar. "Målet er ikke å gi flest mulig bøter, men å forebygge neste sexkjøp" . Vad har de för alternativ till sexsäljarna, när de förhindrar deras försörjning? Bryr de sig överhuvudtaget? Nej, skulle inte tro det.

Samtidigt som jag läste den här artikeln så föll ögonen på rubrikerna till höger. British Airways har det taskigt nu och ska spara in pengar. "For å spare 10 millioner pund det neste halve året, tilbyr de sine ansatte å jobbe gratis, ta ubetalt ferie, redusere lønnen eller slutte." Det är ord och inga visor. Jag får det bara inte att gå ihop. I samma tidning, på samma dag, i ena artikeln ska man bekämpa slavhandel och i den andra pratas det om att börja tillämpa. För vem sjutton vill jobba gratis? Kanske finns det några sexglada tjejer där i personalen som glatt skulle kunna tänka sig några sexkunder i veckan, istället för att krusa sitt företag. Men risken är ju då att det istället är en nitisk polis som saboterar deras försörjning.

Man pratar om val titt som tätt. Jag säger det själv flera gånger i veckan. - Man har alltid ett val. Men de enda val man har, är vilket elbolag man ska ha, vilken telefonoperatör och vilken pensionförsäkring man vill ha. Men man har inte rätt att välja sitt försörjningsätt och inte rätt att välja hur man vill ha sitt sexuella liv.

Det har väl inte undgått någon att Danmark nu börjar fundera på att kriminalisera sexköp även de. Men det är inget som kommer att ske imorgon, eller nästa månad. Jag har många egna åsikter i just den artikeln, så sökte runt lite. Men jag vet inte om orken och lusten räcker för att skriva av mig på Expressenbloggen. Man blir bara arg och frustrerad över resonemanget. Hur som, så tycker jag att ni som kan engelska ska kolla på den här intervjun med vår egen Pye Jacobsson. Hittade det hos danska bloggaren "en luders dagbok". Ni som hängt med ett tag och som även läst Isabellas inlägg tidigare, vet att Pye är insatt och jäkligt duktig på att få fram det hon vill ha sagt.

Såg i måndags på min dagliga sejour hos de här två bloggarna jag nämnt tidigare, där jag kikar in för att se om andra skrivit något, att Louise totat ihop ett nytt inlägg. Jag läser och läser, förstår en del, men inte allt *ler*, men ju mer jag läser ju mer drar jag paralleller till prostitutionsresonemanget. Efter mer än halva inlägget märker jag att det gör ju även Louise själv. Efter narkotikaresonemanget knyter hon an till sexköpssnacket.

" Detta bruk av nyspråk är av precis samma slag med glidningen av begreppet prostitutition i sig när det allt mer fått ett ideologiskt innehåll som omöjliggör distinktioner och nyanser av frivillighet och tvång. Vi har nått det politiska klimat där all prostitution har förskjutits till att betraktas som någon form av tvång inom ramen för det könsmaktsteoretiska perspektivet. Människorna själva blir oviktiga och deras subjektiva upplevelser och personliga erfarenheter och strategier blir undantryckta och negligerade till förmån för allomfattande strukturellt ensidiga förklaringar och politiska lösningar. "

Hon skriver mer intressant efter detta, så gå gärna in och läs. Visst önskar jag ibland, att jag kunde sluta att bry mig. Bara köra mitt race och skita i vad stat och samhälle totar ihop och påstår.Men det går ju inte, när det handlar om en själv. Jag kan inte låta bli att engagera mig i det som påverkar min vardag och speciellt inte sådant, som jag anser vara fel. Tidigare var det skola. Nu är det detta och även en del annat.

Det blir ju långt..som vanligt. Men det valet har ni iallafall. Läs eller låt bli. Vet ni att jag sitter och spontansvettas nu. Då ska ni veta, att jag troligtvis har något fel (egen diagnos) för jag har alltid haft svårt att svettas. Jag kan sitta i bastun utan minsta antydan till att bli svettig. Ligga i stekhet sol likaså. I bastun kan jag till och med börja frysa. Jag svettas vid nervositet och fysisk ansträngning. och om det är riktigt kvavt. Fast ju äldre jag blir, ju svårare blir det att ligga i stekhet sol, utan tillgång till bad. Nu svettas jag i pannan. Kul för er att veta *ler* Men det måste bero på vädret. Kanske bäst att gå ut innan det brakar loss.

Trasa 13 är en svart liten lustig sak. Väldigt bekväm, fast valkarna syns väl rätt tydligt, om man inte veckar till den lite *ler*. Lätt genomskinlig. Jag har den ofta. Trasa 14 har jag däremot inte ofta,. Väldigt sällan och då när allt annat är använt. Den är väldigt bekväm och rymlig och sval. Men den känns som en trasa. Som ett tygsjok på ett par axelband ungefär, så jag känner mig inte speciellt sexig i den och det är viktigt att jag gör.


Tre trasor kvar, sedan får jag börja fota igen *ler*. Få se om jag ändrar bloggen efter promenad och hårtvätt. Är ju ny månad idag.




2 kommentarer:

gunnar sa...

Nå var det godt med en iskald øl! Fantastisk sommer vi har i Skandinavia nå. Til helgen skal jeg en tur til Strømstad, håper det blir like fint vær da;-)

Gretas Svammel sa...

Ja det är otroligt..Gunnar. Hoppas det håller i sig, men kanske med lite regn på nätterna så det går lättare att andas. Önskar dig en trevlig vistelse i Strömstad.