måndag, maj 04, 2015

REGNIG MÅNDAG

Regnet slår mot fönsterrutan, himlen är grå och det gör att humöret inte direkt blir bättre. Förstår att det inte är så kul att läsa gnäll i vartenda inlägg. Magen är snäppet värre idag, allt jag stoppar i munnen har en fadd smak, hostan, slemmet, snorandet är som i går och jag känner av en viss trötthet. Att ta en promenad halv åtta i morse kändes väldigt avlägset, så det blev ingen och nu inbjuder inte vädret till att gå ut. Jag vill ha tillbaka våren, värmen och solen. I morgon måste jag ju gå ut om det så både regnar och snöar. Men det gör det inte då.

Jag sitter med en "cancerskrämsel"smoothie bredvid mig, utan gurkmeja men med mycket ingefära, spenat och persilja. Jag får snart byta namn på smoothien för cancern verkar inte vara så lättskrämd. Några små morötter knaprar jag på mellan varven också. 

Det här är tabletter som jag fick av onkologen i höstas för att testa mot magen. Jag körde en vecka då utan att det blev bättre. Nu tyckte onkologsköterskan förra veckan att jag skulle göra nytt försök. De är för typ magkatarr, men jag inga av de typiska symptom man har då.

Man blir ganska less till slut att varenda dag dras med konstigt magsug som ibland övergår i illamående, så idag bestämde jag att köra slut på de tabletter som finns kvar. Räcker en vecka. Jag började även om med att ta Bisolvon idag för att lösa upp slemmet i lungorna igen. Tycker annars att det borde bli bättre och bättre för varje omgång gift jag får, men det verkar inte så. Jo, bättre är det ju, men inte tillräckligt bra.

Jag har inte varit helt oaktiv idag ändå. Jag har avbokat mammografin, egentligen skulle jag bara försöka ändra till en dag då jag ändå är på onkologen, för att spara in busspengar. Men hon blev osäker när jag sa att jag hade dosa inopererad i bröstet och tyckte jag skulle prata med onkologen först och sedan boka ny tid eventuellt. Själv har jag funderat på vitsen med att röntga brösten när jag redan går på cellgifter. Hur sannolikt är det att jag skulle åka på bröstcancer nu?

Suttit i telefonkö till min bank har jag gjort också. Jag hade plats nummer 87, men det gick rätt fort. Jag donade på Photoshop under tiden.

Sedan blir jag kanske, kanske av med hyllan idag. Jag skriver kanske, för man vet ju aldrig. Det vore himla skönt i alla fall att få lite space i hallen igen.  Och kassarna med böcker kanske jag blir av med i helgen. Det vore också himla skönt. Då är det bara två kartonger böcker kvar.

Jag har fört över det pågående skrivprojektet ( som inte är för offentligheten ) från skrivdatorn hit till den stationära och om jag inte mår alltför dåligt eller blir alltför trött, så tänkte jag minska ner de sista 40 sidorna idag... radikalt.  Ja, kanske inte alla just idag, men åtminstone börja. Då behöver jag inte känna mig helt värdelös, vilket är lätt annars när man mår sådär mittemellan. När en hel dag har gått utan att man i stort sett har gjort någonting, fast jag själv anser att jag borde ha kunnat åstadkomma åtminstone något.  Mår jag riktigt dåligt då är det ju bara att gilla läget och ta det för vad det är.

Ska nog även boka tågbiljetterna idag för då finns ingen återvändo. Jo, skulle jag må riktigt dåligt när jag ska åka så kan jag omboka. Men jag har ju bestämt att jag ska må riktigt bra då istället. Är de bokade så befäster det min tanke, tänker jag.

Sömnen är ju fortfarande inget att hurra för. Sover gör jag ju utan problem, men det där att sova längre stunder i ett streck är det dåligt med. Däremot har jag drömt lite vilket gör mig glad. Det har ju varit dåligt med drömmar under långa perioder under den här resan. I går natt drömde jag att någon vann fyra miljoner, men det skulle sedan delas på två. Jag minns inte riktigt och jag tror det var fyra miljoner. Jag fäste ingen större notis vid drömmen, mer än att det var kul att drömma igen.

I natt drömde jag om miljoner igen. Då var det mina barn som ärvde sin farfar, som i verkligheten varit död länge. I drömmen sa exet att de skulle få två miljoner. Jag blev glad förstås men undrade om inte kusinerna också skulle få. Jodå, de skulle också få två miljoner.

Det är samma summa i båda drömmarna, så nu undrar jag förstås om jag ska drömma om miljoner i natt igen *ler*.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Hoppas sömnen blir konstant. Låter trevligt att drömma om miljoner.
Du är snygg på bilden i vänster marginalen

Gretas Svammel sa...

Vore inte dumt om miljonerna blev verklighet också...Hans-E... *ler*