söndag, maj 03, 2015

RASTLÖS och HÅGLÖS

Typ så här tillbringade jag gårdagen. Inte riktigt, men kändes som att jag bodde i soffan hela dagen. Frukost och nyhetsmorgon i soffan, umgänge med bekantingen i soffan, åt omelett och sallad i soffan, slumrade en stund i soffan, tv på kvällen i soffan.

Både igår och idag är jag håglös och har ingen lust med något, samtidigt som jag är rastlös och irriterad på mig själv.
Ingen soffa idag bestämde jag, förrän i kväll och så har det blivit hittilldags. Knappt ens varit inne i vardagsrummet. Sitter och glor vid datorn och går med jämna mellanrum ut i köket och river i kyl och skåp. Tror att jag är sugen på något, mest något sött lustigt nog, men sedan vill jag inte ha ett dugg.
Tänkt ett par gånger att nu går jag ut. Behöver syresätta hjärnan och få igång kroppen. Men det tar emot och jag tänker då istället att du behöver inte gå ut just idag.

Har de där influensaliknande symptomen som jag antar är en del av biverkningarna. Förutom hostan som beror på lungmetastaserna ( tar jag för givet ) så snyter jag mig stup i kvarten, är trött och tung i huvudet. Och allmänt uttråkad. Magen spökar fortfarande lite.
I morgon hoppas jag att jag är mig själv igen. Få se om jag då gör det jag inte gjorde idag.... tar en promenad innan frukost.

I fredagskväll fick jag ett ryck och vispade ihop en påse av våffelsmeten jag köpte i höstas. Järnet blev varmt och första våfflan okej, men jag kastade den eftersom jag inte använt järnet på säkert 9-10 år om inte mer. Hällde i ny smet, men det tog en jäkla tid och det började lukta lustigt. Jag väntade och väntade att den skulle bli klar och till slut tog jag ur den. Mjuk och degig, inte alls god.

Hällde i sista skvätten av smeten och då insåg jag att järnet var kallt. Det blev aldrig annorlunda än på bilden. Järnet hade pajat helt enkelt. Nu står det i hallen för vidare färd mot återvinningsboden. Så kan det va. Men jag blev inte ledsen för det, jag tappade lusten till våfflor och har jag inte använt det här järnet på en herrans massa år så lär jag inte sakna det.
Jag har ett toast järn också som inte heller har använts på massor av år. Kanske borde testa det också en dag.

Kanhända lägger jag mig i ett bad innan jag fixar lite ätbart. Fast det brukar göra mig mer rastlös än lugn, men en annan gång funkade det när jag kände mig så här.
Potatisklyftor i ugn, färdig örtbiff och creme fresh med fryst gräslök blir dagens/kvällens mat. Det är inte så betungande att laga till. Just nu är jag inte alls hungrig, men kan ju hoppas att jag blir. Småfryser lite så blir nog ändå ett varmt bad.   

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta Ibland blir det sega dagar. Inte så konstigt för dig som genomgår en tuff behandling. Men hälften är väl klar?

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Kollade in din uppdaterade hemsida. Blev bra! Bilderna är proffsiga. Och du är snygg och sexig modell!

Gretas Svammel sa...

Om två veckor är det halvtid...Hans-E..