onsdag, maj 06, 2015

NEGATIV SPIRAL

Jag tror att jag blivit lite pessimistisk. Det är inte bra och jag hoppas den hoppfulla känslan återkommer. Men jag börjar tvivla lite på giftets effektivitet. Det är halvtid nästa vecka och jag tycker det borde ha hänt mer. Nu vet jag ju inte vad som hänt eller inte hänt förrän jag röntgats. Men känslan säger mig att det nog inte är så positivt som jag hoppades på. Cancermarkör resultatet får jag veta i morgon. Jag skulle inte bli förvånad om den inte sjunkit så mycket. Fast jag hoppas naturligtvis att den gjort det. Å andra sidan, med tanke på förra behandlingsperioden, så vågar jag inte lita så mycket på den. En fingervisning för dagen.

Det är helt klart jättedumt att fundera och spekulera över effekten, men ganska oundvikligt tror jag. Speciellt som kroppen beter sig som den gör med hosta som borde försvunnit nu, magproblem och ökande trötthet.

I ett försök att vända den här negativa spiralen som jag verkar ha fastnat i sista dagarna, så tvingade jag mig ut innan frukost. 30 minuters promenad blev det och jag frös inte alls idag. Men jag orkade inte växla med rask takt utan det blev bara långsam promenadtakt.

Ett "misslyckat" foto. Hittade en solig glänta och satte kameran på en gren. När jag intaget min position ser jag att kameran sjunkit ned och fotar i stort sett marken. Innan den tagit den sista och andra bilden så går jag fram, hukar mig och kikar upp mot kameran. Det blev så här.

Idag blev det te till frukost för att testa om magen håller sig lugn då. När jag vaknar har jag sällan problem. Det kommer efter frukost. Nu dröjde det visserligen längre idag innan det välbekanta magsuget och snudd på illamående dök upp, men tvivlar på att det beror på teet. Det kan komma och gå under en dag. Och de där tabletterna gör ju varken till eller ifrån, precis som sist. Men nu har jag i alla fall gjort ännu ett försök. 

När jag skulle kolla mina mail idag under frukostsurfen kom jag inte in varken på hobbymailen eller den privata. Var fel lösen stod det. Vet inte om någon utomstående hackat sig in och ändrat. Något konstigt var det ju. Jag kunde fixa till nya lösen på båda i alla fall.

Förbarmade mig över korten jag printade ut här om dagen och monterade in dem i ramen. Har sedan äntligen kunnat njuta av lite sol på balkongen i eftermiddag. Kom ett och annat moln, men de försvann snart. Blåste också men var varma vindar, så det var riktigt ljuvligt.

Något som jag aldrig kommer att kunna förstå är hur välbärgade, seriösa, ansvarsfulla ( borde vara i alla fall ) fastighetsägare hyr ut ettor till flyktingar för hutlösa priser. Inte bara hutlösa, utan rena fantasipriserna på 40-50-60 000 kr. Och staten betalar. Ofattbart enligt mig. Migrationsverket borde polisanmäla dem för ocker. Men det är nog så, att ju mer pengar en människa har ju mer snål och gniden blir den. Undantag finns förstås, fast de är nog få. 

Jag förstår överhuvudtaget inte politiken längre. Jag orkar inte bry mig och jag blir så trött på allt hycklande som är väldigt tydligt. Hur sjutton ska vi få ett bra och fungerande samhälle igen med de politiker vi har nu?   

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Synd om dig nu. Du förtjänar bättre. Hoppas att du får bra värden på markören.

Du ser sportig ut på bilderna.

Hans-Eriks funderingar sa...

Ps
Finns lite avklätt för dig på bloggen DS

Gretas Svammel sa...

Alla förtjänar att må bra...Hans-E..

Kollade dina bilder. Riktigt bra måste jag säga och jag säger inget som jag inte menar.