måndag, mars 15, 2010

VEM RINGDE.SE

Gammal bild idag igen. I ett hotellrum för några år sedan. Den sista av de jag sist förde över från den externa disken. Nu har jag bara några ansiktsbilder tagna med webcamen i bloggmappen. Kanske att jag tar med kameran på onsdag och fotar lite på eftermiddagen. Visst, det funkar ju bra med gamla bilder då och då, men lite nytt måste det vara också mellan varven. Behöver även ha nytt till nästa uppdatering av hemsidan.

Upptäckte att jag räknat fel i gårdagens inlägg. Tre veckor är det ju kvar till Påsk om man räknar med den vi precis har påbörjat. Inte två som jag skrev, men jag ändrar inte i inlägget.

Kånkade hem tre tunga matkassar efter ett skönt och aktivt besök. Om det berodde på det eller på något annat, vet jag inte, men jag var och är fortfarande himla trött. Gick igenom posten när allt var inplockat i skåp och kyl, började bläddra i en katalog och höll på att somna sittandes vid köksbordet. Tänkte först ta ett vil i soffan, men satte mig här istället för att svara på mail och blogga och surfa runt lite.

Mailen är lite jobbiga att svara på just nu. Har ute på hemsidan om tid V.12, vilket både stämmer och inte stämmer. Vet egentligen ingenting om den veckan i nuläget, då jag väntar på besked och jag har gett fler samma förslag på tider och informerat om att om inte A kan så funkar det bra osv. Samtidigt dräller det naturligtvis in fler förfrågningar om den veckan. Ett litet virrvarr känns det som. Men ska försöka reda ut det innan jag lägger mig i natt. Kan ju i slutänden bli att jag inte har någon inbokad alls ha,ha.

Struntade i mailen och tittade på Schulmans show istället. Det kan vara rätt kul ibland. Den här gången var Bert Karlsson med och han kan ju liva upp med sin rättframhet.

Det här ringandet jag skrev om och som slutade efter jag bloggat om det. Helt tyst både i fredags, lördags och söndags och ingen ettrig signal på förmiddagen och inget missat samtal när jag kom hem idag. Började nästan andas ut. Men runt sex ikväll satte det igång igen. In på sidan någon tipsade om Vem ringde.se. Skrev i numret och visst, det var ju massor som blivit terrade av just det numret.

Återgick till Schulman och så ringde det igen. Ett nytt nummer. Men det gav inte utslag varken på den här sidan eller på Eniro. Nu har jag registrerat mig på Nix igen, fast jag tvivlar på att det hjälper. Vissa samtal släpper de ju igenom som marknadsundersökningar och samhällsinformation. När jag kollade runt på sidan bestämde jag mig för att ändra taktik. Jag ska svara. Står bla så här:

Callcenter använder idag en dator som ringer samtalen åt dem. Först när du svarar kopplas en säljare in för att fortsätta. Om ingen svarar registreras det bara som att man inte kommit i kontakt med dig. Därför fortsätter det att ringa tills du antingen svarar eller den aktuella kampanjen är slut.

Ett jäkla otyg är det, tycker jag. Suger ju energi att behöva prata med dem också. Suger energi gör det även att vänta på det privata mail som jag nu väntat på en vecka. Jag hatar att vara tjatig, men slängde iväg ett mail idag och har jag inget hört imorgon så skickar jag ett nytt. Det är en ganska viktig sak det här som jag inte vill ska dra ut på tiden mer än nödvändigt. Ni kommer att få veta vad det handlar om men inte förrän allt är klart.

Tar nog en paus nu en stund från datorn. Funderar på att kika på Håkans bar vid åtta. I brist på annat och för att jag är lite nyfiken. Sedan har jag en timma på mig att ta mig an mailen, innan Medium börjar. Får sova lite längre i morgon än idag. Gött.

5 kommentarer:

Benny sa...

Hejsan,jag tycker om korten du lägger ut på din blogg sida,jag fixade nix i går eftermidda när jag hem från arbetet,jag gick på grund av att jag hadde huvudvärk,o är hemma i dag också.Va nu rädd om dig,varma kramar Benny

Svenne sa...

Datoruppringning är ett gissel och dom företag som håller på med det respekterar oftast inte NIX.
Man kan aldrig värja sig mot allt men jag tycker ändå att Nix är bra.
Snygg bild!!!

Gretas Svammel sa...

Det är bra ...Benny...vila och låt kroppen återhämta sig. Jobbet klarar sig utan dig, tills du mår bra igen.

Gretas Svammel sa...

Nix är bättre än inget...Svenne

Jimmie sa...

Telefonförsäljare är en annan bra sida för att se vem som ringer.