söndag, mars 14, 2010

SOLEN GÖR UNDERVERK


Nej, så här tillbringar jag inte dagen idag. Tyvärr. Men kollade på förra årets inlägg runt den här tiden och 5 april satt jag ute i shorts i solen och njöt. Om två veckor är det 5 april igen. Påsk är det visst då också. Undrar om jag kan tillbringa årets påsk i en solstol ute i solen?

Jag fick i veckan se att de sålde påskris och tänkte att nu är de väl ändå bra tidigt ute. Men så sa besöket den dagen att det är tidig påsk i år. Nu har jag kommit fram till den veckan i almanackan och ser att april inleds med påskhelgen. Jag tycker inte det är länge sedan det var jul.


Men det är otroligt vilket underverk solen gör ute nu, med sin värme. Igår tog jag igen lite av fredagens soffpotatisdag och började med en promenad innan frukost. Detsamma gjorde jag idag. Igår var det fortfarande rätt mycket is här ute. Inte riktigt lika mycket som i onsdags. Idag när jag stegade ut runt halv tio var det mer asfalt än is. En enorm skillnad på bara tre dagar. Hämtade kameran när jag kom tillbaka för att dokumentera skillnaden. Det tog också fem minuter kortare tid att gå rundan idag mot igår, eftersom jag inte behövde sakta in lika många gånger idag för att ta mig över glashala isfläckar. Det tar sig, kan man säga.


Fick en hel del gjort igår och mycket blev struket från min lista. Ändå tillbringade jag ett par timmar med att konversera och diskutera med personen som dök upp på eftermiddagen. Tog det som en välbehövlig paus, istället för att störa mig på att jag blev avbruten i mina göromål. Innan denna paus hade jag till frukosten skummat klart en bok som länge legat på mitt sängbord. Den var inte så intressant tyckte jag när jag började läsa den, då jag tyckte mig kunna det mesta som det skrevs om. Men av princip vill jag inte ställa in en påbörjad och inte färdigläst bok i bokhyllan, så då brukar jag skumma igenom sådana böcker lite snabbt.

Nu var det säkert meningen (enligt min tro) att jag skulle det just som igår. Den fick mig att tänka till lite över min vana att ibland få dåligt samvete mot mig själv. Jag ska inte flumma till det, men i korthet handlar den om våra olika primärjag (tex auktoriteten och rebellen, som min kamp i fredags handlade om) och handlingsmänniska kontra existensmänniska och speglingar av vår omgivning. Mer psykologi än flum alltså och egentligen jätteintressant, men som sagt jag har läst så mycket om sådant, så boken har blivit liggande. Tills igår då.

En meditation på det och sedan ner i källaren med block och penna i högsta hugg för en inventering. Tre kolumner. Spara, kasta, sälja. Tyvärr blev kolumnen spara längst *ler*. Ska göra samma sak med grejer i lägenheten och med kläder och skor. Tänkte att det kan vara bra att ha de här listorna när huset fylls med en massa folk nästa helg. En del av sakerna kanske kan vara av intresse för några, typ värmefläkt, bogserlina, videokamera mm.

Innan den oplanerade pausen hann jag även med att rensa på skrivbordet och fixa ny pärm till privata handlingar, försäkringar, kvitton, garantier, deklarationer och dylikt. Numer är det ju bara privata handlingar, när företaget är borta. Känns faktiskt himla skönt. Efter pausen avslutade jag dagen med att städa hela lägenheten.

Upptäckte i morse när jag skulle gå ut att jag hade nattgäster. En av dem är nu iväg och jobbar, den andra sitter vid min skrivdator i köket och jag sitter här. Ska väl snart se vad huset har att erbjuda i matväg och sedan är det tvättstugan några timmar. Mellan maskinerna ska jag gå igenom vad som fattas till nästa helg och göra inköpslistor till veckan. Eftersom jag fick ändra en av de inbokade så blir det ingen ledig måndag i morgon, utan jag startar veckan med en återkommande känd person. Vilket jag tror blir en väldigt bra start.

4 kommentarer:

Hans-Erik sa...

Greta, visst är det skönt att våren är på G. Du ser ut att ha det skönt i solstolen.

Källarstäding är svårt. Jag brukar bara ha två kolumner. Släna och spara.

Gunnar sa...

Snart påske, ja da blir det kanskje en tur til Strømstad, he he .. !

Gretas Svammel sa...

Egentligen...Hans-E... skulle jag nog bara ha en kolumn, kasta. Nej vars, men har man inte använt saker på ett år så varför ha det kvar.

Gretas Svammel sa...

Det är väl något att se fram emot...Gunnar...*ler* när vårkänslorna spritter som bäst.