måndag, februari 08, 2010

TVÄTTA ELLER INTE TVÄTTA HÅRET det är frågan ikväll.


Jodå, visst blev det ett glas rött att smutta på och en stor bit Västgöta Kloster 10 % i går kväll när jag kramat hej då till ungdomarna. Under tiden jag smuttade på det så uppdaterade jag hemsidan. Nu börjar det kännas lite lugnt i planeten. Bloggen, hemsidan, skrivprojektet är avklarat. Nu fattas bara jobbsökeriet. Min föresats går helt åt skogen. Det finns ju för sjutton inga jobb att söka för en sådan som mig.

Hann att göra allt jag ville på datorn inklusive mailsvar, tills Köping började. Blev då ännu ett glas rött. Men sedan blev det bara vatten till Foyles War och efter det lite telefonsnack och sedan sängen. Har inte påbörjat någon ny bok ännu. Har ju mina självförverklingsböcker och faktaböcker att ta mig igenom först. Tänkte att jag ville göra det.

Idag är det en sådan där zombiedag igen. Kall inifrån och ut och ingen större lust med något. Ändå har jag fått en del gjort. Allt utom en sak på min görandelista och det jag inte gjort är att leta tänkbara företag att kontakta om eventuella jobb. Jag vet ju inte inom vilken nich jag vill jobba. Idag vill jag inte jobba alls *ler*. Men sökte iallafall två jobb. Alltid något. De kommer nog troligtvis att hitta på någon aktivitet åt mig, arbetsförmedlingen och det är väl inget jag ser fram emot direkt. Jag önskar det skulle ploppa upp en snilleblixt som ger pengar, så jag kan skippa allt det här beroendet, som det ju är att ha AF på sig.

Bokade tid till frissan gjorde jag också och hade sådan himla tur att det fanns tid samma dag jag ska till AF nu i veckan. Har haft en förpackning hårtoning ståendes länge i badrummet. Men fått för mig att inte tona håret förrän jag klippt av det lite och fått bort de risiga hårtopparna. Så få se om jag har lust i helgen att äntligen bli av med de gråa hårstråna (som jag hoppas bara jag ser *ler*).

Vad gäller hobbyn är det ingen ordning alls den här veckan. Fick ju för det första ändra den som var bokad när jag ska till AF. Föreslog dagen efter, men passade inte hans schema. Det känns inte kul alls att behöva ge återbud när någon varit ute i god tid och anpassat sin vardag för att ha möjlighet just då att ses. Känner mig nästan som en skurk. Fast här hade jag inte mycket val.

I morgon har jag en som jag ännu faktiskt bara ser som preliminärbokad. En ny långväga gäst som själv frågade efter tid just som i morgon, då han hade ärende i mina trakter. Dagen var då tom så det var inga problem. Tidpunkten skulle han återkomma till. Idag hittade jag ett mail att han ville ringa för att fråga en del inför morgondagen. Han har väl för sjutton haft en hel vecka på sig att fråga. Jag gillar inte att det ska vara så besvärligt att boka en tid. Nu händer det här i stort sett aldrig annars, så jag ska väl inte gnälla. Men jag sitter ju här och vet fortfarande inte om personen tänker komma eller inte. Han fick en och en halv timme där han kunde ringa. Fram till 19.30. Har jag inget hört till dess så får det vara.

Kl. 20.00 ska jag titta på Himlen kan vänta, hur det har gått för de som var med i serien när den gick. Jag såg inte alla avsnitt, men de jag såg var väldigt rörande, ledsamma men ändå anades positivitet. En utav de som medverkade orkade inte bekämpa sin sjukdom utan har vandrat vidare till sällare marker. Några kämpar väl fortfarande och en del har väl frisknat till. Tror jag alltså.

Om den här filuren som propsar på att göra en enkel bokning till krånglig bokning hör av sig, borde jag tvätta håret ikväll. Men eftersom jag inget vet och inte vet hur dags han tänkt sig komma om han kommer, så struntar jag i det. Hör han av sig och vill komma på eftermiddagen så hinner jag tvätta det i morgon. Annars får det vara otvättat helt enkelt. Duschar gör jag ju alltid på plats precis innan. Ifall någon nu förknippar hårtvätt med dusch ha,ha.

Jag hoppas nästan att han inte ringer innan 19.30, för det här stör och ruckar min mentala förberedelse och framförallt mitt behov av att ha allt under kontroll. Risken finns ju att han medan jag skrivit här har mailat tillbaka, att han struntar att ringa utan kommer si och så dags. Och då får jag väl gå och tvätta håret.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Wästgöta Kloster är just nu både min och kattens favorit!
Men vinet får hon inte ens smaka på, det räcker med att hon "snurrar" runt här ändå:-)

Gretas Svammel sa...

Ha,ha...Svenne...håll i glaset