söndag, februari 07, 2010

HADE VISST MYCKET ATT SKRIVA


Jag är fortfarande inte ensam, men nu tog jag med min nyttiga sojaröra och bänkade mig vid datorn iallafall. De som är här ligger helt utslagna i soffan ändå och tycker nog säkert det är skönt att jag sitter här så de slipper mitt tjatter. Jag har ändrat sojadrink till sojaröra nu *ler* för att få lite variation. Blandar sojamjölet med sockerfri youghurt istället för sojamjölk, fast har lite sojamjölk i också och blåbär och ingefära. Lite godare faktiskt, smakar inte så mycket mjöl.

Msn sidans väder bara ljuger. Jag har min stad framme alltid på sidan och i fredags visades en sol som på lördagen och igår lördag visades en sol som idag och idag visas en sol som i morgon måndag. Igår såg jag inte skymten av någon sol och inte heller idag. Få se om de prickar rätt i morgon.

Jag tog ändå en promenad med mina stavar igår. Rundan som normalt tar ca 50 minuter tog över en timma. Men det beror nog på snön och så tar det faktiskt lite längre tid att gå med stavar. Efter det blev det frukost ihop med ungdomarna som då vaknat till. Vanligt folk äter kanske lunch vid ettiden. Vi åt frukost. När de sedan försvann ett tag framåt halv fem styrde jag lite med papper och annat. Borde också ha rensat skrivbordet och stoppat in i pärmar, men helt plötsligt var det kväll.

Hade tv-n på lite i bakgrunden när det var melodifestivalsuttagning. De två som gick direkt vidare till Globen var faktiskt de enda som överhuvudtaget var något att ha. Själva framträdandena var också lite knepiga. Men det är min åsikt och det är ju frivilligt att glo på spektaklet. Fast är man nyfiken så är man. Dolph Lundgren lät som en röst i en tecknad film, men såg att han fått bra kritik. De gör väl så gott de kan och jag skulle inte vilja byta med dem. Programledarna alltså.


Gått i nyttighetens tecken hela helgen. Det här var mitt lördagsgodis. Slutade äta äpplen för ett par år sedan, då jag märkte att jag fick ont i magen varje gång. Men köpte i fredags några stora bumlingar och skar i bitar och det gick bra faktiskt. Nu däremot är jag lite smått sugen på ett glas vin. Det är ju söndag *ler*. Men jag väntar ett tag tills jag blir ensam. Tänkte då ta tag i hemsidan också.


Blev en promenad även idag. Kors i taket. Men när jag ändå var borta med tidningar, papper och glas kunde jag ju lika gärna gå en extra sväng. Fast det är ruggigt, trots att det bara är ett par minusgrader. Det var nästan så jag funderade på att lägga mig i ett bad när jag kom hem, men hade inte riktigt ro till det, så det blev en varm dusch istället.

Läste ledaren på Correns hemsida att de ska skärpa lagen vid så kallad grooming, när personer tar kontakt med unga för sexuellt syfte. Östgötapolisen har tydligen fått extra pengar för ett projekt de kallar Tindra där de genom ITspaning hoppas på att upptäcka de här personerna innan övergreppen sker. Nu kommer det säkerligen även att spanas på prostitution, tror jag. Hur som helst kan jag tycka att det här med lagar och strängare straff och nätspaning och hela baletten är att ta tag i problemet i fel ände och risken är stor att oskyldiga drabbas.

Läser man kommentaren till ledaren, så förstår jag att inte alla tänker som jag. Visst tycker även jag att det är fel när män av olika orsaker utger sig för att vara någon annan och lurar unga personer till ett möte, där de då förgriper sig på dem. Men att hindra sjuka, kanske onda personer genom ännu mer ondska, som jag kan utläsa i den kommentaren, är inget bra sätt. Nog borde det gå på något sätt med den teknik vi har, att hindra personer att registrera sig på olika sidor med falsk ålder och falsk identitet. Sedan är det viktigt att målgruppen, alltså de unga personerna blir medvetna om riskerna. Att det pratas öppet om det, diskuteras, informeras. Nu tar ju ofta ungarna på sig skulden och skammen själva och vågar inget säga av risk att bli betraktad som dålig. Att jaga eventuella förövare med spionprogram på nätet är att skjuta över målet. Vem som helst kan dessutom bli misstänkt. Jag förstår inte riktigt de som ställer sig bakom sådana här förslag. Men jag skulle vilja förstå.

Läser även om restauranger här i stan som blir av med sina tillstånd av olika anledningar. Skatteverket har gjort rassior. Det här är ju inget som egentligen berör mig, men jag har åsikter ändå ha,ha. Det är reglerna som är fel, anser jag. Iallafall i många fall. Jag kan tänka mig att det är lika svårt för en restaurang att få det att gå ihop som det var för mig. Visserligen är restaurangmomsen mindre än för mig, men alla andra avgifter för anställda. Om jag inte har helt fel, vilket jag kan ha, så får inte ett företag anställa någon för en kortare tid, utan att betala en massa avgifter hit och dit. Det här gör också att arbetslösa ungdomar och äldre med för den delen, inte kan jobba extra när det behövs som bäst. På något sätt känns det som att de slår undan benen på folk.

Reinfeldt, den lille räven, kör ju nu innan valet med löfte att sänka skatten för lågavlönade kvinnor. Har inte satt mig in i vad han egentligen menar, men om det är så, då är han väl ändå ute och cyklar? Bör inte alla lågavlönade ha sänkt skatt så det lönar sig att jobba? Oavsett om det är kvinna, man, transa, homo.

Gud vad jag kom igång nu. FN folket i Kongo som jag inte har skrivit av mig om ännu, struntar jag i att fundera mer på. Blogge skrev så bra såg jag. Läser ni hans inlägg så får ni på ett ungefär även mina åsikter i frågan *ler*.

Nu rör det på sig bland småfolket här, så ska avsluta detta (på väg att bli evighetslånga) inlägg. Så blir det när man inte har skrivit på några dagar. Har ni förresten sett golfbollarna med Tigers älskarinnor på? Smart ide *ler*. På tal om Tiger så måste jag säga att Elin är en otrolig människa. Nu trodde jag nog inte innerst inne att det skulle bli separation. Jag skrev det nog också i en kommentar då i början på denna historia. Men det är inte vem som helst som kan se så bakom handlingen som hon nu tydligen försöker göra. Jag hoppas verkligen det fixar till sig för dem, även fast det nog tar lång tid om ens någonsin, som man kan förlåta att bli så förd bakom ljuset.

Inga kommentarer: