tisdag, februari 09, 2010

EN SURFARDAG

Jag vet inte vad det är med min dator. Om jag har för många sidor uppe samtidigt, eller om den bara vill jäklas. Segt är det i vilket fall och mitt tålamod prövas gång på gång.

Tisdag. Klockan är halv tre på eftermiddagen. Inget inbjudande väder för en promenad, solen lyser fortfarande med sin frånvaro och håret är fortfarande otvättat. Innan jag började skriva bytte jag ut frukostmuggen mot en äcklig banan som låg och skräpade i fruktskålen. Gick förbi hallspegeln på tillbakavägen hit och fick då för mig att knäppa några kort på mig och min banan, för att ha något roligare än en fågel att pryda det här inlägget med.

Varför jag tänkte ha en fågel? Jo för att jag när jag gått upp idag och satt och morgonfilosoferade (= försökte vakna till) på toaletten så hörde jag fågelkvitter utanför fönstret. Det var så himla mysigt. Fick verkligen en föraning om att snart, snart är det vår.



Vaknade av sms pip från mobilen idag och gick upp direkt utifall det var tjommen som aldrig ringde igårkväll. Men det var det inte. Det var en annan tjomme *ler*, en inte lika krånglig tjomme. Raderade någrade missade samtal. Folk ringer fastän det klart framgår på hemsidan att jag aldrig svarar. Men hoppet är ju det sista som lämnar oss, sägs det. Om något av samtalen var från krångelpellen vet jag inte, för det var inget meddelande lämnat från något av samtalen.

Kollade sedan mailen det första jag gjorde, för jag mailade krångelmannen sent igår då han aldrig hörde av sig och förklarade mitt ställningstagande. Att jag måste veta minst dagen innan om det blir något möte eller inte, så att jag vet vad jag ska ställa in mig på och att tiden som idag då inte längre var aktuell. Men det fanns inget mail från honom, så då har jag inget dåligt samvete längre. Men nyfiken förstås på vad det är för en person. Kanske är en kanonkille, som vill men inte vågar. Synd eftersom jag är den snällaste man kan tänka sig ha,ha.

Blev således en ledig dag även idag. Fast den har jag väl inte tagit till vara som jag kanske borde ha gjort. Har mest suttit och degat här vid datorn och surfat runt på alla möjliga sidor. Ska jag någonsin kunna minska midjemåttet får jag snart ta och ändra mina vanor eller ovanor. Men jag har väldigt lätt att skjuta fram saker tills då eller då eller då. När sedan detta då kommer, då har jag inte lust, eller har inte tid, eller inte råd *ler*. Tror inte att jag är ensam om det här beteendet.

Hittade en artikel om en studie i vindrickning. Ja, det är ju inte så originellt förstås. Ena stunden är det bra, i nästa dåligt. Men den här är gjord av en kille härifrån. Han har tidigare gjort en studie om kost och bytte ut sin lunch mot jordnötter. Inte som bantning utan för att se vad som händer i kroppen. Hände ingenting, mer än en del positiva saker.

Likaså blev det då med den här studien som pågick i tre månader. Kvinnor fick dricka 1½ dl vin per dag och männen 3 dl. Jag dricker 2 dl, fast inte varje dag. Mina glas rymmer 1 dl och det blir ofta två sådana. Kolesterolet sänktes, levern tog inga skador (vilket jag trodde den skulle göra) och man gick inte upp i vikt, vilket jag också trodde att man gjorde. Han slår hål på en del myter den här killen. Det är lite kul.

Surfade också runt i hopp om att hitta någon bra ide i försörjningssyfte. Hittade en sida Driva eget.se. Fann ingen ide för mig, men läste att nuvarande regering tänkt slopa revisionsplikten, fast nu skjutit fram det. Hade jag ingen aning om. Men verkar lite knas i mina ögon. Men det är bara i mina. Jag är ju inget proffs i företagande precis *ler*. Jag skulle aldrig ha klarat mig utan revisor.

Hittade en artikel som gav mig något iallafall. Om fyllnadsinbetalning. Jag tänker ju fyllnadsinbetala nu innan deklarationen för att täcka upp höstens intäkter. Enligt skatteverket räcker det att jag gör det innan maj. Jag kanske fattar den här artikeln helt uppåt väggarna, för här står att det rekommenderas innan 12 feb, fast att man kan strunta i det eftersom riksbanksräntan är så låg. Ja, ja det kanske inte är så intressant för andra än mig själv. Jag ska ändå ta ett snack till med skattemyndigheten. Skrev ju ned det viktigaste sist jag var där, men en sak som jag tror att hon sa, har cirkulerat i tankarna. Att man kan ha verksamhet, inte hobby, fast man behöver inte ha F-skattsedel. Jag gick inte in djupare i det då, eftersom det var mest hobbyverksamhet och dess regler jag då var ute efter. Men nu dyker det upp titt som tätt i huvudet. Ska kolla deras hemsida först, för jag kan ju ha fattat fel.

Ja, det är mycket man kan fördriva tiden med, när man inte har lust att ta tag i något vettigt *ler*. Mycket skit och mycket intressant hittar man på det stora internet. Om jag hittat företag att fråga om jobb hos? Det är inte så kul, så det har jag förträngt idag. Det får bli en dag när jag är mer på hugget.

Nu ska jag nog iallafall ta en paus från datorn. En liten paus, eller kanske en stor. Det beror på vad jag hittar på att göra. Först ska jag nu tvätta av håret. Nää, först ska jag gå ner och kolla i postboxen. Det är post från två dagar och troligtvis tar jag då samtidigt, innan det blir mörkt en kort tur med stavarna för att få igång musklerna. Sedan tvättar jag håret och letar efter något ätbart i skåpen. Morgondagen blir en mer vanlig dag som innebär en sväng bort till min lilla oas. Det är aldrig fel.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Finns ju andra "bananer" att stoppa i munnen, dessutom färdigskalade!
Förlåt, men kunde bara inte låta bli:-)
Kraaam

Gretas Svammel sa...

Inget förlåtande här...Svenne...hade ju inga andra bananer tillgängliga idag. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg sa *ler*.