fredag, februari 19, 2010

STADSBESÖK MM

Det är bäst att ni håller er hemma i helgen *ler*. Själv har jag inget planerat som måste ske utanför dörren. Men jag blir inte riktigt klok på varför jag, som alltid är en ovanligt eller vanligt lugn person, fortsätter att känna en inre stress. Gick och tänkte förut i dag på hur kort den här helgen är. Fast den är ju inte kortare än förra och jag är ledig på måndag som vanligt numer. Ändå känns det som att jag inte ska hinna med. Lurig känsla det där. Skulle vara skönt att åka bort ett par dagar och byta miljö. Men är väl inte riktigt läge för det just nu.


Igårkväll fick jag iallafall i färgen, som väl stått i badrummet snart två månader, i håret. Bara en sådan simpel sak kan kännas som att en sten (visserligen liten, men ändå en sten) föll från axlarna. Inte riktigt likt mig, så är väl därför jag tjatar om det. Satte på tv-n för hittade en tänkbar film att se på trean om en 40-årig tjej som blev tillsammans med en 27-åring. Hamnade mitt i filmen och lämnade soffan i pausen och sedan gick tv-n för sig själv i rummet. Den var inte tillräckligt intressant för att få mig att ha ro att sitta kvar. Men en replik fastnade och den tyckte jag var bra. Bästa sättet att komma över en man är under en man. Det stämmer väl?


Idag hade jag satt klockan på halv åtta för skulle vara i stan rätt tidigt. Men vaknade innan av att det plogades för fulla muggar utanför fönstret. Jag låg där i sängen och såg framför mig hur ovädret hade dragit fram under natten och att snön låg i meterhöga drivor och att jag kanske skulle slippa behöva ge mig ner på stan. När jag sedan efter en stund tagit mig ur sängen och dragit upp persiennerna såg det ut precis som vanligt. 7 minus visade termometern. Då, sedan sjönk den väl någon grad under dagen.

För första gången på länge när jag varit ensam, åt jag frukost vid köksbordet. Kanske till och med aldrig gjort det här, i den här lägenheten. När det är folk här sitter ju alla runt köksbordet, men ensam sitter jag antingen vid datorn eller i soffan och någon enstaka gång tar jag med frukosten till sängen. På sommaren balkongen förstås. Jag vill ha sommar nu.

Idag hade jag inte tid med någon dator utan skyfflade in en knäcke och sörplade i mig lite kaffe tittandes ut på ett vitt landskap. Mötet på AF som då var anledningen till besöket på stan gick lätt som en plätt. Den här damen visade sig från sin allra bästa sida och var riktigt trevlig. Mötet var beräknat att ta en timma, men vi var klara efter en halv och det startades på ett ungefär när det skulle, vilket är rätt viktigt för mig. Min tid är lika viktig som andras och så tänker jag också när andra ska komma till mig. Nu hade jag den här gången ingen annan tid att passa, men en bestämd tid är en bestämd tid.

Iallafall så blev jag lite klokare vad gäller program och hitan och ditan. Jag ska tydligen fylla i och skicka in till FK varje månad och jag ska få en coach. Halleluja *ler*. Vi kan coacha varandra, tyckte jag. Jodå, hon förstod humor och hon tyckte att jag verkade framåt och att jag visste vad jag ville så trots att jag hade min pärm med mig, behövde jag aldrig ta fram den. Hon svalde allt jag sa. Har jag måntro en dold talang? *ler*. Jag har rätt att få aktivitetsstöd i 450 dagar och jag ska naturligtvis inte söka de jobb som jag inte har kvalifikationer till.

När jag kom hem runt halv ett hade jag ett brev från facket i min postbox. En sådan jäkla tur att jag skrev till dem fast jag nog tyckte det var skit samma eftersom jag är utförsäkrad. Men tack vare det så får jag en hundring mer om dagen. De skulle kontakta FK stod det. Det är ju småpengar egentligen (kan man ju tycka när man har en hobby som jag) men ändå. En hobby är en hobby och inget mer. Jag var lite väl optimist när jag skrev att stödet skulle täcka hyran, men med det här påslaget på 100 kr/dag gör det kanske det. Jag har inte räknat på det.

För att återgå till hobbyn, så tack vare den kunde jag sedan efter mötet inhandla lite saker jag ville ha. Sist var det hälsokost, kjol, akvarellfärger, vin och nagellack. Nagellacket var suveränt, det sitter än. Idag var det förutom lite matinköp på Hemköp som inte blev av igår, då jag inte skulle hem direkt, ännu ett nagellack. Rödare denna gång. Avkomman tyckte det förra var mer orange och det hade hon nog rätt i. Även en ögonskugga. Jag som aldrig använder det?? Men den var billig. Är det typiskt kvinnligt måntro? Sedan stegade jag ner på Claes Ohlsson och inhandlade ett bordstaffli, mitt gamla golvstaffli var trasigt och det kastade jag när jag flyttade hit. Vidare blev det dukar och acrylfärg och lösning till färgerna.

Acrylfärg är också lite nytt för mig, men det är ungefär som oljefärg fast torkar snabbare och är vattenlösligt. Fick i julklapp några tuber av komplementfärgerna, men nu köpte jag ett helt set. Få se i morgon om jag testar. Jag tror ju att om jag bara börjar så kommer mitt inre att stillas. Målning är ju mediativt, det gäller bara att få ron att börja. Jag får väl ta med mig alltihop till ettan annars, där lugnet sköljer över en så fort man kliver över tröskeln. Söndagen tänkte jag starta vid skrivdatorn och få lite gjort där.


Sedan var det då semla. Var inne hos en bekant och störde hennes jobb. Tänkte att vi kunde ta en fika ihop så jag fick sällskap med min semla. Kom på att förra årets enda semla intogs på kafe med en bekant. Nu blev det inte så, utan jag köpte min semla och tog med hem. En wienersemla. Äter man bara en semla om året, då kan man gott unna sig det, tycker jag.

Halv ett var jag hemma med allt pick och pack. På med kaffe och på med datorn *ler*. När kaffet rann ned försökte jag fota mig med semlan. Pallade upp kameran på hatthyllan i hallen och knäppte av kort efter kort. Jag menar att jag hade lite svårt, ifall jag inte skulle ställt mig på en stol, att se vad jag egentligen fotade. Det blev spegeln, det blev målarkartongen, det blev halva mig, det blev bara en vägg osv. Men jag fastnade någorlunda på två, så ego som jag är så lägger jag in båda, men med kamoflerad bakgrund.


Fick samtal under tiden jag skrivit . Jag får sällskap till Lets Dance utav en avkomma, så den där halva vinflaskan får nog vara till söndagkväll, eller måndag, eller tisdag. Söndagkvällar brukar ju suget sätta in. Just nu är jag mätt utav semlan som slank ner hur lätt som helst, utan att jag tog bort hälften av grädden, som annars är brukligt när det gäller mig.

Kan ju tipsa om Kalla Fakta på söndag, som då tar upp sextrafficking. Nu får ni liksom jag hålla oss inomhus, skapa lite lugn och ro runt oss och ha en skön helg.

6 kommentarer:

Svenne sa...

Gillar vad du skriver!
Kraaam!

spinglover sa...

.......hur kommer man över en kvinna?

Gretas Svammel sa...

Tack..Svenne

Gretas Svammel sa...

På samma sätt..spinglover..som man kommer över en man.

Benny sa...

Hej semlan såg god ut,Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Den var god också..Benny...himla god.