söndag, februari 21, 2010

HELGEN I STORT

Här sitter jag då här igen och känner ett relativt stort lugn. Det dåliga samvetet försöker att knacka på, men det är så tysta knackningar så jag kan slå dövörat till. Solen skiner och gnistrar över ett någorlunda rent och vitt snötäcke. Temperaturen har gått från -13 till -9. Jag borde ju ta tillfället i akt och gå ut för att fylla på solenergi. Det är det som knackar på lite försiktigt. Men jag har en känsla, eller jag vill i allafall tro att det här är de sista snöiga och kalla dagarna denna vinter. Nu kommer solen att visa sig mer och mer och både smälta bort snön och värma oss människor. Kul ändå för alla sportlovslediga att äntligen få en vit sportlovsvecka. När inföll det senast?


Fruktsallad och glass bjöd jag min avkomma på i fredags till Lets Dance. Men det är inte så kul längre det programmet. För mig är det ett tävlingsprogram i dans för mer eller mindre kända personer, där utveckling, engagemang och genomförande står i fokus. Jag har lite svårt att förstå hur någon spillevink, som säkert är en jättetrevlig person i sig, kan sova gott med vetskapen om att dennes armfladder slår ut någon annans kämpande och engagemang. Men jag vet också att det inte är hans fel, men om han ber om att bli utröstad som Brandeby gjorde, så kanske folket förstod det tokiga i att rösta på honom. Åker han inte nästa fredag så kan de lika gärna göra om programmet. Sämst dans vinner.

Det var en liten parentes och fler lär komma *ler*. Antal besök ökar ständigt och jag beundrar er som orkar läsa mina långa haranger. I går var det ju som väl alla vet inneväder, utom för min avkomma och dennes kärlek som jobbade hela helgen. När avkomman åkte iväg vid middagstid, tog jag fram mina målar attiraljer. Först testade jag akvarellfärger för första gången. Motivet var en bild som kommit till mig i en dröm för sex år sedan. Det var rätt kul att måla akvarell, men det är ju en viss teknik som man väl lär sig efter hand. Jag gjorde ytterligare en med motiv som kom till mig i en meditation för flera år sedan. Men den kastade jag sedan, just för att jag inte lärt mig tekniken. Det går liksom inte att fylla i efteråt som med olja.



Jag var bara tvungen att även testa akrylfärgerna. Men det var svårt. Jag tror att jag gjorde helt fel då jag blandade ut färgen med lösningsmedlet jag köpte. Jag vet inte, fast jag tror att äldsta dottern brukar ha vatten att blanda med. Delar av motivet tog jag från en bok och resten hittade jag på. Jag ville ha något färgglatt och tanken var att göra hela tavlan i olika nyanser rött, så jag grundade duken i ljusrött som blev rosa ha,ha. Sedan såg det så väldigt blekt ut, så jag målade bara på som jag kände för, så nja. Inte blev det så som jag tänkt mig riktigt. Jättesvårt tyckte jag att det var med akryl. Det gick liksom inte att måla över utan att underlaget syntes igenom och det kan ha att göra med lösningsmedlet. Tror jag.


Jag var nästan säker på att avkomman skulle dyka upp efter jobbet, men hon väntade in kärleken och tog sig via bil i sakta mak till landet där de hade ett helt hus att husera fritt i. Tydligen var alla bussar inställda och de flesta tåg. Detta trots att det här ovädret inte kom som någon överraskning. Måste säga att här i mitt område sköter de plogningen suveränt, även om det inte alltid är kul att vakna till ljudet av plogen. När avkomman åkte igår såg hon fyra stycken plogbilar på väg till bussen, i stan ingen och det var helt oplogat. Så det är väl inte lustigt då om de måste ställa in tätortsbussarna.

Idag tog de sig i samma sakta mak via bil in till stan och avkomman gjorde mig sällskap under förmiddagen. Idag gick bussarna som vanligt igen och när jag blev ensam så placerade jag mig då här en stund. Planeringen annars för dagen är att se det här med media bluff eller sanning i 4+ halv tre. Efter det ska jag sätta mig vid skrivdatorn tills Kalla Fakta börjar 19.30. Handlar idag om sextrafficking så därför är jag lite nyfiken, trots att det är för tidigt för mig att ta kväll halv åtta. Kanske öppnar jag någon bönburk eller kikärtor och stoppar i mig under tiden.

Lite "skönhetsbestyr" efter det. Fotbad och kanske ett glas rött. Prova det senast inhandlade nagellacket och avsluta som vanligt på söndagarna med Foyles War. Det bästa med söndagar är att veta att man är ledig dagen efter. Söndagar är speciella *ler*.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej Kan inte du måla av mig? jag tror att du blir lika berömd som picasso,Kram Benny

Gretas Svammel sa...

Ha,ha du...Benny...tro kan man alltid göra.