måndag, februari 22, 2010

KALLA FAKTA och DAGEN I DAG

Nä, nu vill jag inte göra mer. Nu vill jag sitta här och skriva blogg och läppja på lite rött. Så tänkte jag för en timma sedan cirkus, när jag stod med droppande, nytvättat hår och tittade på en hög på bänken i badrummet som ska handtvättas. Timmen som förflutit från nämnda tanke till nu bara försvann när jag skulle leta fram en sommarbild på den externa disken. Förde över några extra bilder att ha som reserv hit. Allt från -06 till -09. Fick också för mig att ha en bild till länken till you tube med oss sexpratare. Ska se sedan om det funkar. Högen i badrummet ligger alltså kvar precis som den nu gjort i snart två veckor.

Varför sommarbild mitt i smällkalla vintern? Jo, just därför att det är skitkallt och för att det är vinter med snö så långt ögat kan se och mörkt och trist. Jag vill ha sol och värme NU. Hade jag haft råd och möjlighet, alltså inte varit arbetssökande med tvång att stå till arbetsförmedlingens förfogande och haft en buffert som jag inte visste vad jag skulle göra med, då hade jag tagit första bästa restresa och åkt iväg själv. En vecka med sol och värme och jag skulle nog vara en annan människa. Kanske är det sånt som kallas flykt och att lura sig själv *ler*. Kanske, kanske inte. Jag är iallafall himla trött på vintern. Säkert ni också, några iallafall.

Något vin blev det inte igår, det är därför jag nu i kväll sitter med gott samvete och smuttar samtidigt som jag skriver strunt här. Blev så otroligt hungrig när jag satt igår vid skrivdatorn, innan Kalla Fakta. Hittade efter mycket riv i frysen en halv pizza sedan vi sist åt pizza här. Visste inte om jag hade ätit upp den, eller om någon unge ätit upp den, eller om den fanns kvar. Men den fanns kvar i en väldigt isig påse. Osäker på om den ens var ätbar. Men efter att ha pillat bort den mesta isen och värmt den i mikron var den riktigt god.


Mätt blev jag och därmed försvann suget efter vin. Hittade en pocket när jag ordnade till i bokhyllorna förra hegen som jag inte läst, så struntade i att skriva mer utan la mig i soffan och läste. Det här är en så kallad vandringsbok som jag totalt glömt bort. Men nu har jag snart läst ut hela och kan låta den vandra vidare till nästa läsare. Den var faktiskt riktigt bra.






Skrämmande historia som berättades i Kalla Fakta. Fast alla vet ju att det förekommer, men det är väldigt lätt att skjuta det ifrån sig. Det som egentligen upprör mig mest är att människan bakom denna tjejs helvete bara fick 6 månaders straff och då inte för det hon borde straffas för, människohandel, tvång och frihetsberövande, utan för koppleri. Utan samtal med proffesionell terapeut och faktiskt anklagade för att ha vistas illegalt i landet, så skickades tjejen och kompisen tillbaka till hemlandet. Där ingen fanns att prata med. Bedrövligt är bara förnamnet.

Nu var det här i Danmark där prostitution är legalt, men samma sak händer även här. Legalt eller inte spelar ingen roll. Vem hjälper tjejer som utsätts för något så här vidrigt? Regeringen har ju bestämt att öka resurserna för att komma åt sextrafficking, men jag är osäker på vad det egentligen innebär. Man hör och läser diskussioner om att om det vore legalt skulle det vara si och om inte så osv. Jag har min åsikt klar, men om den är realistisk vet jag inte. Men sexköpslagen med förbud till sexköp gör varken till eller från i sådana här fall. Det här handlar liksom inte om prostituion så som jag ser på prostitution. Det här är att frånta en människa allt och tvinga henne eller honom till handlingar som sätter spår för livet. Men med vår attityd och tabu och förbud så kan det inte annat än gynna organiserade ligor.

Det är väldigt lätt att tappa tron på människan, när man ser sådant här. Vilken normal person som helst borde väl vid besöket upptäcka att tjejen inte mår bra. Ändå pumpar de på för att få sin tillfredsställelse och skiter totalt i tjejen. Vilka är de som gör så? Finns de i min kundkrets? Jag har svårt att tro det, men säker kan jag inte vara. Finns de på sexforumet? Ja, absolut. Det är mycket skriverier om falska bilder. Jag kan inte låta bli att fundera om dessa tjejer med falska bilder som får skit överallt, egentligen är tvingade tjejer där någon annan skriver annons, gör hemsida, letar bilder mm. Hur observanta är unga killar som vid kåtslaget tappar allt förnuft? Ja, inte bara unga kanske.

Det finns mycket jag skulle kunna skriva om det här, men lämnar det. Men ska ni betala för att få en skön stund så försäkra er om att tjejen som erbjuder det, gör det av eget frivilligt val. Det borde inte vara så jäkla svårt. Själv skulle jag ha väldigt svårt att vara intim med någon utan att vi har en kommunikation med varandra. Överhuvudtaget om man betalar till någon annan än tjejen själv, så borde varningsklockor ringa högt och ljudligt. Det borde helt enkelt inte vara så jäkla svårt att undvika misstänkta fall och att då anmäla misstanken till polisen. Hellre en anmälan för mycket än en för lite, för då kan det vara för sent. Hur kul är det att knulla med någon man inte kan kommunicera med och som bara ligger och väntar på att du ska bli klar?


Nu lämnar jag det. Fotbad, nagelvård och pedikyr i mellanakten till Foyles War. Klockan tolv låg jag i sängen med boken i högsta hugg. Vet inte när jag somnade, men vaknade runt elva idag. Under frukost och datastund skymtade jag solen lite, så bestämde mig för att ta en promenad trots den bitande kylan *ler*.

Men innan jag kom så långt hade solen försvunnit. Jag tänkte posta lite brev samtidigt till facket och FK. Jag vill ju ha kopior på allt jag skickar iväg för att samla i min pärm och eftersom det sista jag skrev ut knappt syntes, så skulle jag byta bläckpatron. Ja, som ni väl vet så köper jag hem så fort jag öppnar det sista av något, så jag har både svart och färgpatron i kylen, eller hade. Nu har jag slängt den svarta. Det var lögn att få till det här bytet, som annars går lätt som en plätt. Den klickade på plats men skrivaren uppmande mig att kontrollera den högra patronen. Fem- sex gånger upprepade jag manövern, tills jag insåg att det inte skulle fungera.

Det var rätt patron men antagligen för stor och inte gjord för min skrivare, så jag satte dit den gamla igen och skrev ut de kopior jag skulle ha. Den nya som inte fungerade kastade jag. Jag vet inte vad som går fortast nu, att skicka efter nya eller att vänta tills jag ska till stan nästa gång. Jag tror att jag skickar efter. Färgpatronen jag har i kylen är antagligen också för stor. Det lustiga är att det blev skapliga kopior igen av den gamla.


Tjugo minuters promenad ungefär. Trots dubbla vantar så började jag frysa om fingrarna de sista fem minutrarna. Men lite hade jag väl fått igång kroppen iallafall, så körde lite armgymnastik med ett gammalt gummiband jag har. Hade sedan inte lust att fortsätta med ben och mage, utan bytte sängkläder i min säng. Varje kväll jag lagt mig har det känts som att sängen ska ramla ihop och jag har tänkt att i morgon ska jag dra åt benen. Men icke blir det ju så. Fast idag gjorde jag slag i saken. Dokumenterat med bild *ler* enkom för bloggen. Här syns även mina lena barnhälar (nästan) efter gårdagens fotbad och nya nagellacket.


Sedan blev det ögonbrynsplockning, peeling, ansiktsmask och hårtvätt. Duschen får vänta tills imorgon. Ja och för att då avsluta med det jag började med. Ögonen föll på högen som ska handtvättas och "nä, nu vill jag inte göra mer idag".

Morgondagen hade jag planerat in som förr så att jag skulle vara kvar ett tag i ettan. Mest för att få tillbaka mitt inre lugn. Jag hade en vanlig massage och en hobby inbokad. Nu blev det återbud på hobbyn och att ge sig iväg för 300 känns ju så där. Men det är ju för mig det känns så. För den som får massagen kan det vara guld värt. Jag kan iallafall hoppas att så är fallet.


Det tog visst sin lilla tid att skriva idag. Nu ska gå ut och se om jordgubbarna jag hällde upp för upptining är tinade. Jag har garderat mig och har två paket till i frysen *ler*. Tänkte ha de här och peta i mig till Medium ikväll, men de är nog slut då. Påfyllning av glaset som är alldeles tomt nu och mailsvar står på tur.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta vilka fina bilder du har på din sida,en tradition för mig är att läsa din blogg varje dag.Nu får det bli varmare,i lördags var jag o hämtade min cykel på jobbet,lämnade den kvar efter vårat möte på jobbet,det snöade mycket så jag fick skjuts av min jobbarkompis.Jag fick en promenad när jag gick till arbetet i lördags sen gick jag hem med cykeln,gick inte att cykla cykelvägen var ej plogat.Ha en fortsatt bra vecka ,Varma kramar Benny

Gretas Svammel sa...

Det gläder mig...Benny...att du läser mitt svammel.