söndag, februari 14, 2010

SÅ HÄR BLEV DÅ HELGEN + MMS

Ja, helgen är ju inte riktigt slut ännu. Några timmar återstår innan en ny vecka gör sitt intåg. Men ni kanske vill veta om det blev som jag hoppades, om jag gjorde det jag tänkte osv. Vill ni inte veta, så får ni väl sluta läsa helt enkelt.

Men först vill jag säga, att jag har fått ett par mail om att det tydligen inte gått att få fram mail till mailadressen till Rose Alliance. Jag vet inte om det bara varit tillfälligt, eller om det kan bero på att man inte skickat från en vanlig mailadress . Jag själv har inte testat nu, men förra veckan var det inget problem. Är det fler som haft problem får ni gärna maila mig. Min mail har ni i min profil här på bloggen.

Så, över till helgen. Det är ju inte så, fast man kan tro det ibland, att jag har något avtal med mina läsare, att jag ska redogöra för vad jag gör *ler*. I bloggpresentationen står att jag skriver om min vardag. Fast eftersom jag gillar att skriva, så blir det även om helgerna och även om de kan vara ganska innehållslösa så tycker jag om att dela med mig (av en del) . Det är ju också ett sätt att få lite kött på benen om vad jag är för en människa.

Ni kanske tror att jag tvättar idag? Jag brukar ju göra det varannan söndag. Men ibland tar inte folk bort sina tvättlås och då får jag boka en annan passande dag. Jag bokar ju med två lås och då blir det en månad framåt med varje lås, därför tror jag att folk inte tar bort sina lås. Att de kanske till och med glömt. Så tvättade gjorde jag igår eftermiddag. Skit samma för mig om det är lördag eller söndag, bara det inte är i veckorna.


Vad gjorde jag mer igår då? Sov till fem i tolv. Ändå var jag i säng runt ett på natten. Men jag behövde väl sova ut helt enkelt. Frukost tillsammans med en bok som blev utläst. Har två kvar, men är bara några få sidor kvar i dem. Det här är alltså de där faktaböckerna jag kallar dem för, som ligger lite överallt och som jag läser ett stycke nu och ett stycke då i. Det är inte självhjälpsböcker, vilket jag kan ha lite svårt för. Men för att använda ett osvenskt ord..typ open mindedböcker och psykologiböcker. Jag kan bli nyfiken på en titel och tänka, det där vill jag veta mer om, eller hitta en bok av en författare jag känner till och läst förut och tyckt varit givande. Ibland är det bra och jag får nya insikter, ibland är det saker jag redan vet.

När boken och "frukostkaffet" var slut, var det ett par timmar knappt kvar tills jag skulle ut och ladda maskinerna. Då tog jag itu med bokhyllorna. Flyttade ner gamla böcker längst ner och gjorde plats, så att alla dessa som jag kallar faktaböcker (som har en förmåga att bara bli fler och fler) samsas på samma plats, hyllorna under varandra och i samma bokhylla. Sorterade bort en del gamla pocket. Jag gillar inte pocketböcker. Fick då en halv hylla tom för vanliga skönlitterära böcker och en halv hylla för att fylla på med faktaböcker. Nästa steg blir ytterligare en hyllsession.

Det här är mina olästa böcker, både fakta och skönlitterärt. Ja, det här tog ju sin tid *ler*. Blev klar när det var dags att gå ut och tömma de första maskinerna. Inga ungdomar dök upp och ingen annan heller. Pratade med den som oftast är här, så visste att det var lugnt från det hållet. Hade även ett annat rätt fantastiskt samtal, eller det jag fick veta var fantastiskt. Men ska jag dra det här så kommer jag dels ifrån ämnet och dels blir inlägget längre än nödvändigt. Långt blir det nog ändå ha,ha.



Hade tv-n på även denna omgång av melodifestivalen. Lika oförstående som sist. Är det musik som nutidens generation gillar, eller är det fler än jag som tycker det är konstiga låtar? Inget fel på Dogge, jag tror han är en väldigt sympatisk person, men skulle typ hans låt "hippare hoppare" överhuvudtaget ha en chans. Är hela kittet bara ironi och skoj och går ut på att inte vinna? De som gick vidare direkt, var hurra, hurra, precis som sist, de som jag själv ansåg var värdiga att gå vidare. En del spinner ju vidare på förra årets operatema, som alltså inte går hem hos mig.

Hur som helst så sprang jag ju då och då ifrån för att ta hand om min tvätt. Hade inte riktigt ro att börja måla med akvarellfärgerna, som jag egentligen tänkt att göra under tiden melodifestivalen gick i bakgrunden. Jag åt lite, läste lite, lyssnade lite. Lördagkvällar är ju, enligt mig, värdelösa tv-kvällar. Fast de som är sportintresserade har väl sitt lystmäte nu. Jag är alltså inte det. Tittade lite på filmen om killen som var oskuld. För löjligt för mig. Tittade sedan lite på filmen om Jane Austin. För långsam. Men efter lite zappande blev det kanal 8, Law&Order och efter det (som inte stod i tv-tidningen) Brottskod försvunnen. En natt i soffan som jag skrev om i förra inlägget, blev det inte i fredags, men däremot igår. Somnade med tända ljus och lugn musik på stereon.

Sov inte så jättegott faktiskt, trots att insomnandet var skönt. Hade satt klockan för säkerhets skull på halv elva, för reprisen på Skavlan började kvart i elva. Men vaknade redan kvart i tio. Efter fukost tillsammans med Skavlan skulle jag blåsa ut ljusen. Normalt böjer jag mig bara fram och blåser ut. Idag fick jag för mig att ta till mig ljuslyktan i glas för att blåsa. Tur att lyktan var en bit högre än ljuset, annars hade stearinet farit ut på både matta, soffa och bord. Det var varmt vill jag mena. Men det är lustigt hur lång tid det ändå tar för synapserna att tala om för hjärnan att det är varmt. Man tar ju liksom inte bort handen direkt. Jag hann att ta tag i glaset, lyfta det och flytta det närmare mig en bit, innan jag snabbt lät det falla ner på bordet igen.

Förbannade såklart min dumhet, men tyckte inte det var så farligt, så väntade tills jag kände att det gör ju sjutton ont innan jag spolade kallt vatten på tummen. Vet inte om det syns på bilden *ler* hur ont det gjorde. Nu är det okej.


Det här programmet på TV4+ om medier som tävlar, som jag nämnde någon gång att jag råkat se, har jag fullständigt glömt bort. Tills idag då jag bläddrade lite i tv-tidningen efter att Skavlan slutat. Aha, tänkte jag, då ska jag se det idag iallafall och jag hinner ganska lagom att ta en promenad innan. Nu blev det en ganska kort promenad med stavarna. Solen kämpade tappert med att tränga igenom, utan att helt lyckas. Då. Lite senare när jag var hemma, skingrades molnen en stund och den lös rätt fint. Men då ville jag ju inte ge mig ut igen.

Istället knäppte jag då på min kära dator. Inser ju att något är fel, när man nästan får abstinensbesvär efter en enda dag utan. Fast den här dagen som jag bestämt ska vara datorfri går hur bra som helst och det är också ganska skönt och befriande. Jag går inte ens in i rummet där datorn finns. Men så när dagen efter kommer och jag vet att det är fritt fram, då kommer suget. Hade det inte varit för Skavlan så hade frukosten intagits här.

Bilderna jag tog i fredags i ettan blev inte så bra. Jag behåller fem av fjorton. Det räcker iallafall till för att fylla ut marsbilderna. Till aprilbytet vill jag nog ha lite mer vårliga bilder. Just nu är det lite svårt att tänka sig vår, även fast det är det enda jag längtar efter nästan. Jag är lite rädd för att det bara ska säga plopp. Från ena dagen till den andra så slår björkarna ut, jeans byts mot shorts eller kjol, stövlar mot sandaler. Jag hoppas inte det blir så. Jag vill ha och känna alla nyanserna. Tussilago, snödroppet, fågelkvitter, vårlukten.

Det blev som vanligt långt. Snart dyker en kompis upp, fast för mig mer en bekant. En tjej från de där fikamötena jag skrivit om förr. Jag kunde liksom inte hitta på någon undanflykt när hon ringde och frågade om hon kunde titta förbi. Mycket tjatter lär det bli, men halv nio får hon vara tyst (om hon är kvar då) för då ska jag se Köping.

Just det. Många firar ju den här dagen. Inte jag och har faktiskt aldrig gjort. Inte ens när jag var yngre. Mina barn gör det med sina kärlekar och det är väl gulligt i och för sig. Alla gör ju som de vill. Men jag får ibland mms (heter det så?) på mobilen. Inte bara när det är alla hjärtans dag som idag. På nyare mobiler tror jag att man kan ta emot mms på mobilen. Jag kör ju med gamla stenåldersmodeller och får då ett meddelande att jag ska gå in där och där och ange den och den koden och bla bla. Jag gör aldrig det och eftersom jag inte har nummer inlagt på hobbymobilen har jag heller ingen aning om vem som är avsändare. Det jag vill säga är, att skicka mms till mig är som att elda för kråkorna. Ifall nu någon av de som gör det läser här. Men jag kan ju ändå tacka för omtanken *ler*.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Gillar det du skriver om stenålders mobiler, en sådan har jag också och den funkar klockrent!
Gammalt är bäst eller hur?
Kramis

Gretas Svammel sa...

Ofta kan det vara så..Svenne..att gamla beprövade saker utan en massa extra finesser håller bäst. Så länge saker funkar är det ju dumt att köpa nytt. Tycker jag.