tisdag, februari 16, 2010

FETTISDAG

Idag är det fettisdagen, enligt min almanacka. Jag har ännu inte ätit någon semla i år. Kommer troligtvis inte heller att göra det, om jag inte går in på något fik när jag är i stan senare under veckan och köper en wienersemla. Jag gillar inte varken marsipan eller för mycket grädde. Marsipan får jag huvudvärk av då det är för sött och mycket vispgrädde blir tjofsigt och kväljande, ungefär som banan *ler*. Eller nougat. Så kinkig jag är. Förr bakade jag egna små minisemlor på mitt eget vis. Då fick ungarna semla till mellis varje tisdag hela februari, vilket kompisarna visste. Så det kunde vara fullt runt köksbordet de här tisdagarna, men det var lugnt för semlor fanns det gott om i frysen. Det var bara att tina, slänga på lite grädde och mandelmassa och pudra över florsocker.

Ett himla tråkigt väder är det den här tisdagen, om jag ska gnälla lite. Mulet och lätt snöfall. Och som vanligt är jag handlingsförlamad. Nästan iallafall. Jag styr med både det ena och det andra, helt oviktiga saker. Nu har jag suttit här vid datorn en stund och känner hur trött jag börjar bli. Jag tror man blir trött av datorer. Jag har haft mailkoversation med en person om en viss sak. Ni lär nog få veta vad så småningom. Jag har inte kollat jobb, men jag har fart runt lite och suttit och filat på en ev replik till Tinas artikel igår. Fast lusten är inte så stor faktiskt att ge mig in i den debatten igen med henne. Jag tycker jag har sagt mitt. Men jag är ju lite nyfiken vad det här sexköpet i Tyskland har med hennes kvinnoorganisation att göra och med vår sexköpslag.


Uppe med tuppen var jag idag. Kanske också en orsak till att ögonen känns trötta nu. Steg innanför dörren igen fem över elva. Då hade jag dels hunnit med att handla, gått en promenad (till ettan tur och retur), kört en kort avslappning och fått ett riktigt skönt knull. Inte dåligt för att vara mig. Köpte färskt grovt bröd, så det var inte alls dumt med kaffe och mackor när jag kom hem.

I morgon får jag sova lite längre. Återkommande, känd, trevlig kund även då. Det är bara "kändisar" den här veckan och nästa också faktiskt. Ibland vet man nästan att när A hört av sig så kommer snart ett mail från B och från C och från D. Alltså vissa återkommer med samma intervaller. Fast de är förstås helt ovetande om varandra *ler*. En bit fram i tiden har jag en tidigare återkommande kund inbokad som jag inte träffat på säkert fem år. Inte sedan jag startade upp företaget och då på några år inte längre kunde erbjuda allt. Han hörde av sig ibland, men våra möten var av sådan kaliber att det inte skulle gett något. Allt eller inget tyckte väl jag. Få se vad det blir nu ha,ha. Ska iallafall bli kul att ses igen.

Innan jag tar paus från datorn ska jag nu beta av dagens hobbymail också. Sedan ska jag väl hitta på något att stoppa i magen, fast jag är inte särdeles hungrig. Jag har både lax och torsk i frysen, men har inte ätit fisk på länge, länge. Har inget sug efter det. Fiskbullar som jag kunde äta förr direkt från burken äcklar mig nu, liksom makrill i tomatsås. Jag kommer nog att bli som avkomman. Inte kunna äta något man varit tvungen att döda. Ägg äter jag ju tack och lov. Jag behöver ju proteinet. Idag blir det nog en skål med havregrynsgröt, osockrat äpplemos och sojamjölk. Lätt, smidigt, gott.

2 kommentarer:

Svenne sa...

Semlan kan kvitta om du bjuder på havregrynsgröt med äpplemos, bara så himla gott!
Vad bjuder du på till efterrätt?

Gretas Svammel sa...

Ha,ha.. du Svenne...vi kan ju ta semlan efter gröten kanske.