tisdag, februari 02, 2010

DET ÄR SKIT MED VÄRLDEN


Just idag tycker jag att det bara är skit med världen och med Sverige. Fast jag mår bra *ler*. Dum som jag var stack jag in näsan på Aftonbladetsblaskan och scrollade igenom rubrikerna. Kände hur jag bara ville tillbaka till min egen bubbla och inte ta del av alla tokigheter. Nu gjorde jag inte det heller, klickade bara in mig på en artikel. Varför jag nu gjorde det. Jag är benägen att hålla med min ena gulliga manliga avkomma. Jag är född i fel tid.

Jag funderade faktiskt redan i ungdomen över hur olik min omgivning jag ofta kände mig. Kanske inte på samma sätt som nu och inte så medvetet. Men läser jag allt jag då skrev, så kan jag nästan häpna över hur lik den känslan då är den jag har nu. Rättade slutligen in mig i ledet. Vad hade jag för val? Men nu är jag sedan cirka femton år tillbaka i känslan. Trots att jag nu har mer erfarenhet och kunskap och tänker på ett mer vuxet sätt. Undrar vad meningen var att jag skulle ner på jorden just nu, just den här tiden? Ska jag lära mig något speciellt, eller ska jag lära andra? Sådana frågor funderar jag på ibland. Gör inte ni det?

Rubriker jag scrollade ner var bla SAAB affären. Klart det är mygel med i spelet där. Säg någon stor affär som är helt ren från början till slut och där tankar på alla inblandades bästa finns med.

Nonchalansen mot mobbing i skolorna var en annan rubrik. Det här borde inte ens behöva stå i någon tidning. Det är inget nytt. Det har funnits i massor, massor av år och det kommer att fortsätta finnas...om de inte börjar stävja det i rätt ände. Det är faktiskt ren nonchalans. Inte kanske från skolpersonal alltid, utan från de som ska sätta till resurserna och lära personal. Nonchalans att inte se barnen.

Det tredje var vår nya EU minister. Birgitta Ohlsson. Den mest radikala, mest inskränkta, mest världsfrånvända person man kan tänka sig. Grattis. Nu ska det nog lobbyreras för vår fina sexköpslag som är så bra och ger så bra resultat. Den inte bara bör, utan ska alla EU länder införa.

Sedan kom en rubrik om slavhandel i Solna. Handlade inte om sex utan tydligen om hushållsnära tjänster. Fast det kan man väl inte kalla det för egentligen i just det här fallet. Jo jobb utan lön och sova i en garderob fick de göra polskorna. Om det nu stämmer? Bra att det uppdagades iallafall. Kan kanske få folk att förstå att människohandel och slavarbete inte bara handlar om prostitution.

Dessa jäkla opinionssiffror trillade jag sedan över. Är folk intresserade på riktigt? Valet är i september. För mig är det totalt ointressant vem som leder nu i februari. Skräcksiffror skriver de med stora bokstäver. Är det jag eller andra som är dumma i huvudet?

Fiskolja hjälper mot psykiska sjukdomar läser jag efter det. Någon form av sensation tydligen, då forskare kommit fram till detta fantastiska resultat. Samma fråga här. Vem är dum? Det här är väl inget nytt. Vetskapen om fiskoljans förträfflighet för psyke och nerver har funnits länge, länge. Har man barn som har svårt att koncentrera sig, ge dem en sked fiskolja om dagen.

Så kommer då artikeln författad av ordföranden i ROKS. Den klickade jag in mig på och det var nog den som fick luften att helt gå ur mig. Kvinnoförakt står det. I mitt huvud andas hela denna artikel mansförakt. Hur kan man se så väsenskilt på saker som hon och jag? Jag tänker inte gå in på allt hon skriver. Det går mest ut på vissa mäns agerande och speciellt då polisers agerande. Ja, förstås eftersom det mest aktuella exemplet i media just nu vad gäller övergrepp har begåtts av en polis. Detta vidriga brott skriver hon för att riktigt poängtera.

Ja visst är det väl vidrigt. Men vad vet vi egentligen om något? Jag tror faktiskt att denna polis är en god människa, där något hände som kapade hans spärrar. Denna ROKS kvinna skriver ner, troligtvis det värsta hon vet, och det är...våldtäktsman, sexköpare och kvinnomisshandlare. Undrar vad hon bär på inom sig? Jag är emot våld och jag accepterar inte att någon på ena eller andra sättet skadar ett levande liv. Men jag är samtidigt nyfiken på vad som utlöser det beteendet och om det i såfall kan hindra att andra drabbas. Den här kvinnans synsätt är horribelt enligt mig. Ja rent av vidrigt, för att använda hennes egna ord. Tyvärr tror jag att jag är ganska ensam om det sättet att se på saken. Fast att bunta ihop sexköpare med våldtäktsmän får jag kanske medhåll om, att det är uppåt väggarna *ler*.

Jag kompenserar dagens långa inlägg med de tidigare korta ha,ha. Bryr mig inte om något skrivande idag. Är ganska trött fast jag inte gick upp så jättetidigt. Tisdag är tydligen TV-kväll för mig upptäckte jag, när jag kollade igenom tv tidningen. Startar 20.30 med Debatt, sedan Teatersupen (sådär) sedan Sissela Kyles dödssynder (det är bra och kul). Just idag avslutas då det hela.. tadada..med Lie to me kl. 22.00 till 23.00. Premiär med nya avsnitt ikväll. Gillar jag.

Hur jag gör i morgon vet jag ännu inte. Antingen går jag upp 07.00 och äter frukost och har min lilla datorstund innan jag ger mig iväg. Eller så sover jag till halv nio-nio, går iväg och tar frukosten när jag kommer hem vid 12.30 ungefär. Nu kan det bli så att den jag räknar med att träffa inte kan komma. Han brukar alltid komma. Men såg nu förrut att det väntas in ett snöoväder igen och det kan styra till det. Livet är allt bra spännande ibland.

Jag tycker att jag är rätt lat nu förtiden vad gäller besök, så allt som är inbokat hoppas jag blir som planerat. Någon tid till AF har ännu inte kommit. Så himla dåligt. En person sådde ett litet frö hos mig idag. Det är bara ett litet frö, men jag kommer kanske att spinna vidare på det. Kanske, kanske. Annars har det varit dåligt med jobbsökeriet sista tiden. Tänkte söka ett förut, speakerröst. Men var då tvungen att både registrera mig och betala för att kunna söka. Var någon sorts skådespelarsida. Nä,nä. Jobbet skulle kunna vara kul, men inte sjutton betalar jag för att söka jobb.

Om jag inte är alltför trött imorgon eftermiddag eller är helt tappad på inspiration så planerar jag att skriva. Helst klart. Om så blir fallet så kan det bli uppdatering på torsdag på både bloggen och hemsidan. Men det är bara om. Dagens bild är från december. Tänkte jag ville bli av med den. Har som jag nämnt tidigare ganska dåligt med bilder hit för tillfället. Har en som ligger och väntar på rätt tillfälle *ler*.

13 kommentarer:

spinglover sa...

bra kameravinkel

Hans-Erik sa...

Greta
Oj!Men har du vaknat på fel sida idag. Jag brukar se det på det sättet att eftersom det finns så mycket knäppskallar och myglar känns det skönt att göra ett hederligt dagsverk och vara vettig med medmänniska. Du är en sådan bra människa
PS Din bild är också bra!DS

Gretas Svammel sa...

Tycker du det...spinglover? Ja, vissa ser det nog som så, andra inte *ler*

Gretas Svammel sa...

Nej då..Hans-E..bara fel tidningssida *ler*. Men det är dumt att ödsla energi på tokigheter. Fast ibland är det svårt att låta bli.

Svenne sa...

Fin bild!
Väntar bara på att du visar en bröstvårta:-)
Kraaam

spinglover sa...

....men som du vet.....jag har sådan klåda i mina händer

Gretas Svammel sa...

Men jag har nog..Svenne...visat bröstvårtan någon gång. Tror jag. Fast jag är lite försiktigt just på bloggen. Kan inte visa allt där *ler*

Gretas Svammel sa...

Det är inte lätt...spinglover

Svenne sa...

Visa bara halva "tutten"!
Jag nöjer mig med det:-)
Kraaam

Gretas Svammel sa...

Det har du ju här till höger i bloggen...Svenne...men den bilden åker snart bort nu.

spinglover sa...

varför det, Greta?

Gretas Svammel sa...

Om frågan...spinglover...är varför bilden åker bort, så är svaret därför att jag redan för en vecka sedan borde ha ändrat. Ny månad nya bilder vid sidan och nytt blogghuvud. Har du aldrig märkt det? *ler*

spinglover sa...

,,,,,men jag tittar inte så mycket på vilken dag eller månad det är. det intressanta är inbjudande bilerna på DEJ