torsdag, januari 28, 2010

TORSDAGKVÄLL

Hittade det här hos Rehbinder på hans tantrablogg. Tyckte att det var så överskådligt och bra jämfört, att jag vill att även mina läsare ska se det. Syns det dåligt får ni gå in på hans blogg och läsa. Jag är ju medlem i Piratpartiet. Passiv medlem *ler* och passiv medlem i Röda Korset. Röda Korset är bara något som hängt med sedan 20-årsåldern när jag gjorde värnplikt på Fårö. Eller vad det nu var som jag gjorde. Krigsplacerad blev jag iallafall. Men det är borttaget nu.

Piratpartiet däremot är det enda parti idag, som jag känner något gemensamt med eller där jag kan ställa mig bakom de flesta förslag och åsikter. Jag kan tycka andra partier har en bra åsikt i en eller två frågor och sedan är det som natt och dag mot mitt tyckande i de resterande. Tidigare har det varit snudd på omöjligt att veta vad jag ska rösta på. Ena gången har det varit vänstern, andra miljöpartiet. Jag har gått på det parti som haft flest gemensamma åsikter med mig. Helt enkelt för att jag tyckt att det är en skyldighet att rösta. I år blir det lite lättare, tror jag. Fast jag gillar inte riktigt namnet Piratpartiet. Petitesser *ler*.

Röda Korset och andra hjälporganisationer togs ju upp i gårdagens Kvällsöppet. Måste nog säga, att det kändes ganska tillfredställande (trots min årliga medlemsavgift till RK) att höra hur resonemanget stämde med min egen uppfattning. Fast jag kan likväl inte vara säker på något egentligen. SOS barnbyar är en organisation jag betalar en summa till ganska ofta. Anledningen till det är förutom min stora kärlek till barn att jag varje eller kanske är det varannan månad, får en tidning där det dels redogörs för vart pengarna gått sist och dels vart det behövs mest just nu. Detta görs med reportage och bilder. Läkare utan gränser är en annan organisation som jag stöder då och då. Där vet jag inte hur det insamlade fördelas, men jag vet genom bekanta bla som själva arbetar inom organisation, att de gör otrolig nytta. Sedan bör man inte blunda för eländet precis bredvid oss. Där ligger Stadsmissionen bra till enligt mig och faktiskt också RK.

Vet inte vem jag ska skylla på att jag kom in på sådant här svammel? Rehbinder kanske? Nää, jag skyller inte på någon eller något. Det är väl min ofokuserade hjärna, som hattar hit och dit i tankarna. Jag kan då fortsätta att hatta till statistiken, som inte fungerat. Nu fungerar den. Igår fungerade den iallafall. Jag mailade ju två gånger till ansvariga och har inget svar fått ännu. Men kanske hade det plötsligt blivit något knas med mina inställningar, som de bara rättade till. Jag har ingen aning. Men eftersom det inget står på bloggtoppens hemsida, har det väl inte berört alla. I vilket fall är jag glad att det funkar nu. Hur länge det nu varar?

Innan jag fortsätter och för att lätta upp inlägget lite (om det nu inte blir tvärtom) så lägger jag in en bild från i lördags tror jag. När jag satt och skrev på skrivdatorn till långt fram på morgonen. Det är inbyggd webcam på den och ibland måste man ju bara göra en liten paus och leka med annat.

Fick för ett tag sedan erbjudande om att tjäna pengar på att ha reklam på bloggen. Ja, jag är egentligen anti, väldigt anti mot att ha störande reklam. Men det här handlade bara om en länk bland mina andra länkar. Tjavars, tänkte jag och svarade att jag för en viss summa kunde ha länken på båda mina bloggar plus hemsidan. Svar tillbaka med frågan hur många unika besökare och sidvisningar jag har. Nu ligger jag ju inte i klass med Blondinbella och liknande ha,ha, så efter det att jag besvarat det mailet kom ett nytt att det var för dyrt. Bra så, tänkte jag.

Kände mig rätt trött när jag kom hem ikväll runt sju. Men nu har jag piggnat till, lustigt nog. Annars kan ofta en stund vid skärmen här göra ögonen ännu mer trötta. Kanske är det vetskapen att jag kan sova imorgon så länge jag vill, som gör det. Tidigt uppe både igår och idag. Idag blev det som planerat och ingen avbokning pga vädret, trots att den första hade rätt många mil att åka. En bra dag måste jag väl säga, där jag även hann med en hel del mellan de båda besökandena. Lite inköp på vägen hem, så jag klarar mig i helgen.

Ska ställa fram dammsugaren sedan. Blir lättare att sätta igång imorgon då. Kanske får jag folk här en stund på kvällen i morgon. Ungdomar som klarar sig själva innan utgång. Men det är oftast osäkert med de här individerna. Det kan bli så. Det kan bli si.

Förutom polischefen som misstänks för våldtäkt mot minderåriga, såg jag även att Lundell kommer med ny skiva i april och en poesibok. Har inte läst någon diktbok av honom, bara de skönlitterära. Men kul att se att han är still going strong. När det gäller polischefen, så är det bra att sådant här kommer fram i ljuset. I de lugnaste vatten osv. Ask blev chockad. Inte jag.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Jag är också "uppväxt" med Röda Korset och tror fortfarande på dom!
Men vem kan man lita på numera egentligen?
Kraaam

Sophia B sa...

Pp-medlem - där ser man :) Jag håller med om att Piratpartiet valt namn illa, men har även jag kommit fram till att det är det enda alternativet i det kommande valet.

Gretas Svammel sa...

Ja du..Svenne..kan du lita på dig själv, så kan du väl vara glad *ler*

Gretas Svammel sa...

Förhoppningsvis...Sophia B...är det fler som kommit till samma slutsats vad gäller alternativ att rösta på.