fredag, januari 29, 2010

SNART ÄR DET DAGS FÖR FREDAGSMYYS

Fredag, klockan närmar sig 19.00. Precis lagom att hinna blogga, besvara mail mm, innan det är dags att bänka sig i soffan och titta på Lets Dance. Vispa grädde ska jag göra också. Det har jag lovat.

Säkert har jag skrivit det förr. Kanske många gånger. Men skriver det igen. Ibland när jag loggar in hit och ska börja blogga, så har jag tusen saker jag vill skriva om. Det är nästan att jag får hjärtklappning. Var ska jag börja ungefär? Vill sätta alla tankar på pränt. Så känns det idag. Samtidigt vill jag ju inte att det ska bli långa noveller *ler*. Punktform är jäkligt trist. Men det får bli lite i den andan ikväll.


  • Vaknar av viskningar och svagt skrammel från köket. Två turturduvor som dykt upp för att frukostera, innan en av dem åker iväg till jobb medan den andra är kvar.


  • Jag ligger en stund och funderar över gårdagens Debatt som handlade om män, sexköp, makt och liknande. Jag missade som vanligt första delen och förstod inte mycket när jag väl satte mig vid TV-n. Men blev sittande och såg reprisen på Uppdrag Granskning som handlade om FN personal i Kongo som haft sexuella relationer med lokalefolkningen. Jag blev lite kluven, men har min åsikt helt klar. Frågan är om det är värt att ta energi till att fördjupa mig och engagera mig i den debatten. Fast det är viktigt att inte blanda ihop det här med den frivilliga prostitutionen. Hanna W skriver rätt bra om det. Men det studsar i huvudet och kliar i fingrarna att få ur mig mina åsikter.

  • Tar mig ur sängen motvilligt, för att hinna säga godmorgon till de båda i köket. Frukosterar som vanligt vid datorn. Fredagar brukar jag kika på Schulmans show och klickade mig då sedan in på den ena blaskan efter den andra. Läser om jobbskatteavdrag. Vilket himla löjligt ord. Jag ska ägna ett inlägg vid tillfälle om mina åsikter om skatterna. Läser om tjejen som ingrep när en pappa misshandlade sin fyraåriga son. Så strongt. Så beundransvärt. Läser också om polischefen och här har jag också en massa åsikter och tyckande.


  • Innan jag lämnar datorn skickar jag in ansökan till ett jobb igen. Butiksdemonstratris. Ser lustigt ut med stavningen. Är väl inget att hänga i julgranen, men söka kan man ändå.
  • Till den kvarvarande personens applåder och hurrarop, börjar jag sedan städa. Nää, jag överdrev lite där. Men jag hade iallafall stundtals publik *ler*. Till och med fick jag ordning på målarkartongen i hallen, något så när. Kastade alla gamla torkade oljefärgstuber, rekvisita för att lära sig perspektivteckning och en del annat. Diskade upp all disk, inklusive det den närvarande personen använt till sin bakning inför kvällen. Dammtorkning, dammsugning, våttorkning, toaletter och innan jag slutligen kände mig förtjänt av ett glas rött och en bit ost och lite dator, även en sväng genom lägenheten med en rökelse.
  • Tittade ut och såg att det var fullmåne. Enligt min almanacka ska det vara det i morgonnatt. Försökte att ta ett foto, innan jag slog mig ner här. Personen som underhållit mig under dagen, försvann för några timmar. Återkommer senare tillsammans med andra personer och då ska alltså grädden vara vispad.
Nu undrar ni säkert varför jag har en prick mellan styckena. Ja, det blev bara så, då jag ville ha ett större mellanrum. Det är bara att gilla läget. Eftersom det är fredag bör det kanske vara en mer avklädd bild på mig. Bör? Det var löjligt skrivet. Jag vill att det ska vara det, då det nu dröjer till söndag innan jag svamlar igen.

Bilden är alltså på den förra oanvända, numer använda trasan med bakgrund som jag satt och styrde med istället för att skriva som tanken var då. Om det blev ett kortare inlägg genom punkterna vet i sjutton. Fast troligtvis, då jag inte gått in i detalj om allt, som det annars är lätt att jag gör.

Nu är det bäst att jag letar fram elvispen så jag inte missar första delen av Lets Dance. Ha en trevlig helg alla .



2 kommentarer:

Svenne sa...

Gillar bilden!
Påminner mig lite om mitt forna lantliv men det var ju inte riktigt så då, men allt utvecklas ju numera:-)
Kraaam och ha en bra kväll

Gretas Svammel sa...

Visst...Svenne...utvecklingen går framåt med stormsteg *ler*