torsdag, april 07, 2016

LITE BILDER och LITE TEXT


Det kan bli ett lustiger inlägg i natt. Klockan är 02 och jag sitter i sängen med min bärbara och slumrar till några minuter, fortsätter med det jag gör på datorn utan att knappt veta vad jag gör , slumrar igen fem minuter osv. osv. Men vill gärna tota ihop några rader så att ni vet att jag fortfarande mår relativt bra. Det här småslumradet beror på morfinet och jag blir mer virrig och ungarna har svårare att förstå vad jag säger. Men jag bluddrar ändå *ler*, så länge jag orkar.
 
Bilden är från igår då dottern och jag hann få lite färg på oss innan sjuktransporten kom. Har en en bild från transporten också men den gick inte att ladda ner till bloggen av någon anledning. Nej inget konstigt namn.
 
Gårdagkvällens tandbostning. Skönt att kunna sitta på pall. Jag minns inte nu vad jag skrev igår på bloggen, men blivit lite ändringar idag efter att jag pratade med överläkaren här. En av dem. Långtidsverkande morfinet morgon och kväll ska jag ha kvar, men istället för att höja syrgasen när jag blir mer tungandad så ska jag då ta en halv tablett snabbverkande morfin. Det påverkar andningen även det och för mycket syrgas är inte bra. Jag har ju väldigt högt. De fick höja till nio i morse, innan dottern hjälpte mig med dusch. Och har nio fortfarande.

Jag tror det hjälper någorlunda. Enligt dagens doktor har jag rätt mycket svamp i gommen och han trodde även det fanns i bröstet. Skiten jag skulle skölja med och sedan svälja ned var ingen höjdare. Fick kväljningskänslor. Nu har jag i stället en kapsel i lagom storlek att ta var morgon och den tar mer på bröstet, enligt honom. Jag orkar inte längre ha så mycket koll på medicinen, bara lite.Svampen anatar jag beror på Kortisonet, fast inte säker.

Dottern och jag i min säng i går. Hon frös och jag var varm. Är nog anspänningen de lever i barnen. Under tidiga kvällen idag åkte hon hem för att jobba två dagar, sedan kommmer hon igen på lördag. Ikväll har jag haft sällskap av två avkommor och en av deras sambor och mitt ex stannade till efter sitt jobb. Det var fullt upp i stugan ett tag. Sedan blev det bara minsta skrutten och jag och vid nio åkte även hon och jag tittade på Maria Wern samtidigt som jag regelbundet slumrade då och då. Så jag har ingen aning om handlingen. Men hur viktig är den??

Här sitter jag med dagens lunch, innan dottern gav sig iväg ut en stund.Var för sent att beställa veg. mat i går när vi kom så jag nöjde mig med varma koppen och en delikatessknäcke idag.. Fick inte i mig all soppa ändå.

Nu ska jag se om jag kan lägga ner min lekamen och sänka huvudändan och sova på riktigt några timmar. Än så länge har jag inte ont, vilket jag är glad för.
 


2 kommentarer:

Sjömannen sa...

Hej Greta!

Det finns en dikt i den Svenska Psalmboken som är talande om saknaden till någon.

Var är den vän som överallt jag söker?
När dagen gryr, min längtan blott sig köer,
när dagen flyr, jag än ej honom finner, fast hjärtat brinner.

Jag ser hans spår varthelst en kraft sig röjer,
en blomma doftar ett ax sig böjer.
Uti den suck jag drar, den luft jag andas,
Hans kärlek blandas.

Jag hör hans röst där sommarvindwn susar,
där lunden sjunger, och där floden brusar;
jag hör den ljuvast i mitt hjärta tala
och mig hugsvala.

Sedan sista versen!

Snart till den strand, där böljor sig ej häva,
lik arkens trötta duva skall du sväva,
till herdens famn lik rädda lammet ila
och där få vila.


Hälsar Sjömannen

Gretas Svammel sa...

Tack för den...sjömannen.... den var fin. Nu är ju jag min egen poet haha, så har skrivit lite själv.