måndag, mars 28, 2016

EN HÄRLIG PÅSK

Sent om sider kommer ett inlägg även här. Datorklockan visar kvart över 12, men egentligen är den ju inte mer än kvart över 11. Jag har ändrat tiden för inlägget så förhoppningsvis blir det ett söndagsinlägg.
Jag kom in i något flow och inget att se på tv så jag har hållit på med att skriva klart saker. Kommer på mer och mer saker jag vill hinna med, deklarera tex.

Har haft barn här hela helgen i omgångar och då blir det ju ingen dator. Idag blev jag ensam framåt eftermiddagen och har därför passat på. Lite skönt faktiskt att få rå sig själv, även om det är kul och tryggt att de håller morsan sällskap och passar upp. De är fantastiska ungarna faktiskt.

Jag hann kasta alla resterande hobbytrasor i torsdags som jag sparat på. Lite tråkigt att behöva kasta felfria trasor och korsetter. Men så fick det bli. Hade även en påse med kondomer, men de var väl utgångna i vilket fall. Sedan dök de upp 08 familjen på torsdag tidig eftermiddag. På kvällen åkte småfolket och pappan till mina barns pappa och dottern var kvar hos mig över natten. Minsta skitungen kom också en sväng men åkte hem och sov hos sig. LAH kom och satte vätskedropp.

På fredagen städades det och tvättades och byttes köksgardin på order av mig. Någon annan vårstädning är ju ingen mening med att göra nu, men jag ville få det lite ljust i köket. Andra barn anslöt under dagen. De hade handlat till gårdagens påsklunch. Innan 08-ungen åkte för att ansluta till sin familj så gick vi igenom testamente och pratade om tiden efteråt och lite av varje. Det verkar som att ungarna landar mer och mer i situationen. I början tyckte de bara det var overkligt, typ som en dröm. Ungarna som var kvar åt på kvällen och tog lite vin och såg Lets dance. LAH kom och gav näringsdropp. En unge sov över och en tog bussen hem till stan.

På lördagen åkte nattungen in och tränade tidigt så jag fick en stund för mig själv. Var glad för hade på morgonen fått i mig ett helt glas vatten utan att få den obehagliga klumpen i bröstet. Annars håller mitt vätskeintag ca 3 dl per dag. LAH kom och kopplade bort droppet. Lite jobbigt att ta mig fram med droppställningen för jag har ju trösklar och får lyfta över ställningen. De har pratat om tröskelramp, men jag vet inte. En sjukgymnast kommer på onsdag så får se vad som sägs då.

Sedan dök ungarna upp pö om pö. Det dukades påskbord inne i rummet och jag tror att jag klarade ganska bra att inte lägga mig i för mycket *ler*.

När några styrde med maten så tog jag och en annan en liten promenad ute i solen. Den portabla går bara till 6 och jag fick höja till det efter en stund. Kanske gick jag lite fortare än jag borde bara för att jag nu kan det. Det funkade inte så länge för jag började flämta som innan jag hade syrgasen. Men det lugnade sig och jag njöt av frisk luft och sol. Jag har haft det på 6 även inne nu på dagarna, bara för att jag rör mig en hel del. Få se om jag testar 5 igen i morgon efter duschen.

Jag uppskattar verkligen den här påsklunchen, där även exet var med. Grundfamiljen var alltså samlad en sista gång och minneskort togs. Känns så himla skönt. Jag fick även i mig lite ägg och sill och det stannade kvar. På kvällen försökte jag med en kiwi för var så sugen på det, men en del kom upp efter ett tag då.
Alla ungarna åkte sedan hem till pappan. Jag tror det kan vara bra att umgås och prata utan min närvaro. Jag intog min plats i soffan och knäppte på tv-n. Vid tio redan var jag trött så lade mig och läste.

Idag stannade 08-familjen till och åt lite rester och plockade ner tvätt och tvättade mina glasögon och lite annat innan de fortsatte hem till sig. Jag orkade leka med minimänniskorna vilket jag gladdes åt, försökte jaga dem så gott jag kunde med sladd och syrgas. Kanske var detta sista gången jag såg dem. Kanske alltså, man vet ju inte. Dottern planerar att komma ner torsdag igen och åka hem på fredag för jobbar i helgen som kommer. Hon vill vara med mig så mycket som möjligt medan jag är mitt vanliga jag. Jag förstår henne, men tycker det är synd att jag upptar hennes tid så mycket.

Sedan har jag då klarat mig själv och det går ju alldeles förträffligt. Väntade att LAH skulle ringa och kolla läget. Vi hade sagt så men de har inte ringt. Men från början sa jag att jag skulle höra av mig efter helgerna. Ändrades sedan då jag har svårt att ringa om det inte är något. Bättre de ringer mig. Det handlade om ifall jag trodde jag skulle behöva vätskedropp igen, men jag klarar mig. Förhoppningsvis hör de av sig i morgon.

I morgon tror jag att minsta ungen kommer en sväng och ett par syskon eventuellt. Men nu ska jag ge upp datorn för nu. Lite har jag kunnat stryka på min to do lista. Natti natti.

Ändrade tillbaka tiden för publiceringen, för det här inlägget kom efter "cancerresans slut" och då kanske ni tror att jag inte har skrivit något nytt.

Inga kommentarer: